fbpx
בחרו עמוד

בשנים האחרונות שיחות על שוק ההון ושוק המניות בפרט נשמעות כמעט כל הזמן, אם זה בבית הקפה השכונתי או בשיחות עם חברים ואפילו בשולחן ארוחת הערב. מושגים כמו שווי שוק ומכפילי רווח כבר מוכרים כמעט לכל אדם וזאת כאשר שלושת המדדים המובילים בעולם דאו ג'ונס, נאסד"ק וה-S&P 500 מצליחים להשיג תשואה של מעל ל-17%, 21%, ו-22% בהתאמה מתחילת השנה (נכון לכתיבת שורות אלו) אז אין פלא שכולנו רוצים להשקיע אבל השאלה איך לעשות את זה נכון במקום בטוח אמין וכמובן בעלויות הנמוכות ביותר. 

קודם כל והשאלה החשובה ביותר שעלינו לשאול את עצמנו היא האם הברוקר שלנו אמיתי, מפוקח ורשום כבעל רישיון לקנות ולמכור ני"ע. למי שסוחר בבורסה הישראלית, עליו לבדוק האם המקום בו הוא סוחר רשום כבעל רישיון מטעם הרשות לניירות ערך הישראלית ובמידה ואתם סוחרים בבורסה בארה"ב בדקו האם הברוקר שלכם מוכר על ידי ה-FINRA (הרשות המפקחת על הברוקרים והמסחר מטעם ממשלת ארה"ב) או דרך מי הברוקר שלכם יקנה וימכור לכם את הניירות, לדוגמא, אקסלנס, מיטב טרייד, בנק ירושלים, כולם חברי בורסה ישראלים אשר מורשים לעבוד כברוקר בבורסה הישראלית אך בכדי לקנות ולמכור ניירות ערך בארה"ב הם צריכים חבר בורסה אמריקאי אשר מאושר על ידי ה-FINRA ולכן כולם עובדים עם אינטראקטיב ברוקרס בתור הברוקר שלהם לני"ע זרים.

להבדיל מהמסחר בארץ, ה-FINRA מחייבת את חברי הבורסה האמריקאים לבטח את כספי הלקוחות, בביטוח חיצוני שבמידה ויקרה משהו לחברה כספי הלקוחות יהיו מבוטחים ויחזרו במלואם ללקוח. 

עלויות

בואו נודה בזה, הסיבה שהחלטנו להיכנס לשוק ההון היא על מנת להרוויח כסף. לצערנו הרב הבנקים מנצלים את חוסר הידע של האזרח הפשוט, את העצלנות בסקר שוק של כיצד לבחור ברוקר, את זה שהלקוח כבר אצלם וגובים עלויות אשר גבוהות לפעמים גם ביותר מפי עשרה מהמחירים בשוק, לצורך הדוגמא – באינטראקטיב ישראל העמלה היחידה שנגבת היא בגין קניה ומכירה במחיר של סנט למניה עם מינימום של 2.5$ לעומת זאת הבנקים גובים עמלת מינימום של כ-20$ ובנוסף לכך עדיין גובים עמלות שכבר לא קיימות. למשל יש בנקים אשר עדין גובים עמלה של דמי משמרת. עמלת דמי משמרת הייתה קיימת בתקופה שבה היו מחזיקים את הכסף במרתפי הבנקים והיה צורך לשלם לשומרים אשר יבואו לשמור פיזית על הכסף, ונשאלת השאלה אם זה לא תפקידו של הבנק לשמור לנו על הכסף אז למה שאני אשים את הכסף שלי שם?!


עמלות נוספות שנגבות בשוק הן עמלות בגין קבלה של דיבידנד, דמי מערכת, עמלת אי פעילות, עמלה רבעונית/חודשית/שנתית, והעמלה שהכי מצחיקה היא עמלת דמי ניהול – כלומר הברוקרים לוקחים עמלה על ניהול החשבון שבפועל מי שמנהל את החשבון הוא אנחנו, הרי זה כל הבסיס למסחר עצמאי.

כך שגם אם אתם סוחרים לטווח רחוק מאוד, כלומר בקושי מבצעים קניה או מכירה של ניירות ערך, תוודאו שהעלויות הנלוות לא "אוכלות" לכם את הרווחים. 

רוצים להינות מעמלות מסחר נמוכות?
השאירו פרטים ונחזור אליכם!









שירות ותמיכה

אמנם בכדי לקנות ולמכור ני"ע אנחנו חייבים לעבוד דרך ברוקר אבל אנחנו רוצים לדעת שאנחנו מקבלים את התמורה עליה אנחנו משלמים. כאשר אנחנו בוחרים ברוקר, ראשית חשוב לוודא שיש לכם חדר מסחר אשר עומד לרשותכם בכל שעות המסחר כולל הפרא-מרקט(!), כי מרפי כמו מרפי - תמיד שתצטרכו משהו בדחיפות האפליקציה לא תעבוד, האינטרנט יהיה איטי או בכלל יתקע ולכן חשוב שיהיה לכם מספר טלפון ייחודיי אליו אתם יכולים להתקשר על מנת להעביר הוראות.

דבר נוסף וחשוב לא פחות זה שיהיה לכם מישהו שתוכלו לדבר איתו ולשאול שאלות. עולם שוק ההון הוא עולם מורכב מאוד ואנחנו צריכים לדעת שהנציגים איתם אנחנו מדברים יהיו זמינים לנו לא רק בשעות המסחר למענה על שאלות, להדרכות ולבירור מצב חשבון. ולא הברוקר שלכם ממש לא צריך לקחת על זה מחיר נוסף! 

לסיכום בכדי לבחור את הברוקר הנכון ביותר עבורכם חשוב מאוד לבדוק כמה כללים:

1. שהברוקר שלכם רשום ומפוקח בשוק בו אתם רוצים לסחור. אם אתם רוצים להשקיע בישראל, בידקו ברשות לניירות ערך, אם ברצונכם להשקיע בחול, בדקו ב-FINRA הרשות המפקחת על הברוקרים והמסחר בארה"ב וב-SEC הרשות לני"ע האמריקאית, מה שיאשר לכם שהברוקר שלכם אכן מפוקח ובעל רישיון.

2. עלויות – תחקרו תבדקו ותשוו, בארה"ב ובקנדה, למשל, העלויות הן לפי מחיר למניה ולא לפי אחוז משווי העסקה ורובכם תיווכחו לדעת שבסופו של דבר כולם עובדים עם אינטראקטיב ברוקרס ורק מוסיפים על זה עלויות נלוות כמו דמי ניהול, דמי מערכת, דמי שימוש, עמלות רבעוניות ועוד.. 

3. שירות ושעות פעילות – שעות המסחר מתחילות בפרא מרקט ב-11:00 שעון ישראל ונגמרות אי שם בשעות הקטנות של הלילה, חשוב לוודא ששעות הפעילות של חדר העסקאות, השירות והתמיכה יהיו פעילות החל מהפרא מרקט לכל מקרה שלא יהיה וכמובן שזה לא צריך לכלול עלויות נוספות. וחשוב מאוד שהנציגים שאתם מדברים איתם יהיו מקצועיים ומביני עניין, זה לא בושה להגיד אני לא יודע ולחזור אליכם מאשר לתת תשובה רק בכדי לסיים את השיחה. 

אינטראקטיב ישראל היא ברוקר מייצג לאינטראקטיב ברוקרס העולמית ומספקת שירות ותמיכה מלאה בעברית לכל הלקוחות החל מקרנות גידור, בתי השקעות, בנקים ולקוחות פרטיים. 

למידע נוסף ופרטים על פתיחת חשבון לחצו כאן

80.79.6.161
דילוג לתוכן