fbpx
בחרו עמוד

אסף קופפר | אינטראקטיב ישראל

מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים? 

שוק ההון סיים שבוע של עליות, על רקע דו”ח העבודה שיצא חזק מהצפוי. מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.72%, הנאסד”ק סגר בעליה של 1.62%, הדאו ג’ונס עלה ב-2.30%. תשואות האג”ח לעשור עלו ב-1.27% אל 4.34%.

מבחינת הסקטורים, סקטור הטכנולוגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.47% בשבוע החולף. מנגד, סקטור התקשורת הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשעלה ב-0.33%

 

מאקרו:

  • ביום חמישי פורסם בארה”ב כי מספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי עלה ביוני ב-147 אלף משרות – מעל התחזיות שעמדו על תוספת של 111 אלף, וגבוה מעט מהנתון המעודכן לחודש מאי שעמד על 144 אלף. מדובר בחיזוק חיובי לשוק העבודה, לאחר חודשיים רצופים של האטה. העלייה נרשמה בעיקר בענפי השירותים, הבריאות והחינוך, בעוד שמגזרי הבנייה והתעשייה הוסיפו משרות בקצב מתון בלבד. כלכלנים מציינים כי אף שהצמיחה בתעסוקה ממשיכה להיות מתונה בהשוואה לתחילת השנה, הנתון עשוי להעיד על עמידות יחסית של שוק העבודה האמריקאי – למרות סביבת הריבית הגבוהה והחששות מהאטה. יחד עם זאת, קצב התוספת החודשי ממשיך לרדת בממוצע שנתי, מה שיכול לרמז על התקררות הדרגתית בשוק. הנתון מחזק את העמדה הזהירה של הפד’, אשר שואף לראות התקררות בשוק העבודה כתנאי לשינוי במדיניות הריבית. המשקיעים יעקבו כעת אחר נתוני השכר והאבטלה כדי להעריך אם המגמה תימשך גם בחודשים הקרובים.
  • ביום חמישי פורסם בארה”ב כי שיעור האבטלה ירד ביוני לרמה של 4.1%, לעומת 4.3% במאי, ובכך שבר מגמה של עלייה רצופה שנמשכה שלושה חודשים. הירידה המפתיעה, שהגיעה בניגוד לציפיות להישארות על 4.2%, מאותתת על שיפור מסוים בתנאי שוק העבודה. יחד עם זאת, כלכלנים מציינים כי השיפור נובע בחלקו מגידול זמני בתעסוקה עונתית, ולאו דווקא מצמיחה מבנית יציבה. נתוני ההשתתפות בכוח העבודה נותרו כמעט ללא שינוי, ועלולים לרמוז על כך שהחזרה לשוק העבודה אינה רחבה. הירידה באבטלה תומכת בתזה של עמידות שוק העבודה האמריקאי, אף שלצד תוספת המשרות המתונה – ניכרת עדיין התקררות הדרגתית בשוק. עבור הפדרל ריזרב, הנתון תורם לתמונה מורכבת: מצד אחד שיפור באבטלה, מצד שני האטה בתוספת המשרות. השווקים ימשיכו לעקוב אחרי נתוני השכר והאינפלציה כדי להעריך האם מדובר במגמה יציבה או תנודתית בלבד.
  • ביום שלישי פורסם בארה”ב כי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור עלה ביוני לרמה של 52.9 נקודות, לעומת 52.0 במאי – ושמר על רצף של ארבעה חודשים מעל רף ה-50, המצביע על התרחבות בפעילות. מדובר בנתון הגבוה ביותר מאז אפריל 2022, המעיד על התאוששות מובהקת במגזר הייצור האמריקאי, לאחר תקופה ממושכת של התכווצות. העלייה נבעה משיפור בהזמנות חדשות, עלייה בקצב הייצור והתחזקות באמון היצרנים לגבי החודשים הקרובים. עם זאת, דווח גם על לחצי עלויות מחודשים ועל התארכות קלה בזמני האספקה – מה שמרמז על שיבושים קלים בשרשראות האספקה. כלכלנים מציינים כי הנתון עשוי לחזק את התחזית לצמיחה מתונה אך יציבה בכלכלה האמריקאית, כאשר מגזר הייצור מצטרף למגזר השירותים בהובלת ההתאוששות. ועבור הפד’, המשך התחזקות בתחום זה עשוי לעכב הורדת ריבית, שכן הוא תומך בתרחיש של “נחיתה רכה” ללא האטה חדה.

 

אירועים חשובים השבוע:

  • ביום רביעי הקרוב צפוי להתקיים בארה”ב מכרז אג”ח ל-10 שנים, כאשר הריבית הנוכחית בשוק עומדת סביב 4.421%. המכרז יעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים, במיוחד על רקע העלייה האחרונה בתשואות האג”ח הממשלתיות והציפיות להמשך מדיניות מוניטרית הדוקה מצד הפד’. תשואת האג”ח ל-10 שנים נחשבת לרכיב מפתח בתמחור האשראי בכלכלה – ממשכנתאות ועד מימון תאגידי – ולכן תוצאות המכרז עשויות להשפיע על השווקים הרחבים. ביקוש גבוה מצד משקיעים מוסדיים עשוי להוריד את התשואה במכרז ולהעיד על אמון במדיניות הפד’ וביציבות הפיננסית, בעוד שתשואה גבוהה מהצפוי עשויה לשקף חשש מאינפלציה מתמשכת או מגירעון פדרלי מתרחב. הכלכלנים והסוחרים יעקבו אחר יחס הכיסוי והביקוש ממשקיעים זרים, שמהווים שחקנים מרכזיים בשוק החוב האמריקאי. תוצאה חלשה עלולה להפעיל לחצים לעליית תשואות רחבה יותר, בעוד שמכרז מוצלח יחזק את תחושת היציבות בשוק האג”ח.
  • ביום רביעי צפוי להתפרסם עדכון ה-GDPNow של הפד’ של אטלנטה (גרסה שנייה) עבור הרבעון השני, כאשר ההערכה הנוכחית עומדת על צמיחה של 2.6% – ללא שינוי מהגרסה הקודמת. מודל ה-GDPNow נחשב לאינדיקטור עוקב אך רגיש, המתעדכן בתדירות גבוהה על בסיס נתוני מאקרו שוטפים, והוא מהווה כלי פופולרי להערכת קצב הצמיחה בזמן אמת. שמירה על תחזית הצמיחה ברמה זו מרמזת על המשך חוסן כלכלי של המשק האמריקאי, למרות התקררות בשוק העבודה והאטה קלה בצריכה הפרטית. כלכלנים מציינים כי צמיחה סביב 2.6% נתפסת כמעידה על “נחיתה רכה” – כלומר האטה מבוקרת שאינה מדרדרת למיתון. המשקיעים יעקבו אחר עדכון זה לקראת החלטת הריבית הבאה של הפד’, שכן הערכת קצב הצמיחה משפיעה על תחזיות לאינפלציה ולמסלול הריבית העתידי. שמירה על צמיחה יציבה תומכת בהותרת הריבית ברמה גבוהה לפרק זמן ממושך יותר מהצפוי.
  • ביום חמישי צפוי להתקיים בארה”ב מכרז אג”ח ל-30 שנה, כאשר התשואה הנוכחית בשוק עומדת על 4.844%. מדובר באחד המכרזים המרכזיים בשוק האג”ח, שכן אג”ח ל-30 שנה משקפת את ציפיות המשקיעים לגבי האינפלציה, הריבית והצמיחה בטווח הארוך ביותר. המכרז יעמוד תחת זרקור מיוחד לאור תנודתיות האחרונה בתשואות ולנוכח חוסר הוודאות סביב מועד הורדת הריבית הבאה מצד הפד’. תשואה גבוהה מהממוצע עשויה להעיד על ירידה בביקוש מצד גופים מוסדיים או על חשש מתמשכת מהסיכון הפיסקלי של ארה”ב, בעוד שתוצאה נמוכה מהצפוי תעיד על אמון במערכת הכלכלית וביציבות המאקרו. הכלכלנים והסוחרים יעקבו מקרוב אחר יחס הכיסוי ורמות הביקוש מצד משקיעים זרים, שכן אלו יכולים להשפיע באופן מיידי על עקום התשואות ועל שוקי המניות. תוצאה חלשה עשויה להגביר את התנודתיות, בעוד שמכרז מוצלח עשוי לחזק את תחושת היציבות הפיננסית.

 

מניות בכותרות:

  • מניית אפל (AAPL) ענקית הסמארטפונים הנסחרת לפי שווי של 3.2 טריליון דולר, עלתה ב-6.2% בשבוע החולף לאחר התאוששות בשוק הסיני והקלה במכסים על ייבוא מווייטנאם. משלוחי האייפון בסין עלו ב-8% ברבעון השני – לראשונה מאז 2023 – הודות למבצעי הנחות והגדלת שווי הטרייד-אין לקראת חג הקניות 618. במקביל, הסכם סחר חדש שנחתם בין ארה”ב לווייטנאם כלל הורדת מכסים על מוצרים שמיובאים מווייטנאם, מדינה שבה אפל מייצרת חלק משמעותי מהדגמים החדשים. שילוב של שיפור בביקוש הסיני עם שיפור בשולי הרווח על ייצור וייבוא לארה”ב, חיזק את התחזיות לגבי ביצועי החברה ברבעונים הקרובים והוביל לעלייה חדה במנייתה.
  • מניית אורקל (ORCL) ענקית הדטה סנטרים הנסחרת לפי שווי של 666 מיליארד דולר, זינקה ב-11.5% בשבוע החולף לאחר שדיווח לבורסה חשף הסכם ענן אסטרטגי שצפוי להניב לחברה הכנסות של מעל 30 מיליארד דולר בשנה החל משנת הכספים 2028. ההסכם, שלפי דיווחים קשור למיזם Stargate המשותף עם OpenAI ו-SoftBank, כולל הקצאה נרחבת של קיבולת חישוב לענן עבור מערכות בינה מלאכותית עתירות משאבים. לפי בלומברג, OpenAI צפויה לשכור מאורקל תשתית בהיקף של כ-4.5 ג’יגוואט בארה”ב, והפרויקט ימשיך להתפרס באתרים נוספים. אורקל, שרשמה זינוק של 33% מתחילת השנה, נהנית מהאצה בביקוש לשירותי תשתית בענן וב-AI, ובחודש שעבר הציגה דו”ח כספי חיובי, עם תחזית לצמיחה של 70% בענן גם בשנת הכספים הקרובה.
  • מניית בואינג (BA) יצרנית המטוסים הנסחרת לפי שווי של 162 מיליארד דולר, עלתה ב-6.6% בשבוע החולף בעקבות זכייה בחוזה ענק בהיקף 2.8 מיליארד דולר עם חיל החלל האמריקאי לפיתוח לוויינים מאובטחים שישמשו את מערך הפיקוד הגרעיני של ארה”ב. החוזה, במסגרת תוכנית ESS, כולל ייצור שני לוויינים ראשונים למסירת תקשורת עמידה בפני שיבושים ואיומים קיברנטיים עד 2031, כחלק ממערך כולל שיושלם עד 2033. הזכייה עשויה לחזק את מעמד החברה כשחקנית מרכזית בתחום הלוויינים הביטחוניים וממנפת את ניסיונה מפלטפורמות קודמות כמו WGS ו-O3b. ההחלטה לבטל תוכנית מתחרה (PTS-R) מעידה על שינוי אסטרטגי בצבא האמריקאי לטובת פתרונות בשלים וגמישים – ובכך עשויה להעניק יתרון לחברות כמו בואינג המסוגלות ליישם מערכות תקשורת לווייניות בפריסה גלובלית תוך עמידה בלוחות זמנים מהירים.

ביצועי תשואות סקטורים

סקטור
סימבול
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
סקטורטכנולוגיה
סימבולXLK
שבועי2.47%+
חודשי7.80%+
מתחילת שנה10.51%+
סקטורתעשייה
סימבולXLI
שבועי1.79%+
חודשי3.10%+
מתחילת שנה13.40%+
סקטוראנרגיה
סימבולXLE
שבועי2.03%+
חודשי4.34%+
מתחילת שנה1.60%+
סקטורבריאות
סימבולXLV
שבועי1.17%+
חודשי0.83%+
מתחילת שנה1.50%-
סקטורפיננסים
סימבולXLF
שבועי2.41%+
חודשי3.72%+
מתחילת שנה10.06%+
סקטורצריכה מחזורית
סימבולXLY
שבועי1.20%+
חודשי4.26%+
מתחילת שנה1.40%-
סקטורתשתיות
סימבולXLU
שבועי0.63%+
חודשי0.80%+
מתחילת שנה8.13%+
סקטורתקשורת
סימבולXLC
שבועי0.33%+
חודשי4.18%+
מתחילת שנה11.60%+
סקטורנדלן
סימבולXLRE
שבועי1.65%+
חודשי0.19%-
מתחילת שנה2.78%+
סקטורצריכה בסיסית
סימבולXLP
שבועי2.02%+
חודשי0.60%-
מתחילת שנה4.54%+
סקטורחומרי גלם
סימבולXLB
שבועי3.96%+
חודשי4.09%+
מתחילת שנה8.59%+

תשואות מדדים מובילים- תמונת מצב

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדS&P 500
שבועי1.72%+
חודשי4.65%+
מתחילת שנה6.76%+
מדדNasdaq Composite
שבועי1.62%+
חודשי5.48%+
מתחילת שנה6.68%+
מדדDow Jones Industrial Average
שבועי2.30%+
חודשי4.83%+
מתחילת שנה5.37%+
מדדRussell 2000
שבועי3.52%+
חודשי5.48%+
מתחילת שנה0.85%+

מניה במוקד: דלתא איירליינס

דלתא איירליינס (DAL), אחת מחברות התעופה הגדולות והמובילות בארצות הברית, נוסדה בשנת 1924 ומרכזה באטלנטה, ג’ורג’יה, ארה”ב. החברה מפעילה טיסות מסחריות ביותר מ-300 יעדים ברחבי העולם, ומציעה שילוב בין טיסות פנים לטיסות בינלאומיות, שירותי פרימיום ושירותי תעופה מוזלים. דלתא מתמקדת בחדשנות תפעולית, שיפור חוויית הנוסע והתרחבות באמצעות שותפויות גלובליות, ובשנים האחרונות שמה דגש על חיזוק הפעילות בצפון אמריקה ובמערך ההזמנות הדיגיטלי.

הרבעון השני של 2025 מגיע בתקופה של שינויים גיאו-כלכליים, עם חוסר ודאות סביב מדיניות מכסים אפשרית תחת ממשל טראמפ. ברקע, חברת דלתא נהנתה מקפיצה במניה של כ-23% באפריל, לאחר הצהרת הנשיא על הפחתת זמנית של מכסים. תוצאות הרבעון הקודם כללו רווח של 0.46 דולר למניה והכנסות של 14 מיליארד דולר, עלייה של 2% לעומת התקופה המקבילה. עם זאת, החברה הפחיתה את תחזיות הצמיחה בקיבולת למחצית השנייה של השנה, וצופה כעת גידול של 0% בלבד לעומת תחזית קודמת של 3%-4%.

מניית דלתא חזרה להתאושש לאחר ירידות מתחילת השנה, אך נותרה מתחת לממוצעים ארוכי הטווח. מחיר המניה עומד על כ-50.86 דולר, עם שווי שוק של 33.2 מיליארד דולר (נכון ל-6/7/2025). שוק האופציות מתמחר תנודתיות גבוהה סביב פרסום הדוח הקרוב, עם תמחור של תנועה צפויה של כ-4%– למעלה או למטה – בהתאם לסך הפרמיות באופציות. במקביל, מכפיל הרווח עומד על 8.82 והתשואה על הרווחים על 11.34%, מה שעשוי להעיד על הערכת שוק שמרנית יחסית.

ברמה התפעולית, דלתא רשמה הפתעות חיוביות בדוחות בשני הרבעונים האחרונים: ברבעון הקודם עקפה את התחזית ב-15%, וברבעון שלפניו ב-5.1%. ההכנסות לרבעון הנוכחי מוערכות בכ-16.16 מיליארד דולר, והרווח הנקי צפוי לעמוד על 1.92 דולר למניה. הנהלת החברה מעריכה כי שיעור הרווח התפעולי ינוע בין 11% ל-14%, אך מדגישה את הלחצים מצד עלויות דלק, תחרות והאטה בצמיחת הביקושים.

בדוחות הקרובים תיבחן גם רמת הביקושים לעונת הקיץ, קצב ההזמנות ברבעון השלישי והתקדמות תוכניות ההתייעלות. תשומת לב מיוחדת תינתן לרמות החוב של החברה, שעומד על יחס חוב להון של כ-1.44, וכן ליחס הנזילות שעומד על 0.38 – נתון שעלול להעיד על צורך בגיוסי הון או בהמשך קיצוצים תפעוליים. לצד זאת, יחס שווי תאגידי לתזרים תפעולי של 6.42 משקף יעילות פיננסית יחסית גבוהה ביחס למגזר.

דלתא צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2025 ביום חמישי, ה-10 ביולי, לפני פתיחת המסחר. הדו”ח צפוי לשפוך אור על מצבה הפיננסי של החברה, כיווני ההתאוששות בענף התעופה, והיכולת של דלתא להתמודד עם סביבה מקרו-כלכלית תנודתית ותחרות גוברת מצד שחקנים חדשים.

סיכום שבועי אירופה

מניית סאפ (SAP) ענקית התוכנה הגרמנית הנסחרת לפי שווי של 354 מיליארד דולר, עלתה ב-2.7% בשבוע החולף לאחר שבנק אוף אמריקה הוסיף את המניה לרשימת עשר ההמלצות המובילות שלו לרבעון השלישי. העלייה עשוייה לשקף את התחזקות מעמדה של החברה בתחום פתרונות הענן והיישומים הארגוניים, בזכות מערך מוצרים מקיף הכולל את SAP S/4HANA, SuccessFactors ופלטפורמת Business Technology. סאפ מציגה הכנסות צומחות בקצב דו־ספרתי, תזרים חופשי גבוה של 6.8 מיליארד דולר ותשואה של כ-13% על ההון, תוך שמירה על איזון בין השקעה בטכנולוגיות חדשות לבין חלוקת דיבידנדים. בנוסף, רכישות כמו Signavio ו-LeanIX העשויות לחזק את יכולות החברה בניהול תהליכים ארגוניים ומיצוב טכנולוגי בשוק הדיגיטלי המתפתח.

  • ביום שני פורסם בגרמניה כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.0% בקצב שנתי בחודש יוני, לעומת 2.2% במאי ו-2.1% באפריל. מדובר בירידה קלה בקצב האינפלציה, שהתקרבה כעת ליעד של הבנק המרכזי האירופי, העומד על 2%. ההאטה במחירים נובעת בעיקר מהתמתנות בעלויות האנרגיה והמזון, בעוד שמחירי השירותים נותרו במגמת עלייה מתונה. כלכלנים מציינים כי הנתון עשוי לחזק את ההערכות שהלחצים האינפלציוניים בגוש האירו נחלשים, במיוחד בגרמניה – הכלכלה הגדולה ביותר בגוש. עם זאת, בבנק המרכזי צפויים לבחון גם נתונים נוספים, כמו שכר ועלויות ליבה, לפני קבלת החלטות נוספות בנוגע לריבית. ירידת האינפלציה תומכת באפשרות להפחתת ריבית נוספת בהמשך השנה, מה שעשוי להקל על שווקי האשראי ולעודד את הצמיחה – במיוחד לאור החולשה הנמשכת במגזר התעשייה הגרמני. הנתון נחשב לצעד חשוב לקראת חזרת הסביבה המוניטרית באירופה לתנאים נורמליים.
  • ביום שני פורסם בבריטניה כי התוצר המקומי הגולמי עלה בקצב שנתי של 1.3% ברבעון הראשון של השנה – בהתאם לצפי ולנתון הקודם, אך נמוך מהצמיחה של 1.5% שנרשמה ברבעון האחרון של 2023. מדובר בנתון שמצביע על התייצבות מתונה בפעילות הכלכלית לאחר מיתון טכני קצר ממנו יצאה הכלכלה הבריטית. הצמיחה נתמכה בעיקר על ידי מגזר השירותים – במיוחד בתחומי הבריאות, החינוך והפיננסים – בעוד שהבנייה והתעשייה נותרו מדשדשים. כלכלנים מציינים כי סביבת הריבית הגבוהה ממשיכה להעיב על הביקושים, אך הירידה באינפלציה והיציבות בשוק העבודה מאפשרות התאוששות הדרגתית. הנתון עשוי לחזק את ההערכה כי הבנק המרכזי של אנגליה יתקרב להפחתת ריבית בחודשים הקרובים, אך לא ימהר לנקוט צעד לפני שיתברר שהצמיחה שברירית אינה מתפתחת מחדש להאטה. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחרי נתוני האינפלציה והשכר כחלק ממערך השיקולים להחלטות המדיניות הבאות.
  • ביום שלישי פורסם בגוש האירו כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.0% בקצב שנתי בחודש יוני – בהתאם לציפיות ולנתון של חודש מאי, וגבוה במעט מהעלייה של 1.9% שנרשמה באפריל. מדובר בנתון שממשיך להעיד על יציבות יחסית בלחצים האינפלציוניים, כאשר האינפלציה ממשיכה להיצמד ליעד של הבנק המרכזי האירופי (ECB). העלייה במחירים נבעה בעיקר ממחירי שירותים, בעוד שמחירי האנרגיה והמזון נותרו כמעט ללא שינוי. כלכלנים מציינים כי שמירה על אינפלציה יציבה סביב 2% יוצרת סביבה נוחה ל-ECB לבחון הפחתות ריבית נוספות בהמשך השנה, במיוחד על רקע ההאטה הכלכלית המתמשכת במגזר התעשייה ובצריכה הפרטית. יחד עם זאת, בבנק המרכזי צפויים להמתין לאותות ברורים גם ממדדי ליבה ומנתוני השכר בטרם יתחייבו למסלול הורדות חד משמעי. והנתון עשוי לחזק את התחושה בקרב השווקים שהשיח על יציאה מסביבת ריבית גבוהה צובר תאוצה.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדCAC40
שבועי0.06%+
חודשי1.39%-
מתחילת שנה4.28%+
מדדDAX
שבועי1.02%-
חודשי2.13%+
מתחילת שנה19.48%+
מדדFTSE100
שבועי0.27%+
חודשי0.17%-
מתחילת שנה7.95%+
מדדSTOXX50
שבועי0.69%-
חודשי2.60%-
מתחילת שנה8.02%+

תמונת מצב - אסיה

  • מניית עליבאבא (BABA) ענקית המסחר האלקטרוני הסינית הנסחרת לפי שווי של 259 מיליארד דולר, ירדה ב־4.6% בשבוע החולף בעקבות חשש ממשקיעים מהשקת תוכנית סובסידיות אגרסיבית בשווי כ-7 מיליארד דולר להרחבת פעילות החברה בתחום המסחר המיידי בסין. המהלך, שהוכרז דרך פלטפורמת טאובאו, צפוי להתרחב בפריסה עירונית וכפרית לאורך השנה הקרובה ולהציע הנחות ישירות לצרכנים ולסוחרים. התגובה השלילית בשוק משקפת דאגה משחיקה אפשרית בשולי הרווח בטווח הקצר, במיוחד לאור התחרות הגוברת מול שחקניות כמו JD.com ו-PDD והאטה כללית בקצב הצמיחה של שוק האי-קומרס בסין. עם זאת, התוכנית נשענת על שילוב טכנולוגיות AI ותשתיות תשלום דיגיטליות כמו Alipay, במטרה להגביר את הנאמנות למותג ולשפר את היעילות התפעולית, גם במחיר של הקרבת רווחיות מיידית לטובת ביסוס שליטה בשווקים פחות רוויים.
  • ביום חמישי פורסם ביפן כי מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים עלה ביוני לרמה של 51.7 נקודות, לעומת 51.5 במאי ו-51.0 באפריל. מדובר בחודש השביעי ברציפות שבו המדד שוהה מעל לרף ה-50, המצביע על התרחבות בפעילות, כאשר העלייה החודשית משקפת שיפור מתון אך יציב בביקוש המקומי. לפי הדיווח, נרשמה עלייה בהזמנות חדשות, בעיקר בענפי התיירות והפנאי, לצד גידול מתון בהיקף התעסוקה. עם זאת, קצב העלייה במחירים לצרכן בענף נותר גבוה יחסית, על רקע לחצי עלויות ושכר. כלכלנים מציינים כי מגזר השירותים עשוי להמשיך לשמש מנוע צמיחה חשוב לכלכלה היפנית, במיוחד מול החולשה המתמשכת במגזר הייצור. המשך מגמה זו עשוי לתמוך בעמדת הבנק המרכזי של יפן, שמאותת לאחרונה על נכונות לשינוי הדרגתי במדיניות המוניטרית – אך עדיין נוקט זהירות נוכח תנאים עולמיים בלתי יציבים.
  • ביום שני פורסם בסין כי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור עלה ביוני לרמה של 49.7 נקודות, לעומת 49.6 במאי ו-49.5 באפריל. אף שמדובר בעלייה חודשית שנייה ברציפות, המדד נותר מתחת לרף ה-50 המפריד בין התרחבות להתכווצות, מה שמעיד על המשך חולשה מתונה בפעילות הייצור התעשייתי. העלייה הקלה משקפת התאוששות איטית בביקוש המקומי, בעוד שהביקוש ליצוא נותר מדשדש על רקע חולשה גלובלית. עם זאת, דיווחים על ירידה במלאים ועל גידול בהזמנות חדשות לשוק המקומי נתפסים כסימנים מעודדים. כלכלנים בסין ובמערב מציינים כי המגזר התעשייתי ממשיך להתקשות לשוב לרמות צמיחה קודמות, בין השאר בשל חוסר ודאות רגולטורי, ירידה בהשקעות בנדל”ן ושחיקה באמון הצרכנים. הנתון עשוי לחזק את ההערכות כי הממשל הסיני יידרש להגביר את התמיכה הפיסקלית והאשראית בחודשים הקרובים על מנת לעודד פעילות תעשייתית ולשפר את נתוני הצמיחה לרבעון השני.
  • ביום רביעי פורסם באוסטרליה כי מספר אישורי הבנייה בחודש מאי עלה ב-3.2%, לאחר זינוק של 4.2% באפריל וירידה חדה של 4.1% במרץ. מדובר בחודש שני ברציפות של עלייה, המצביע על התאוששות הדרגתית בפעילות בענף הבנייה, על אף תנאי מימון הדוקים ורמות ריבית גבוהות. העלייה במאי נבעה בעיקר מגידול באישורים לבנייה רבת-משפחתית, בעוד שבתחום הבנייה הפרטית חלה התייצבות בלבד. כלכלנים מציינים כי הנתון החיובי תומך בהערכה שהביקוש לדיור נותר גבוה, במיוחד בערים הגדולות, על רקע גידול באוכלוסייה והיצע מוגבל. עם זאת, העלויות הגבוהות והמחסור בכוח אדם בענף ממשיכים להוות אתגרים משמעותיים. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המגמה החודשית כדי להבין אם מדובר בהתאוששות בת קיימא או בתיקון זמני לאחר חודשים חלשים. הנתון עשוי להשפיע גם על תחזיות הצמיחה המקומית, במיוחד לאור תלותה של אוסטרליה בענף הבנייה כמרכיב חשוב בפעילות הכלכלית.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדNikkei 225
שבועי 1.93%-
חודשי 5.48%+
מתחילת שנה 0.21%-
מדדShanghai
שבועי 1.40%+
חודשי 2.57%+
מתחילת שנה 3.60%+
מדדHang Seng
שבועי 1.52%-
חודשי 0.52%+
מתחילת שנה 19.22%+
מדדChina A50
שבועי 1.86%+
חודשי 2.49%+
מתחילת שנה 1.96%+
מדדS&P/ASX 200
שבועי 1.04%+
חודשי 1.03%+
מתחילת שנה 5.44%+

נפט (CL)

מחיר חבית נפט נסגר ביום שני במחיר 66.49 דולר לפי חוזה עתידי CL שעוקב אחרי מחירי הנפט, מה שמסכם עליה שבועית של 2.56% בשבוע החולף.

זהב (GC)

מחירו של הזהב נסגר ביום שני האחרון במחיר של $3,346.5 לאונקיית זהב לפי חוזה עתידי GC שעוקב אחרי מחירי הזהב, מה שמשקף עליה שבועית של 2.19%.

ביטקוין (BRR)

מחיר הביטקוין עומד על $107,907 לפי חוזה עתידי BRR העוקב אחר מחיר הביטקוין.

מחיר הביטקוין סגר ירידה של 0.43% בשבוע החולף.

שער הביטקוין עלול להשתנות מעת לעת בעקבות מסחר רצוף (24/7)

 

שני 07/07/2025

  • מדד מחירי הבתים של Halifax (שנתי) (יוני) - בריטניה flag uk

  • ייצור תעשייתי גרמניה (מאי) - גרמניה flag de

  • ריבית משכנתאות (יוני) - בריטניה flag uk

שלישי 08/07/2025

  • מכרז אג"ח ל-3 שנים - ארה"ב flag us

  • החלטת הריבית - אוסטרליה flag au

  • החשבון השוטף (לא מתואם עונתית) (מאי) - יפן

  • מאזן מסחרי (מאי) - גרמניה flag de

רביעי 09/07/2025

  • מכרז אג"ח ל-10 שנים - ארה"ב flag us

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - סין flag cn

  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (יוני) - סין flag cn

  • מדד GDPNow מהפד של אטלנטה (ר2) - ארה"ב flag au

חמישי 10/07/2025

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - גרמניה flag de

  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - ארה"ב flag us

  • תביעות ראשוניות לדמי אבטלה (שבועי) - ארה"ב flag us

  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - ארה"ב flag us

שישי 11/07/2025

  • מאזן התקציב הפדרלי (יוני) - ארה"ב flag us

  • תמ"ג (מאי) - בריטניה flag uk

  • ייצור תעשייתי (מאי) - בריטניה flag uk

  • המאזן המסחרי (מאי) - בריטניה flag uk

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

דוחות המתפרסמים השבוע

לחץ על החברה כדי לקבל דוח אנליסטים מפורט

 

שני 07/07/2025

שלישי 08/07/2025

  • Penguin Solutions (PENG)

  • Kura Sushi (KRUS)

  • Saratoga Investment (SAR)

  • Aehr Test Systems (AEHR)

רביעי 09/07/2025

  • AZZ Inc. (AZZ)

  • Bassett Furniture (BSET)

חמישי 10/07/2025

  • Delta Air Lines (DAL)

  • Conagra Brands (CAG)

  • Byrna Technologies (BYRN)

  • Simply Good Foods (SMPL)

  • Helen of Troy (HELE)

  • Northern Technologies (NTIC)

  • Levi Strauss (LEVI)

  • WD-40 Company (WDFC)

  • PriceSmart (PSMT)

  • E2open (ETWO)

  • Vista Outdoor (VSTO)

שישי 11/07/2025

דוחות המתפרסמים השבוע

לחץ על החברה כדי לקבל דוח אנליסטים מפורט

 
  • Penguin Solutions (PENG)

  • Kura Sushi (KRUS)

  • Saratoga Investment (SAR)

  • Aehr Test Systems (AEHR)

  • AZZ Inc. (AZZ)

  • Bassett Furniture (BSET)

  • Delta Air Lines (DAL)

  • Conagra Brands (CAG)

  • Byrna Technologies (BYRN)

  • Simply Good Foods (SMPL)

  • Helen of Troy (HELE)

  • Northern Technologies (NTIC)

  • Levi Strauss (LEVI)

  • WD-40 Company (WDFC)

  • PriceSmart (PSMT)

  • E2open (ETWO)

  • Vista Outdoor (VSTO)

אירועים בולטים השבוע

  • מדד מחירי הבתים של Halifax (שנתי) (יוני) - בריטניה
  • ייצור תעשייתי גרמניה (מאי) - גרמניה
  • ריבית משכנתאות (יוני) - בריטניה
  • מכרז אג"ח ל-3 שנים - ארה"ב
  • החלטת הריבית - אוסטרליה
  • החשבון השוטף (לא מתואם עונתית) (מאי) - יפן
  • מאזן מסחרי (מאי) - גרמניה
  • מכרז אג"ח ל-10 שנים - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - סין
  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (יוני) - סין
  • מדד GDPNow מהפד של אטלנטה (ר2) - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - גרמניה
  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - ארה"ב
  • תביעות ראשוניות לדמי אבטלה (שבועי) - ארה"ב
  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - ארה"ב
  • מאזן התקציב הפדרלי (יוני) - ארה"ב
  • תמ"ג (מאי) - בריטניה
  • ייצור תעשייתי (מאי) - בריטניה
  • המאזן המסחרי (מאי) - בריטניה

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

סקירה זו מבוססת על נתונים ומידע גלויים לציבור אשר מפורסמים באתרים פיננסיים בישראל ובעולם וללא שיח עם החברות המוזכרות. מידע ונתונים אלו הונחו כנכונים וזאת מבלי שאינטראקטיב ישראל או מי מטעמה ביצע בדיקות לאימות הנתונים ומידע זה. משכך, אין בסקירה זו משום אימות או אישור לנכונותם, דיוקם או שלמותם. יודגש כי מסמך זה סוקר נתונים עובדתיים והינו למטרת אינפורמציה בלבד ואינו מתיימר להוות ניתוח,  מלא או חלקי, של המידע המוצג בו ולפיכך אין להסתמך על האמור במסמך זה ו/או להתבסס עליו לצורך קבלת החלטות הנוגעות להשקעה. אינטראקטיב ישראל, עובדיה וכל מי שפועל מטעמה לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישירים או עקיפים, שייגרמו, אם ייגרמו, כתוצאה משימוש או הסתמכות על תוכן מסמך זה. הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה בע”מ. כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות עתידיות. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו, עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים לעיל. חברה קשורה (אינטראקטיב ישראל שוקי הון בע”מ), עוסקת בניהול השקעות בני”ע עבור עצמה ועבור אחרים ועשויה להחזיק, לקנות או למכור ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אשר מידע לגביהם נכלל בסקירה לעיל.  

195.60.235.84
דילוג לתוכן