fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

מטא (META) חשפה בכנס הטכנולוגיה של מורגן סטנלי השבוע את האסטרטגיה החדשה שלה לעולם ה-AI, עם רכישת מעבדים גרפיים מאנבידה בשווי מיליארדי דולרים. המטרה היא להפוך את כל אקוסיסטם הווידאו שלה, החל משירות הווידאו הקצר Reels וכלה בתוכן ארוך יותר, לחכם יותר ואישי יותר עבור המשתמשים. ההשקעה הזו לא רק שמבטיחה לשדרג את איכות ודיוק ההמלצות שמקבלים המשתמשים, אלא גם נועדה להגדיל את זמן הצפייה והמעורבות בפלטפורמה, מה שצפוי להוביל לעלייה ברווחים של החברה. דרך השימוש בטכנולוגיה חדשנית זו, מטא מתכננת להציע חוויית צרכן מעולה, שמתאימה באופן אישי את התוכן לכל משתמש, מה שיכול להפוך את צריכת המדיה החברתית ליותר מעניינת ומשתלמת לכולם.

הצמיחה בפופולריות של Reels של מטא, המהווה שליש מכלל התוכן הווידאוי שנצפה בפייסבוק, לצד השילוב של צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית בפלטפורמה, מסמנת מעבר משמעותי בנוף הבידור הדיגיטלי ובגישה האסטרטגית, הכלכלית והפיננסית של מטא. התזוזה הזו משקפת את תגובת החברה לביקוש הגובר לתוכן וידאו בפורמט קצר, מגמה שהפכה לפופולרית על ידי טיקטוק, ומשקפת שינויים רחבים יותר בתעשייה לעבר המלצות תוכן מונעות אלגוריתם ושילוב של בינה מלאכותית.

העלייה המשמעותית בצפייה ב-Reels בפייסבוק, שצמחה ב-70% מהשנה הקודמת, מצביעה על הזדמנות גדולה להגדלת ההכנסות מפרסום. עם יותר מ-50% מזמן השימוש בפייסבוק שמוקדש לוידאו, ושליש ממנו לצפייה ב-Reels, הפוטנציאל להגדלת רווחים דרך הצגת מודעות בתוך או בין הקטעים הקצרים האלה הוא משמעותי. מטא משקיעה רבות בפיתוח אלגוריתם ושיפור המלצות התוכן והפרסום, באמצעות טכנולוגיות בינה מלאכותית וגרפיקה מתקדמת.

השילוב של צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית בפייסבוק מעיד על מעבר אסטרטגי רחב יותר. הדבר לא רק משפר את היכולת למכור פרסום בצורה יעילה יותר אלא גם מעמיק את המעורבות והמחויבות של המשתמשים עם הפלטפורמה. השימוש בבינה מלאכותית לא רק בתחום הפרסום אלא גם בשיפור החוויה הכללית של המשתמש מסמן שינוי באופן שבו חברות טכנולוגיה רואות את התפקיד שלהן בחיי היום יום של אנשים.

כבר בחודש שעבר חשפה מטא כי היא מתכננת לבצע השקעה משמעותית ביחידות עיבוד גרפי של אנבידיה, כחלק מתוכניתה השאפתניות לשיפור יכולות הבינה המלאכותית (AI) שלה. מטא הצהירה כי היא מתכוונת לרכוש כ-350,000 יחידות עיבוד גרפי מדגם H100 של אנבידיה ועוד שבבים מחברות אחרות עם כוח חישוב כולל השקול לכ-600,000 H100 כאשר מחשבים גם יחידות עיבוד גרפי ממקורות אחרים. השקעה זו מיועדת לבניית תשתית AI חזקה שתתמוך בפיתוח של בינה מלאכותית כללית (AGI), שעשויה להפעיל מגוון שירותים ומכשירים חדשניים. המעבד הגרפי H100, הידוע ביכולותיו המתקדמות, מתאים במיוחד לאימון מודלים של שפה גדולים כמו אלה שמפעילים AI גנרטיבי כמו ChatGPT. התחייבות כספית לרכישה זו היא עצומה, עשויה לעלות למעלה מ-9 מיליארד דולר, מה שמדגיש את מחויבותה של מטא לקידום טכנולוגיית ה-AI.

בנוסף, מטא לא נשענת רק על טכנולוגיית אנבידיה אלא גם מפתחת שבבי AI מותאמים אישית ומחשב על חזק לקידום מחקרי AI. החברה ניסתה בעבר להוציא לפועל שבב AI מותאם אישית ב-2022 אך פנתה לרכוש את יחידות העיבוד הגרפי של אנבידיה במקום, דבר שדרש עיצובים חדשים של מספר מרכזי נתונים. כעת, מטא עובדת על שבב חדש ואמביציוזי יותר, ה-Meta Training and Inference Accelerator או בקצרה MTIA, שמטרתו לאמן מודלי AI וגם להריצם, עם מטרה לשפר את היעילות והביצועים בכל חטיבות העבודה שלה. מהלך זה מעיד על המגמה בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות לפתח שבבי AI מותאמים אישית כדי לענות על צרכיהן הספציפיים.

מטא מקימה חוות שרתים עצומות כדי ליצור כוח מחשוב עצום להניע את הבינה המלאכותית שהיא בונה

ההשקעות האלו מבטאות את המחויבות והשאיפה של מטא להיות בחזית הטכנולוגיה, ולהשתמש ב-AI לשיפור השירותים והמוצרים שהיא מציעה. כל זה נעשה במטרה להעמיק את המעורבות של המשתמשים בפלטפורמות שלה ולשמר את היתרון התחרותי בנוף הטכנולוגי המתפתח.

ההתמקדות של מטא בפיתוח מודלי בינה מלאכותית מתקדמים, כמו גם בשימוש מעבדים גרפיים (GPUs) מבית אנבידיה (NVDA) לצורך אימון מודלים אלה, מצביעה על השקעה כבדה במחקר ופיתוח. על פי הדיווחים, מטא תוציא בסביבות 9 מיליארד דולר רק על רכישת יחידות העיבוד הגרפי ועוד מיליארדים רבים על פיתוח הטכנולוגיות האלה, במטרה להניע את כל עולמות הווידאו שלה באמצעות מודל בינה מלאכותית אחד. ההשקעות הללו מציינות לא רק את האמון בפוטנציאל של הבינה המלאכותית לשנות את התעשייה אלא גם את הסיכון הכלכלי הכרוך בהן.

ההתפתחויות האחרונות במטא, עם הדגש על ההצלחה של שירות הווידאו Reels והשילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) בפלטפורמות השונות שלה, מצביעות על פוטנציאל גדול לחברה, הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינה פיננסית. השינויים האלה נועדו להעמיק את המעורבות של המשתמשים בפלטפורמה ולהגדיל את ההכנסות מפרסום על ידי יצירת חוויות משתמש מותאמות אישית ואטרקטיביות יותר.

עם זמן צפייה מוגבר ב-Reels והאפשרות להציג מודעות באופן יעיל יותר, מטא יכולה לצפות להכנסות גבוהות יותר מפרסום. דבר זה יאפשר לחברה למקסם את ערך המודעה לכל משתמש, מה שיכול להביא לשיפור במרווחי הרווח. בנוסף על ידי הצעת תוכן מומלץ ומותאם אישית, מטא צפויה להגדיל את הזמן שמשתמשים מבלים בפלטפורמה, דבר שיכול להביא למעורבות גבוהה יותר ולשיפור בנאמנות הלקוחות.

יתרה מכך, השקעה בבינה מלאכותית ובפיתוח מודלים חדשניים להמלצות תוכן מציבה את מטא בחזית הטכנולוגית בתעשייה, מה שיכול להבטיח את מעמדה כחברה מובילה לאורך זמן.

ככול שמשתמשים יבלו יותר זמן בפלטפורמות של מטא, ככה מטא צפויה להרוויח יותר מפרסום

אנליסטים המסקרים את המניה מאמינים כי הצלחה מתמשכת וההשקעות בטכנולוגיה מתקדמת יוכלו לגרום לתגובה חיובית במניית מטא בשוק ההון, על ידי תחזיות לגידול בהכנסות וברווחיות של החברה. הכנסות גבוהות יותר ומעורבות משתמשים גבוהה יכולות להיות מתורגמות בסופו של דבר לעלייה במחיר המניה.

כל תוכנית גדולה וחדשנית כרוכה בסיכונים, והשוק יתייחס גם לאלו. סיכונים כלכליים גלובליים, תחרות, ואתגרים רגולטוריים עלולים להשפיע על התפיסה של השוק כלפי החברה ולכן על מחיר המניה, אך אם מטא תצליח לממש את הפוטנציאל של התכניות האלו, ייתכן שנראה צמיחה משמעותית בערך המניה לטווח הארוך. ההשקעות ב-AI והתמקדות בתוכן בפורמט קצר הן מהלכים שנועדו להבטיח את המשך הצמיחה וההתחדשות של החברה בשוק הדינמי.

בסופו של דבר, האסטרטגיה של מטא להתמקד ב-Reels ובשילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית מבטיחה פוטנציאל רב לחברה, אך עליה לנהל בזהירות את הסיכונים הכרוכים בה. השפעתה על המניה תלויה ביכולתה של החברה לממש את הפוטנציאל הזה ולהתמודד עם האתגרים הנלווים.

לסיכום, האסטרטגיה החדשה של מטא, המתמקדת ב-Reels ובשילוב של טכנולוגיות בינה מלאכותית, מצביעה על תפיסת עולם חדשה בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות. זהו מעבר מכוון ממודלים עסקיים מבוססי תוכן סטטי לאסטרטגיות שמנצלות טכנולוגיה חדשנית ליצירת חוויות משתמש אישיות ומעורבות גבוהה יותר. ההשלכות הכלכליות והפיננסיות של התזוזות אלו עשויות להיות משמעותיות, כאשר הצלחה תוביל להגדלת הכנסות וחיזוק המותג, בעוד כישלון עלול להביא לאתגרים כלכליים. הזמן יגלה איך התוכניות האלו ישפיעו על עתידה של מטא ועל עולם המדיה הדיגיטלית בכלל.

מקורות:

פייננשל טיימס

יאהו פייננס

פוקס ביזנס

סי אן אן

רויטרס

ניו יורק טיימס

   *הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

80.79.6.161
דילוג לתוכן