fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

בשל המצב בישראל, ענקיות הטכנולוגיה ברחבי העולם מתחילות להרגיש את ההדים של המערכה הצבאית המשפיעים על העולם הפיננסי וחברות הטכנולוגיה בפרט. מענקיות המוליכים למחצה ועד למובילי מחשוב הענן, המניות של תעשיית הטכנולוגיה הגיבו בזמן אמת להשפעת הסכסוך. אבל כמה עמוק עוברות הרעידות האלה? בואו נעמיק בניואנסים הפיננסיים, ונחקור את ההשפעה על חברות טכנולוגיה ספציפיות הנסחרות בבורסה ואת ההשלכות הרחבות יותר על שוק המניות.

ישראל, שכותרתה "אומת הסטארט-אפ", היא כבר זמן רב חממה לחדשנות, במיוחד בתחום הסייבר, התוכנה הארגונית והמוליכים למחצה. עם הרבה חברות טכנולוגיה ישראליות ולא ישראליות עם טביעות רגל בישראל, היציבות של האזור היא חשיבות עליונה לפעילויות מחקר, פיתוח וייצור ללא הפרעות. הסכסוך הנוכחי לא רק מהווה איומים ישירים על הפעולות הללו אלא גם יוצר סביבת קבלת החלטות מאתגרת עבור ענקיות הטכנולוגיה העולמיות.

מניית מובילאיי (MBLY) שעם התגברות הסכסוך, רשמה ירידה ניכרת של 7%. ירידה זו הייתה עשויה לנבוע מחששות מיידיים של המשקיעים מהנוכחות הכבדה של החברה בירושלים ומההפרעות הפוטנציאליות לעסקיה. עם זאת, מובילאיי הגיבה במהירות ואישררה בפומבי את מחויבותה הבלתי מעורערת לעובדיה, לבסיס הישראלי ולקהילה הרחבה יותר שלה. קרן הסיוע המשמעותית שהוכרזה לאזורים שנפגעו בישראל משמשת עדות למסירותם. עמדות ברורות וחומלות שכאלה בעתות משבר עשויות להרגיע את המשקיעים בחוסן ובאחריות של החברה, ולסלול באופן פוטנציאלי את הדרך להתאוששות המניה בעתיד הקרוב.

ניס (NICE) שבסיסה ברעננה, הפגינה חוסן כאשר מנייתה ירדה ב-4%. בעוד שגורמים רבים יכולים להשפיע על תנועות המניות, נראה כי התגובה המיידית של נייס למצב מילאה תפקיד מרכזי. על ידי הצהרה חד משמעית שלמשבר המתמשך אין השלכות נוכחיות או עתידיות על פעילותם, חזתה החברה יציבות וראיית הנולד. תקשורת ברורה זו סייעה ככל הנראה בשמירה על אמון המשקיעים ובשמירה על שווי המניה של החברה.

מניית אורקל (ORCL) הייתה עדה לעלייה של 2.5%. הפעילות הענפה של החברה בישראל מציבה אותה בצומת רגיש בזמן אירועים גיאופוליטיים שכאלה. ההחלטה המהירה של אורקל להתאים את תרומות העובדים למאמצי הסיוע, בשילוב עם מחויבותה לתמוך בממשלת ישראל ובמערכת הביטחון, ציירו את התמונה של ענקית תאגידית הטבועה עמוק באחריות החברתית שלה. פעולות כאלה יכולות להדהד באופן חיובי עם משקיעים שמעריכים עקרונות של השקעה אחראית חברתית (SRI), מה שמספק תנופה ליציבות וצמיחה של המניה.

מניית אנבידיה (NVDA) נהנתה מצמיחה של 6.2%, אך תנועה חיובית זו הייתה נגועה בזהירות. החלטת החברה לבטל אירוע בינה מלאכותית המתקרב בתל אביב הדגישה את חומרת המצב. אמנם המהלך הזה הדגיש את העדיפות של אנבידיה לבטיחות, אבל הוא גם רמז על שיבושים או היסוסים פוטנציאליים בהתקשרויות עתידיות באזור. עם זאת, הפנייה האמפטית של אנבידיה והמחויבות שלה להבטיח את בטיחות עובדיה (לאחר רכישת מלאנוקס) מצביעות על גישה מאוזנת, שעשויה לפנות למשקיעים בעלי אבחנה שמסתכלים על יציבות לטווח ארוך.

חברת אנבידיה – ענקית השבבים

אינטל (INTC) עם פעילותה השורשית בישראל המשתרעת על פני ערים מרובות, ראתה צמיחה של 2.5% במניות שלה. ניתן לייחס את התנועה החיובית הזו לתגובה המהירה של החברה, שמבטיחה את הבטיחות והתמיכה של כוח העבודה המאסיבי שלה באזור. לאור ההשקעות האסטרטגיות של אינטל בישראל והמוניטין שלה כמובילת שוק, משקיעים עשויים לתפוס את הצמיחה הצנועה הזו כסימן לאמון ביכולות ניהול המשברים של החברה ובפוטנציאל שלה לפעילות מתמשכת בתוך סכסוכים.

מניית פייבר (FVRR) רשמה עלייה מעודדת של 6.2%. התגובה האמפטית והפרואקטיבית של החברה למשבר – מתמיכה בעובדיה בגיוס למילואים ועד שיתוף פעולה עם חברות אחרות למאמצי סיוע – הראתה את יכולת ההסתגלות ותחושת האחריות שלה. התקשורת האסרטיבית של פייבר, המדגישה שיבושים מינימליים לעסק שלהם, בשילוב עם המאמצים ההומניטריים שלהם, כנראה הדהדה חיובית בקרב המשקיעים, מה שמשקף את עליית המניה.

צ'ק פוינט (CHKP) התל אביבית חוותה עליה קלה של 0.75% בשווי המניה. בתור מובילת אבטחת סייבר, צ'ק פוינט ממלאת תפקיד קריטי בהבטחת אבטחה דיגיטלית, במיוחד במהלך תהפוכות גיאופוליטיות. העמדה הבטוחה של המשרד, המדגישה המשכיות עסקית, שולחת מסר מרגיע לשוק. ככל שהמצב מתקדם ואם צ'ק פוינט תמשיך לעמוד בהבטחותיה, אולי לא יהיה מפתיע לראות שינוי חיובי יותר במסלול המניות שלה, לאור הפרמיה על אבטחת סייבר בעידן הדיגיטלי של היום.

התגובות האישיות של ענקיות הטכנולוגיה הללו, בשילוב עם ההחלטות האסטרטגיות שלהן בתוך הסכסוך, מספקות הבנה מגוונת של תנועות המניות שלהן. בעוד שתגובות קצרות טווח מציעות תובנות מיידיות, האסטרטגיות ארוכות הטווח, החוסן ויכולת ההסתגלות של החברות יהיו הקובעים האמיתיים לביצועי המניות שלהן. כל הצהרה תאגידית, כמו ביטול האירוע של NVIDIA או מאמצי הסיוע של מובילאיי, מוגדלת, ומשפיעה על תנועות המניות כמעט מיידי. ידיעות כאלה, בשילוב עם נתונים פיננסיים, יוצרים נרטיב שיכול להשפיע באופן משמעותי על החלטות משקיעים.

ככל שהמצב במזרח התיכון הופך קלוש יותר, חברות טכנולוגיה מתמודדות עם החלטות מורכבות שעלולות להשפיע על השורה התחתונה ועל ביצועי המניות שלהן, התרחבות והשקעות: חברות שהיו להן תוכניות להרחיב את פעילותן בישראל עשויות כעת לשקול מחדש או לדחות את המיזמים שלהן. היסוס זה עלול לעצור את הצמיחה, ובהמשך להשפיע על מחירי המניות. ישראל, בהיותה מרכז לייצור מוליכים למחצה ורכיבים טכנולוגיים אחרים, ממלאת תפקיד מרכזי בשרשרת האספקה הטכנולוגית העולמית. לשיבושים כאן, גם אם הם רגעיים, עלולות להיות השפעות מדורגות על לוחות הזמנים של הייצור והשקות המוצרים.

העמדה שחברה נוקטת במהלך סכסוכים כאלה יכולה להשפיע באופן משמעותי על המוניטין הגלובלי שלה. חברות הנראות כתומכות במאמצי שלום או בסיוע הומניטרי עשויות להיראות בצורה חיובית יותר, ועלולה לחזק את ביצועי המניות. לעומת זאת, כל רשלנות או חוסר רגישות הנתפסים יכולים להוביל לתגובת צרכנים, להשפיע לרעה על המניות.

לאור הבולטות של ישראל בזירת אבטחת הסייבר העולמית, חברות בתחום זה נמצאות באור הזרקורים. חברות כמו צ'ק פוינט צריכות לא רק להבטיח את בטיחות הפעילות שלהן אלא גם להכפיל את היצע המוצרים שלהן, לאור איומי הסייבר המוגברים במהלך מתיחות גיאופוליטית. כאשר ענקיות כמו אינטל מפעילות פעילות משמעותית בישראל, כל שיבושים יכולים להשפיע על אספקת המוליכים למחצה העולמית, ולהשפיע על כל דבר, החל מאלקטרוניקה לצרכן ועד רכב. חברות כמו אורקל וניס, שלהן טביעת רגל ניכרת בישראל, צריכות להבטיח שלמות הנתונים והמשכיות השירות, לאור חשיבותו של האזור בתשתית הענן העולמית.

הגנת סייבר מפני הקרים היא קריטית בזמני לחימה ומערכות צבאיות

 

בעוד שתנועות מניות לטווח קצר משקפות תגובות מיידיות, רגשות המשקיעים לטווח ארוך תלויים במספר עצום של גורמים: מניות טכנולוגיה, במיוחד ענקיות כמו אינטל ו-NVIDIA, הראו באופן היסטורי עמידות בפני מתחים גיאופוליטיים קצרי טווח, ומניותיהן עלו בחזרה במהירות לאחר המשבר. לחברות טכנולוגיה רבות יש פעולות מגוונות ברחבי העולם, מה שמרכך אותן מפני תהפוכות באזור ספציפי. למרות הסכסוך, האופי המולד של חברות טכנולוגיה לחדש יכול להיות מגדלור של תקווה למשקיעים. הדחף לפתח פתרונות חדשים, במיוחד בתקופות מאתגרות, יכול להוביל למוצרים או שירותים פורצי דרך, להניע את המניות קדימה.

בעוד שהנוף הנוכחי מאתגר, הוא גם מציע לחברות טכנולוגיה הזדמנות: להפגין חוסן, לטפח חדשנות ולהדגיש את מחויבותן לשלום ויציבות גלובליים. עבור משקיעים, זה הזמן למחקר חרוץ, הבנת הדינמיקה השזורה של גיאופוליטיקה ופיננסים וקבלת החלטות מושכלות. המגזר הטכנולוגי, עם האופי הטבוע שלו של פריצת גבולות, עשוי להוכיח שוב את יכולתו, ולהפוך מצוקות להזדמנויות. בעולם יותר ויותר מחובר, אירועים גיאופוליטיים, במיוחד כאלה בסדר הגודל שנראה בישראל, לעתים רחוקות מותירים מגזרים מבודדים. המפגש הזה של מלחמה וטכנולוגיה מדגיש את יכולת ההסתגלות של התעשייה ואת ההכרח באסטרטגיות של חשיבה קדימה.

תקשורת שקופה ותכופה הופכת מכרעת בזמנים כאלה. חברות שמעדכנות את המשקיעים שלהן לגבי התאמות בפעילות או שינויים באסטרטגיה יכולות לשמור על אמון המשקיעים, או אפילו להגביר אותם.

בעוד שהמיקוד המיידי נותר בענקיות טכנולוגיה בעלות פעילות משמעותית בישראל, הדי הסכסוך מורגשים למרחקים, חברות טכנולוגיה מהוות חלק מכריע משרשרת האספקה העולמית, ומספקות רכיבים לתעשיות החל ממכוניות ועד שירותי בריאות. לכל הפרעה יכולה להיות השפעות מדורגות, להשפיע על ביצועי המניות בין המגזרים.

חברות טכנולוגיה רבות עוברות לפעולות מרוחקות יותר כדי להבטיח המשכיות. עם התקדמות טכנולוגיות הענן וכלי שיתוף פעולה מרחוק, שמירה על פרודוקטיביות בתוך כאוס חיצוני הפכה לאפשרית. השינוי הזה, אם יימשך, עשוי להוביל לשינוי קבוע באופן ניהול הפעילות הטכנולוגית העולמית, שעלול להשפיע באופן חיובי על הערכות השווי של המניות. עם המתחים המוגברים, התקפות סייבר מתגברות לעתים קרובות, ומכוונות הן לגופים תאגידיים ולתשתיות לאומיות. חברות כמו צ'ק פוינט וחברות אבטחת סייבר אחרות עשויות לחוות ביקוש מוגבר לשירותיהן, המתורגם לגידול פוטנציאלי ברווחים.

הגנת סייבר ושמירה על מידע וחדירה למערכות קריטיות היא הכרחית

התפיסה של הצרכן העולמי לגבי מותגים יכולה להיות מושפעת מהעמדה והפעולות שלהם במהלך קונפליקטים. סנטימנט זה, בתורו, יכול להשפיע על המכירות, ההכנסות ומחירי המניות. לחברות טכנולוגיה רבות יש שותפויות עם חברות במגזרים אחרים. לדוגמה, מערכות הרכב האוטונומיות של מובילאיי עשויות להשפיע על מלאי הרכב, בהתאם להמשכיות התפעולית ולקצב החדשנות שלהן. מבחינה היסטורית, מצוקות היו לעתים קרובות זרז לחדשנות. אמנם התחזית המיידית עשויה להיראות מעוננת בחוסר ודאות, אך ישנן גם הזדמנויות פוטנציאליות. חברות עשויות לחפש אזורים אחרים להתרחבות, מה שיוביל לעליית מוקדי טכנולוגיה חדשים ברחבי העולם. מצב של מלחמה  עלול גם להוביל להתקדמות בפתרונות טכנולוגיים המיועדים במיוחד לניהול משברים, ולפתוח אפיקי הכנסה חדשים. חברות עשויות לגוון עוד יותר את פעילותן, לפזר סיכונים ולהבטיח עמידות טובה יותר בפני קונפליקטים עתידיים.

עם המהומה המתמשכת בישראל והשלכותיה המורגשות ברחבי העולם, חברות הטכנולוגיה נמצאות בלחץ להעריך מחדש את הגישה אסטרטגית שלהן. כדי להפחית סיכונים הקשורים למתחים גיאופוליטיים, חברות טכנולוגיה עשויות לשקול לגוון עוד יותר את הבסיס התפעולי, ההשקעות ותיק הנכסים שלהן על פני אזורים שונים. גישה זו לא רק מספקת הגנה מפני שיבושים אזוריים, אלא גם יכולה לפתוח שווקים חדשים ואפיקי צמיחה. חברות החורגות ממניעי רווח בלבד ועוסקות ביוזמות אמיתיות של אחריות תאגידית (CSR), כגון מאמצים הומניטריים במהלך סכסוכים, יכולות לזכות באמון רב יותר של משקיעים וצרכנים. מוניטין כזה יכול להיות בעל ערך רב להון העצמי של המותג ולביצועי המניות בטווח הארוך.

אימוץ אתוס הליבה של הטכנולוגיה – לשיפור חיי אדם – חברות יכולות ליזום פרויקטים הממנפים טכנולוגיה לבניית שלום, תקשורת ושיקום באזורי סכסוך. מאמצים כאלה לא רק מציעים יחסי ציבור חיוביים, אלא יכולים גם לפתוח דלתות לשיתופי פעולה ומענקים ממשלתיים.

בזמנים סוערים, שוק המניות משקף לעתים קרובות שילוב של תגובות רגשיות וניתוחים לוגיים, חדשות מאזורי עימות יכולות לעורר תגובות רגשיות, מה שמוביל להחלטות השקעה ברכיים. מניות עשויות להיות עדות לתנודתיות לטווח קצר המבוססת על מחזורי חדשות יומיים, במיוחד עם סיקור תקשורתי בזמן אמת שמגביר את האירועים. משקיעים נבונים, תוך הכרה בהשפעות המיידיות של אירועים גיאופוליטיים, מתמקדים גם ביסודות החברה לטווח ארוך, סיכויי צמיחה ומגמות בתעשייה. פרספקטיבה מאוזנת כזו יכולה להציע גישה ניואנסית יותר להערכות מניות טכנולוגיה במהלך סכסוכים.

הזדמנויות בתוך כאוס, כל משבר חושף גם הזדמנויות, בהתחשב באתגרי התקשורת במהלך קונפליקטים, יש פוטנציאל לעלייה של פלטפורמות שתוכננו במיוחד עבור תקשורת משבר, המציעות מידע בזמן אמת ואמין. הצורך בעבודה מרחוק במהלך התנגשויות עשוי להאיץ חידושים בתחום זה, מכלי שיתוף פעולה וירטואליים ועד לפתרונות אבטחת סייבר עבור הגדרות עבודה מרחוק. עם שיבושים פוטנציאליים בשרשרת האספקה, עשוי להיות ביקוש מוגבר לפתרונות טכנולוגיים המציעים ניטור שרשרת אספקה בזמן אמת, ניתוח חיזוי עבור שיבושים ותכנון מגירה אוטומטי.

קיימות הזדמנויות השקעה בתוך הכאוס

ענקיות הטכנולוגיה, עם הנוכחות וההשפעה הגלובלית שלהן, יכולות למלא תפקיד מרכזי בטיפוח שיתופי פעולה ליציבות אזורית. על ידי יצירת שותפויות חוצות גבולות, חברות טכנולוגיה יכולות ליזום דיאלוגים, שיתופי פעולה ופרויקטים שמתעלים מעל מתחים גיאופוליטיים ומטפחים צמיחה והבנה הדדית. השקעה בפרויקטים חינוכיים באזורי סכסוך יכולה להיות אסטרטגיה ארוכת טווח לשלום. על ידי טיפוח הדור הבא עם מיומנויות וידע, חברות טכנולוגיה יכולות לתרום בעקיפין לעתיד יציב יותר.

המצב בישראל, עם השלכותיו העמוקות על המגזר הטכנולוגי, מדגיש את הרשת הסבוכה של גיאופוליטיקה, כלכלה גלובלית ואסטרטגיות תאגידיות. ככל שהאירועים מתפתחים, עולם הטכנולוגיה עומד בצומת דרכים – נתיב אחד מוביל לאמצעים תגובתיים קצרי טווח והשני לאסטרטגיות חזון המבטיחות צמיחה, יציבות והשפעה גלובלית חיובית. עבור משקיעים ומחזיקי עניין בתעשייה, המסע קדימה דורש שילוב של סבלנות, תובנה ומחויבות לערכים המהדהדים מעבר למחירי המניות.

עם הנוף הגיאופוליטי המתפתח, יש שינוי שאין להכחישו בתחומי המיקוד הטכנולוגי, איומי הסייבר הגוברים הקשורים למתחים גיאופוליטיים מדגישים את הצורך במנגנוני הגנת סייבר חזקים. חברות המתמחות באבטחת סייבר, הגנה על נתונים ושלמות תשתיות מוכנות לצמיחה, הן בביקוש רב. ניתוח בזמן אמת של תרחישים מורכבים הופך למרכזי במהלך התנגשויות צבאיות. פתרונות מונעי בינה מלאכותית המספקים תובנות חזויות, ניתוח מגמות ומיפוי סנטימנטים יכולים להשיג אחיזה, ומציעים לחברות טכנולוגיה דרכים רווחיות להתרחבות. הבטחת תקשורת בלתי פוסקת במהלך קונפליקטים היא חשיבות עליונה, חברות העוסקות בתקשורת לוויינית, חומרת רשת גמישה ותוכנה עשויות לחוות עלייה בביקוש.

הבטחת בטיחותם ורווחתם של העובדים, במיוחד אלה המבוססים באזורי עימות, הופכת בראש סדר העדיפויות. חברות עשויות להשקיע במשאבי בריאות הנפש, במודלים גמישים של עבודה ובמנגנוני תגובה לשעת חירום, מה שמדגיש את מחויבותן לכוח העבודה שלהן. עדכונים שוטפים, דיווח שקוף ותחזיות מבוססות תרחישים יכולים לעדכן את קהילת המשקיעים. גישה פרואקטיבית זו יכולה להפחית מכירת מניות מונעת בהלה ולחזק את אמון המשקיעים. תקשרות עם הקהילות המקומיות שבהן חברות טכנולוגיה אלו פועלות יכולה לבסס את מעמדן כישויות ארגוניות אחראיות. הסברה קהילתית, יוזמות תמיכה ופרויקטי שיקום יכולים לטפח רצון טוב ושיוך חיובי למותג.

גם בתוך קונפליקטים, הלב של מגזר הטכנולוגיה – מחקר ופיתוח – ממשיך לפעום, אם כי במקצבים מותאמים.

בעוד שפרויקטי הליבה נמשכים, ייתכן שיהיה מאמץ מכוון לפתרונות הנותנים מענה לאתגרים המיידיים שמציב הסכסוך. איחוד משאבים, ידע ומומחיות באמצעות פרויקטים משותפים של מחקר ופיתוח יכול לזרז את פיתוח הפתרונות, ולהציע מענה אחיד לאתגרים. התאמת יוזמות מחקר ופיתוח עם סדרי עדיפויות לאומיים ואזוריים יכולה להוביל לשיתופי פעולה פוטנציאליים, מענקים ותמיכה במדיניות.

 

שיתוף פעולה ומשאבים להשגת מטרות מגבירות את החדשות הטכנולוגית בתקופות משברים

בתקופות מבחן, קהילת הטכנולוגיה העולמית מתכנסת לעתים קרובות, כורתת בריתות שחורגות מגבולות הפעילות השותפת, מיזמים משותפים, פרויקטים שיתופיים ופלטפורמות משותפות יכולים להוביל לסינרגיות המאזנות נגד שיבושים שנגרמו מקונפליקט. ענקיות הטכנולוגיה, עם ההשפעה הקולקטיבית שלהן, יכולות לעודד יוזמות שלום, הסכמי סחר ופתרונות דיפלומטיים, תוך שימת דגש על תפקידה הרחב של התעשייה ביציבות הגלובלית. הקמת מרכזי חדשנות חדשים באזורים ניטרליים או יציבים יכולה להבטיח התקדמות ללא הפרעה, תוך שמירה על מסלולי צמיחה ארוכי טווח.

לסיכום ככל שהנרטיב מתקדם, עולם הטכנולוגיה עומד לא רק כעד אלא כשחקן פעיל, שמעצב ומתעצב על ידי דברי ימי ההיסטוריה. ככל שסיכסוכים גאופוליטים וצבאיים מתפתחים, ההדים שלהם ניכרים על פני הנוף הטכנולוגי העולמי. בעוד שתנועות מניות מיידיות מספקות הצצה לסנטימנטים בשוק, ההשלכות ארוכות הטווח יהיו תלויות באורך הסכסוך ובעוצמתו. המצב המתמשך בישראל, על השלכותיו הרבות, משמש עדות לחוסן וליכולת הסתגלות של תעשיית הטכנולוגיה. בעוד שקיימים אתגרים רבים, הדינמיות הטבועה במגזר, יחד עם מנהיגות בעלת חזון, יכולה להציג גם הזדמנויות עבור מגזר הטכנולוגיה העולמי ולשרטט נתיב של צמיחה, חדשנות והרמוניה גלובלית. לעת עתה, מומלץ למשקיעים להישאר מעודכנים, לשקול גורמים פיננסיים וגיאופוליטיים כאחד, ואולי הכי חשוב, לגלות סבלנות.

מקורות:
פייננשל טיימס
יאהוו פייננס
או.אי.סי.די
פוקס ביזנס
סי אן אן
רוייטרס

   *הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

80.79.6.161
דילוג לתוכן