fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר


מטא (META), חברת האם של פייסבוק, אינסטגרם ווואטסאפ, ממשיכה לשמור על מקומה בצמרת חברות הטכנולוגיה העולמיות, עם דיווח כספי מרשים נוסף. בדיווח האחרון שפורסם אתמול, החברה הציגה עלייה של 19% בהכנסות, שהגיעו ל-40.6 מיליארד דולר, ועקפו את תחזיות האנליסטים שציפו ל-40.19 מיליארד דולר. למרות זאת, מניות החברה ירדו מעט במסחר שלאחר שעות הפעילות, בשל העובדה שמספר המשתמשים הפעילים היומיים לא עלה כפי שציפו בוול סטריט.

מספר המשתמשים הפעילים היומיים הגיע ל-3.29 מיליארד, עלייה של 5% לעומת השנה שעברה, אך פחות מהצפי של 3.31 מיליארד משתמשים. הנתון הזה מעורר חששות בקרב משקיעים ואנליסטים, שכן הצמיחה במספר המשתמשים היא מדד מרכזי להצלחת החברה ולפוטנציאל ההכנסות העתידי שלה. למרות הירידה הקלה במניות, מנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, הביע אופטימיות והתרגשות לגבי העתיד.

צוקרברג ציין בשיחת המשקיעים: "בסך הכול, זה היה רבעון טוב ואני מאוד נרגש מהעבודה שאנחנו עושים כרגע. זה אולי הרגע הכי דינמי שראיתי בתעשייה שלנו… אם נעשה זאת היטב, הפוטנציאל עבור מטא וכל מי שבונה איתנו הוא עצום". דבריו משקפים את ההתמקדות הגדולה של החברה בתחום הבינה המלאכותית (AI) והאמונה שההשקעות בתחום זה יניבו פירות משמעותיים בעתיד".

מטא מגבירה את השקעותיה ב-AI, והאנליסטים מצפים לעלייה בהוצאות החברה כתוצאה מכך. החברה הציגה תחזית שההוצאות ההוניות שלה עשויות להגיע ל-38 עד 40 מיליארד דולר ב-2024, ואף לעלות עד 50 מיליארד דולר ב-2025. ההשקעה המסיבית הזו מעידה על האמונה העמוקה של מטא בטכנולוגיות AI ועל הרצון שלה להוביל בתחום זה. כבר עכשיו, נראה שההשקעות מתחילות להניב תוצאות: צוקרברג הצהיר שמטא AI נמצאת בדרך להיות העוזרת ה-AI הנפוצה ביותר בעולם, עם יותר מ-500 מיליון משתמשים פעילים חודשיים.

תאור ויזואלי לדו"ח של מטא שממחיש איך החברה מרוויחה כסף (מאתר אפ אקונומי אינסייטס)

 

החברה שילבה את כפתור הגישה למטא AI בסרגל החיפוש באפליקציות אינסטגרם ופייסבוק, מה שמגביר את הנגישות והשימושיות של הטכנולוגיה עבור המשתמשים. בנוסף, ביולי האחרון השיקה מטא את מודל ה-AI העדכני שלה, Llama 3.1 405B, ובתחילת החודש הכריזה על Movie Gen, כלי AI ליצירת וידאו המסוגל לייצר קטעי וידאו עם סאונד. צוקרברג הוסיף שהחברה עובדת עם המגזר הציבורי כדי להתחיל להשתמש ב-Llama בתוך הממשלה, מה שמצביע על התרחבות השימוש בטכנולוגיות AI גם במגזר הציבורי.

עם זאת, חשוב לציין שהחברה לא מתמקדת כרגע במונטיזציה של מטא AI. סמנכ"לית הכספים של החברה, סוזן לי, ציינה בשיחת הרווחים: "אנחנו באמת מתמקדים בליצור חוויה צרכנית מעוררת ומועילה ככל האפשר עם מטא AI. זה סוג של ספר המשחקים שלנו, שבו אנחנו מכוונים את חוויית הצרכן לפני שאנחנו מתמקדים במונטיזציה". הגישה הזו מעידה על האסטרטגיה ארוכת הטווח של מטא, שבה הם מעדיפים לבסס את המוצר ולהגביר את האימוץ שלו לפני שהם מנסים להפיק ממנו רווחים.

למרות ההצלחות, ישנם גם קולות ביקורת וחששות. אנליסטים הביעו דאגה מהפספוס במספר המשתמשים הפעילים היומיים ומהמשמעות של זה לגבי המשך ההשקעות של החברה ב-AI. ג'זמין אנברג, אנליסטית ראשית בחברת המחקר eMarketer, אמרה: "מטא צריכה להוכיח שהיא יכולה להמשיך לכסות את עלויות ה-AI שלה כשהן עולות בשנה הבאה, וכל חולשה בעסקי הפרסום הליבה שלה יכולה להלחיץ את המשקיעים כשהם ממשיכים לחכות להחזר על ההשקעות הגדולות של מטא ב-AI".

צ'טבוט Meta AI של מטה

בנוסף ל-AI, מטא מרחיבה גם את קו החומרה שלה. בכנס המפתחים השנתי שלה בספטמבר, הציגה החברה אבטיפוס של משקפי מציאות רבודה חדשים בשם Orion. המשקפיים החדשים יכולים להציג ייצוגים דיגיטליים של מדיה, אנשים, משחקים ותקשורת על העולם האמיתי, מה שמסמן את הצעד הבא של מטא בעולם המציאות המעורבת. בנוסף, החברה השיקה את Quest 3s, תוספת משתלמת יותר לקו משקפי המציאות המעורבת שלה, שהגיעו למדפים בתחילת החודש.

מטא, באמצעות חטיבת Reality Labs שלה, ממשיכה להשקיע משאבים משמעותיים בפיתוח המטאוורס – מרחב וירטואלי המשלב מציאות מדומה ומציאות רבודה. החזון של החברה הוא ליצור פלטפורמה דיגיטלית שבה אנשים יכולים לעבוד, לשחק, ללמוד ולתקשר בצורה טבעית ואינטואיטיבית, מעבר למגבלות הפיזיות. למרות שההשקעות הללו גורמות לעלייה בהוצאות החברה, מטא מאמינה שהמטאוורס יהיה הדור הבא של האינטרנט ויציע אפשרויות עסקיות חדשות ורחבות. Reality Labs מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות כמו משקפי VR ו-AR, ממשקי מוח-מחשב וכלים נוספים שיאפשרו חוויות מציאותיות ומעמיקות יותר במרחב הדיגיטלי.

פגישה וירטואלית במרחב המדמה את המטאוורס אותו מטא מפתחת

עם כל ההתקדמות הטכנולוגית, מטא ממשיכה להתמודד עם לחצים משפטיים בנוגע להשפעות של מוצריה על בריאות הנפש ובטיחות הילדים. בשנת 2023, הוגשה תביעה על ידי עשרות פרקליטי מדינות, הטוענת שהחברה במודע הופכת את הפלטפורמות שלה לממכרות עבור בני נוער. למרות זאת, החברה זכתה לאחרונה בניצחון כאשר שופט דחה תביעה של בעלי מניות שטענו שהחברה הטעתה אותם לגבי יכולתה להבטיח את בטיחות הילדים בפלטפורמה.

בתגובה לחששות אלה, מטא הודיעה בספטמבר שכל החשבונות של משתמשי אינסטגרם מתחת לגיל 18 יהיו פרטיים כברירת מחדל. הצעד הזה מצביע על המאמץ של החברה להתמודד עם הביקורת ולשפר את הבטיחות והפרטיות של המשתמשים הצעירים.

בסיכומו של דבר, מטא נמצאת בנקודת מפנה חשובה. מצד אחד, ההשקעות הגדולות ב-AI וההתקדמות הטכנולוגית מצביעות על חזון שאפתני ויכולת להוביל את התעשייה. מצד שני, האתגרים הקשורים לצמיחת המשתמשים וללחצים המשפטיים מציבים בפני החברה מכשולים שיש להתגבר עליהם. העתיד של מטא תלוי ביכולתה לאזן בין ההשקעות בטכנולוגיות חדשות לבין שמירה על בסיס המשתמשים והבטחת אמון המשקיעים.

מה שאנחנו יכולים ללמוד מהדיווח האחרון הוא שההשקעה בחדשנות ובטכנולוגיה מתקדמת היא חיונית, אך היא חייבת להיות מלווה בניהול סיכונים ובשמירה על ערכי החברה והלקוחות. מטא מנסה לנווט בעולם מורכב, שבו הטכנולוגיה, הכלכלה והחברה משולבים זה בזה. ההצלחה העתידית שלה תהיה תלויה ביכולתה להגיב לאתגרים הללו באופן מושכל ואחראי.

מקורות:

דה גרדיאן

אפ אקונומי אינסייטס

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

18.97.14.91
דילוג לתוכן