fbpx
בחרו עמוד

אסף קופפר | אינטראקטיב ישראל

מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים? 

שוק ההון סיים שבוע של ירידות, על רקע מתיחות בין ארה”ב לשורה של מדינות בעולם בעקבות העלאת מכסים. מדד ה-S&P 500 ירד ב-0.31%, הנאסד”ק סגר בירידה של 0.08%, הדאו ג’ונס ירד ב-1.02%. תשואות האג”ח לעשור עלו ב-2.03% אל 4.41%.

 

מבחינת הסקטורים, סקטור האנרגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.41% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הצריכה הבסיסית הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-1.67%

מאקרו:

  • ביום שישי פורסם בארה”ב כי מאזן התקציב הפדרלי עמד ביוני על עודף של 27 מיליארד דולר, לאחר גירעון של 41.5 מיליארד במאי וגירעון עמוק במיוחד של 316 מיליארד דולר ביוני אשתקד. מדובר בשיפור תקופתי חד, שהושג בעיקר בזכות גידול בהכנסות ממסים – במיוחד מתאגידים ויחידים – לצד ירידה זמנית בהוצאות ממשלתיות שוטפות. כלכלנים מציינים כי אף שמדובר בנתון חיובי, הוא מושפע מעונתיות של גביית מסים ואינו בהכרח מעיד על שינוי מבני במצב הפיסקלי של ארה”ב. בשקלול חודשי, הוצאות הביטחון, הריבית על החוב וההוצאות החברתיות עדיין גבוהות מהממוצע הרב־שנתי. במשרד האוצר האמריקאי מדגישים כי ניהול הגירעון יישאר אתגר מרכזי בתקופה הקרובה, במיוחד נוכח סביבת הריבית הגבוהה והוויכוח הפוליטי סביב תקרת החוב. הנתון מהווה הקלה מסוימת בשווקים, אך אינו משנה מהותית את תמונת המאקרו הפיסקלית של הכלכלה הגדולה בעולם.
  • ביום חמישי פורסם בארה”ב כי מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירד ל-227 אלף בשבוע האחרון, לעומת 236 אלף בשבוע הקודם ו-232 אלף בשבוע שלפני כן. מדובר בירידה שבועית ראשונה לאחר עלייה מתמשכת בשלושת השבועות שקדמו לה, שמצביעה על יציבות יחסית בשוק העבודה האמריקאי. הירידה בתביעות עשויה להעיד כי מגמת הפיטורים נבלמה, לפחות זמנית, אף שעדיין מדובר ברמה גבוהה מעט בהשוואה לתחילת השנה. כלכלנים מציינים כי שוק העבודה ממשיך להתקרר בהדרגה, כחלק מהשפעת סביבת הריבית הגבוהה ומאמצי הפד’ לצנן את הביקושים. עם זאת, הנתון הנוכחי עדיין נמוך מהסף שמאותת על חולשה ממשית, ולכן אינו צפוי לשנות את מדיניות הריבית בטווח הקצר. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחרי מגמות תעסוקה נוספות – כולל דו”ח המשרות הקרוב – כדי להעריך את עמידות שוק העבודה ואת ההסתברות להפחתת ריבית בחודשים הקרובים.
  • ביום חמישי פורסם בארה”ב כי מספר התביעות החוזרות לדמי אבטלה עמד על 1.965 מיליון בשבוע שהסתיים, ירידה קלה לעומת 1.980 מיליון בשבוע הקודם, אך עדיין גבוה מהנתון שנרשם לפני שבועיים – 1.955 מיליון. מדובר ברמה שממשיכה לשקף שוק עבודה מתקרר, כאשר יותר מובטלים נזקקים לדמי אבטלה למשך תקופה ארוכה יותר. כלכלנים מציינים כי העלייה ההדרגתית במספר התביעות החוזרות מהווה אינדיקציה לכך שמפוטרים מתקשים למצוא עבודה חדשה באותה מהירות כמו בעבר, במיוחד במגזרים רגישים לריבית כגון נדל”ן וטכנולוגיה. עם זאת, הרמות עדיין רחוקות משיאי משברים ואינן מאותתות על קריסה רחבה בשוק העבודה. הנתון תומך בהערכה שהפד’ יאמץ גישה זהירה בנוגע להפחתת ריבית, כאשר השוק ממשיך להפגין סימנים של התייצבות חלקית אך שברירית. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחרי מגמות אלו בצמוד לנתוני השכר והתעסוקה הקרובים.

אירועים חשובים השבוע:

  • ביום שלישי הקרוב צפוי להתפרסם בארה”ב מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, כאשר הצפי הוא לעלייה של 2.6% בקצב שנתי, לעומת עלייה של 2.4% שנרשמה בחודש מאי. אם התחזית תתממש, מדובר בהאצה קלה באינפלציה לאחר שלושה חודשים רצופים של ירידה או יציבות. העלייה הצפויה מיוחסת בעיקר למחירי שירותים – במיוחד שכר דירה, ביטוחי רכב ובריאות – בעוד שמחירי המוצרים והאנרגיה נותרו במגמה מתונה. כלכלנים מציינים כי הנתון עשוי להשפיע מהותית על ציפיות השוק בנוגע להורדת ריבית: האצה באינפלציה תחזק את עמדת הפד’ להמתין עם הפחתות, בעוד שעמידה בצפי או הפתעה כלפי מטה יגבשו סנטימנט תומך במדיניות מוניטרית מרחיבה יותר. לאור השיפור האחרון במדדי שוק העבודה, תשומת הלב תתמקד גם במדד הליבה – שינפה את מחירי המזון והאנרגיה – וייתן תמונה מדויקת יותר על הלחצים המחירים הבסיסיים בכלכלה האמריקאית.
  • ביום רביעי הקרוב צפוי להתפרסם בארה”ב מדד המחירים ליצרן לחודש יוני, כאשר הנתון האחרון שפורסם בחודש מאי הצביע על עלייה שנתית של 2.6%. הפעם אין תחזית רשמית מוקדמת, ולכן המשקיעים והכלכלנים ינסו להעריך האם לחצי המחירים מצד ההיצע ממשיכים להצטמצם או שמא שבו להתגבר. מדד זה נחשב לאינדיקטור מקדים לאינפלציה לצרכן, שכן עלויות הייצור נוטות להתגלגל בהמשך למחירים הסופיים. שמירה על רמות יציבות או ירידה עשויות להיתפס כסימן מרגיע לפד’, התומך בהפחתת ריבית בשבועות הקרובים. לעומת זאת, עלייה מפתיעה במדד – במיוחד במדד הליבה – עלולה להעיד על לחצים מחודשים במחירי שירותים ותשומות, ולדחות את האפשרות לשינוי מוניטרי. המשק יבחן בקפידה את הנתון כחלק ממכלול נתוני המחירים של השבוע, במטרה לגבש תמונה עדכנית על הסביבה האינפלציונית לקראת החלטות הריבית הקרובות.
  • ביום חמישי הקרוב צפוי להתפרסם בארה”ב נתון המכירות הקמעונאיות לחודש יוני, כאשר הנתון האחרון שנרשם בחודש מאי עמד על עלייה שנתית של 3.29%. בהיעדר תחזית רשמית, השוק יבחן האם מגמת ההתרחבות בצריכה נמשכת, במיוחד על רקע רמות הריבית הגבוהות והאטה מסוימת בשוק העבודה. העלייה שנרשמה בחודש שעבר נתמכה בעיקר בביקוש למוצרי צריכה לא חיוניים, רכב ואלקטרוניקה, אך ניכרו סימני התייצבות בענפי המזון והביגוד. כל נתון שירמז על ירידה בקצב הצריכה עשוי להיתפס כסימן להיחלשות הביקוש המקומי – מה שיתמוך בציפיות להפחתת ריבית בהמשך השנה. לעומת זאת, הפתעה כלפי מעלה עשויה להעיד על עמידות גבוהה של הצרכן האמריקאי, ולחזק את עמדת הפד’ להמתין עם שינוי במדיניות. נתון זה יעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים, במיוחד לאחר פרסום מדדי האינפלציה והעבודה מהימים הקודמים.

מניות בכותרות:

  • מניית אנבידיה (NVDA), ענקית השבבים הנסחרת לפי שווי של 4.02 טריליון דולר, עלתה ב-3.5% בשבוע החולף והפכה לחברה הראשונה אי פעם שמגיעה לשווי שוק של 4 טריליון דולר במהלך המסחר. העלייה השבועית נתמכה בזינוק בביקושים לשבבים מתקדמים לבינה מלאכותית, כאשר מנועי ההכנסות של החברה ממשיכים להיות המאיצים הגרפיים שמריצים מערכות AI גדולות. מאז השפל באפריל רשמה אנבידיה התאוששות של כ-74%, בין השאר על רקע תחזיות לסיום מלחמות סחר פוטנציאליות והקלות במסים מצד ממשל טראמפ. עם נתח של 7.3% במדד S&P 500 ונתוני מכירות רבעוניים של 44.1 מיליארד דולר – זינוק של 69% משנה קודמת – החברה מציגה דומיננטיות בולטת בעולם השבבים, גם מול תחרות מתהדקת מצד AMD ויצרניות סיניות.
  • מניית AMD, יצרנית השבבים הנסחרת לפי שווי של 237.4 מיליארד דולר, עלתה ב-6.17% בשבוע החולף לאחר פרסומים שמהדקים את ההשוואה בין השבב החדש MI350 לבין סדרת Blackwell של אנבידיה. עוד נמסר כי השבב הבא בסדרה – MI400 – צפוי לצאת בשנה הבאה ולהתחרות בדור הבא של מאיצים גרפיים. העלייה במחיר המניה מגיעה על רקע התמקדות המשקיעים בפוטנציאל של AMD להגדיל נתח שוק בתחום ה-AI, לאחר חודשים של ביצועים פושרים מול אנבידיה. בתוך כך, החברה ממשיכה לחזק את מערך מרכזי הנתונים שלה ולפתח שבבים מתקדמים עבור מאיצי בינה מלאכותית, כשברקע גוברת הציפייה לתוצאות הרבעוניות שיתפרסמו בתחילת אוגוסט.
  • מניית בואינג (BA), יצרנית המטוסים האמריקאית הנסחרת לפי שווי של 171 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-5% לאחר שהחברה דיווחה על עלייה בקצב המסירות בחודש יוני – 60 מטוסים, מתוכם שמונה לסין – לאחר הפסקה זמנית בשל מגבלות סחר שהטיל ממשל טראמפ באפריל. ברבעון השני כולו מסרה החברה 150 מטוסים, כולל 104 מדגם 737 ו-24 מדגם 787, והגיעה ל-280 מסירות מתחילת השנה. אמנם המספרים נותרו מעט מאחור ביחס לאיירבוס, שמסרה 306 מטוסים עד כה השנה, אך האנליסטים בשוק עודדו מהעלייה בהיקף הייצור ומהחזרה לשוק הסיני, ובנק ססקווהנה אף העלה את מחיר היעד למניה. בתוך כך, נרשמה התקדמות משמעותית גם בחקירת התרסקות טיסת אייר אינדיה ביוני, שבה נהרגו 260 בני אדם. החוקרים ממוקדים כעת בבחינת תנועת מתגי בקרת הדלק במנועים – כעת נבדקים מתגי בקרת הדלק של המנועים – רכיבים חיוניים שנמצאים ליד ידיות ההאצה, וייתכן שהוזזו בטעות – אולם בשלב זה לא זוהו ליקויים מבניים במטוס הבואינג 787 או במנועים מתוצרת GE Aerospace. דוח ראשוני צפוי להתפרסם ב-11 ביולי, אך לפי הממצאים הנוכחיים, לא נרשמה תקלה טכנית מערכתית או סיבה בטיחותית שמחייבת אזהרה תפעולית לחברות התעופה.

ביצועי תשואות סקטורים

סקטור
סימבול
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
סקטורטכנולוגיה
סימבולXLK
שבועי0.43%-
חודשי6.97%+
מתחילת שנה10.03%+
סקטורתעשייה
סימבולXLI
שבועי0.52%+
חודשי5.29%+
מתחילת שנה14.00%+
סקטוראנרגיה
סימבולXLE
שבועי2.41%+
חודשי1.17%+
מתחילת שנה4.05%+
סקטורבריאות
סימבולXLV
שבועי0.23%-
חודשי0.69%-
מתחילת שנה1.73%-
סקטורפיננסים
סימבולXLF
שבועי1.94%-
חודשי4.40%+
מתחילת שנה7.92%+
סקטורצריכה מחזורית
סימבולXLY
שבועי0.10%+
חודשי4.58%+
מתחילת שנה1.30%-
סקטורתשתיות
סימבולXLU
שבועי0.75%+
חודשי1.27%+
מתחילת שנה8.93%+
סקטורתקשורת
סימבולXLC
שבועי1.88%-
חודשי3.34%+
מתחילת שנה9.50%+
סקטורנדלן
סימבולXLRE
שבועי0.55%-
חודשי0.76%-
מתחילת שנה2.21%+
סקטורצריכה בסיסית
סימבולXLP
שבועי1.67%-
חודשי0.19%-
מתחילת שנה2.80%+
סקטורחומרי גלם
סימבולXLB
שבועי0.16%+
חודשי4.74%+
מתחילת שנה8.77%+

תשואות מדדים מובילים- תמונת מצב

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדS&P 500
שבועי0.31%-
חודשי4.73%+
מתחילת שנה6.43%+
מדדNasdaq Composite
שבועי0.08%-
חודשי6.07%+
מתחילת שנה6.60%+
מדדDow Jones Industrial Average
שבועי1.02%-
חודשי5.15%+
מתחילת שנה4.30%+
מדדRussell 2000
שבועי0.63%-
חודשי6.39%+
מתחילת שנה0.21%+

מניה במוקד: נטפליקס

נטפליקס (NFLX), חברת הסטרימינג המובילה בעולם, נוסדה בשנת 1997 ומרכזה בלוס גאטוס, קליפורניה, ארה”ב. החברה מציעה שירותי וידאו לפי דרישה עם ספרייה עצומה של תוכן מקורי ומתורגם, הכוללת סדרות, סרטים, דוקו ותכני ילדים. נטפליקס מהווה שחקנית מפתח בשוק הסטרימינג הגלובלי, עם פעילות ביותר מ-190 מדינות. היא מתאפיינת בשילוב בין הפקת תוכן איכותי לבין ניצול מתקדם של אלגוריתמים להמלצות צפייה, תוך שיפור מתמיד של חוויית המשתמש על גבי פלטפורמות טכנולוגיות ייחודיות.

הרבעון השני של 2025 מתאפיין בתנופת חדשנות ובניסיונות מיקוד מחדש. נטפליקס השיקה לאחרונה מערכת פרסום עצמאית בארה”ב במטרה להרחיב את מקורות ההכנסה. העלאת מחירים של תוכניות המנוי (למשל תוכנית HD ל-18 דולר) אמורה לתמוך בגידול בהכנסות, בצירוף העלייה במספר המנויים בעקבות אכיפת מדיניות נגד שיתוף סיסמאות. עם זאת, מגמות אלה עלולות להיחלש ברבעונים הקרובים. מעבר נוסף הוא כניסה לתחום הספורט החי, כולל רכש זכויות שידור יקרות, מה שעשוי להשפיע על שיעורי הרווחיות בשל עלויות הפקה מוגברות.

מניית נטפליקס נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-532 מיליארד דולר, עם יחס מכפיל רווח עתידי של כ-40. החברה רשמה הכנסות של 40 מיליארד דולר בשנה האחרונה ורווח נקי של 9.3 מיליארד דולר. התחזית לרבעון הנוכחי היא לגידול שנתי של 15% בהכנסות לרמה של 11 מיליארד דולר, ולעומת רווח למניה של 7.06 דולר – זינוק ניכר מהשנה שעברה. חשוב לציין כי האנליסטים עוקבים גם אחרי שיעורי הצפייה לפי אזורים, ובפרט אחר הביצועים בצפון אמריקה, שנחשבת כבר שוק רווי, לעומת אזורים בינלאומיים שבהם הצמיחה עודנה דו-ספרתית.

ברמה התפעולית, החברה נהנית ממבנה פיננסי איתן, עם יחס חוב נטו נמוך מ-1.0. יתרות המזומנים עומדות על כ-9.5 מיליארד דולר, לצד חוב כולל של 15.5 מיליארד דולר. התחזית ל-2025 היא ליצירת תזרים חופשי של יותר מ-9 מיליארד דולר, גם לאחר השקעות עתק של כ-18 מיליארד דולר בתוכן. נטפליקס אינה מחלקת דיבידנד אך מבצעת רכישות עצמיות – כלי מרכזי לניצול עודפי המזומנים. למרות החוסן, קיימים סיכונים מהותיים: התחזקות התחרות בשוק הסטרימינג, מגבלות תקציב הצרכנים, תלות בהצלחת תוכן מקורי, ועלייה צפויה בהוצאות התוכן – בייחוד בתחומי הספורט והתוכן המקומי בשווקים מתפתחים. 

נטפליקס צפויה לפרסם את תוצאותיה לרבעון השני של 2025 ביום חמישי, ה-17 ביולי, לאחר סיום המסחר. הדו”ח יתמקד בקצב צמיחת המנויים, הכנסות מפרסום, השפעת העלאות המחירים, וכן בשיעורי הרווחיות בעידן בו התחרות מחריפה והוצאות ההפקה עולות. המשקיעים ינסו להבין האם נטפליקס מצליחה לשמר את מעמדה כמובילה בשוק תחרותי תוך שמירה על רווחיות גבוהה וצמיחה עקבית.

סיכום שבועי אירופה

מניית בריטיש פטרוליום (BP), ענקית האנרגיה הבריטית הנסחרת לפי שווי של 84.5 מיליארד דולר, עלתה ב־5.5% בשבוע החולף לאחר שדיווח מקדים לרבעון השני הצביע על עלייה מפתיעה בהפקת הנפט והגז, לצד תוצאות חזקות במסחר בנפט. עיקר הצמיחה בהפקה נרשמה בנכסי BPX בארה״ב ובחטיבת האנרגיה הנקייה, אך הרווח התפעולי במגזרי ההפקה צפוי לרדת ב־600 עד 800 מיליון דולר לעומת הרבעון הראשון – בשל ירידת מחירי הסחורות, שינוי בתמהיל ההפקה ועיכוב במחירי המכירה. מגזר הגז והאנרגיה הנקייה צפוי לרשום ירידה נוספת של עד 300 מיליון דולר, בעיקר עקב ירידת מחירי גז שאינם מוצמדים למדד Henry Hub. עם זאת, פעילות הזיקוק והמסחר צפויה לתמוך בתוצאות בזכות מרווחים משופרים ועונתיות גבוהה. החברה גם דיווחה על ירידה קלה בחוב נטו ועל מחיקות נכסים בהיקף של עד 1.5 מיליארד דולר. הדו״ח המלא יפורסם ב־5 באוגוסט.

  • ביום חמישי פורסם בגרמניה כי מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה בשיעור שנתי של 2.0% – בהתאם לציפיות וללא שינוי מהנתון של חודש מאי, לאחר עלייה של 2.1% באפריל. מדובר בנתון יציב שממשיך לשקף ירידה הדרגתית בלחצי המחירים לעומת השנה הקודמת, אך גם מעיד על האטה בקצב ההתקרבות ליעד של הבנק המרכזי. הירידה במחירי האנרגיה והתחזקות היורו תרמו להקלה יחסית בסעיפי תחבורה ומזון, אך שירותים ועלויות שכירות המשיכו לעלות בקצב מהיר. לפי כלכלנים, שמירה על אינפלציה בסביבות ה-2% מעניקה לבנק המרכזי האירופי (ECB) מרחב תמרון בבחינת הקלה מוניטרית נוספת, אך קיימת זהירות נוכח התנודתיות האפשרית במחירי הליבה. יציבות המחירים בגרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר בגוש האירו, נתפסת כסמן מרכזי לתוואי הריבית העתידי באירופה, והמשקיעים ימשיכו לעקוב אחרי נתוני אינפלציה ממדינות נוספות בגוש לפני החלטת הריבית הקרובה של ה-ECB.
  • ביום שישי פורסם בבריטניה כי התוצר המקומי הגולמי (התמ”ג) רשם עלייה שנתית של 0.7% בחודש מאי – בהתאם לציפיות וללא שינוי מהנתון של אפריל, אך ירידה חדה לעומת קצב צמיחה של 1.1% שנרשם במאי אשתקד. הנתון משקף המשך האטה כלכלית מתונה, כשהפעילות במשק נתמכה בעיקר במגזר השירותים, בעוד שהתעשייה והבנייה הציגו ביצועים חלשים. כלכלנים מציינים כי סביבת הריבית הגבוהה והאינפלציה המתמשכת פוגעות בביקושים הפנימיים, במיוחד בצריכה הפרטית ובהשקעות. עם זאת, היציבות היחסית בקצב הצמיחה מעידה על עמידות מסוימת של הכלכלה הבריטית לנוכח תנאים גלובליים מורכבים. הנתון צפוי להשפיע על החלטות הבנק המרכזי של אנגליה, שנמצא תחת לחץ מצד אחד לרסן את האינפלציה, ומנגד להימנע מהכבדה נוספת על הפעילות הכלכלית. המשקיעים יעקבו כעת אחר נתוני אינפלציה ושוק העבודה הקרובים כדי להעריך את כיוון הריבית ברבעונים הבאים.
  • ביום שני פורסם בגוש האירו כי המכירות הקמעונאיות עלו ב-1.8% בחישוב שנתי בחודש מאי – מעל הצפי שעמד על 1.2%, אך נמוך מהעלייה של 2.7% שנרשמה באפריל. הנתון מעיד על המשך התאוששות הביקושים, אם כי בקצב מתון יותר, כשבמדינות מסוימות נרשמה בלימה בצריכה בשל ירידת כוח הקנייה הריאלי. העלייה נבעה בעיקר מביצועים חזקים בסקטור המזון והמוצרים הלא-ברי-קיימא, בעוד שמכירות הדלק והציוד הביתי דווקא רשמו ירידה. כלכלנים מציינים כי על אף הסימנים החיוביים, התנודתיות במדד משקפת זהירות של משקי הבית לנוכח סביבת הריבית הגבוהה והאינפלציה שעדיין מעל היעד. הנתון צפוי להשפיע על הערכות לגבי חוסן הביקוש הפרטי בגוש האירו, שמהווה מרכיב מרכזי בצמיחה הריאלית של האזור. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר נתוני הצריכה בחודשים הקרובים כדי להבין האם מדובר בהאטה זמנית או בתחילתה של מגמה מתמשכת של התמתנות.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדCAC40
שבועי1.73%+
חודשי1.88%+
מתחילת שנה6.08%+
מדדDAX
שבועי1.97%+
חודשי3.14%+
מתחילת שנה21.83%+
מדדFTSE100
שבועי1.34%+
חודשי1.02%+
מתחילת שנה9.40%+
מדדSTOXX50
שבועי1.81%+
חודשי1.78%+
מתחילת שנה9.98%+

תמונת מצב - אסיה

  • מניית לי אוטו (LI), יצרנית המכוניות החשמליות הסינית הנסחרת לפי שווי של 28.1 מיליארד דולר, עלתה ב־6.6% בשבוע החולף לאחר שהחברה דיווחה כי מסרה 36,279 רכבים ביוני והכריזה על השקת רכב הפנאי החשמלי הטהור הראשון שלה – Li i8 – שתתקיים ב־29 ביולי. הדיווח הצביע גם על כך שמספר המסירות המצטבר של החברה מאז הקמתה חצה את רף 1.34 מיליון רכבים. ההשקה הקרובה מהווה מהלך אסטרטגי להתרחבות בתחום הרכב החשמלי הטהור, דווקא בעיתוי שבו גוברת התחרות מול מותגים סיניים מתחרים כמו Onvo של NIO. לי אוטו ממשיכה לחזק את תשתית הטעינה המהירה שלה, שכעת כוללת 2,826 תחנות ברחבי סין – יתרון תפעולי שעשוי לצמצם את חרדת הטווח ולעודד אימוץ של הדגם החדש. עם זאת, בסביבה רוויית תחרות, לחצים על המחירים ועל שולי הרווח עשויים להמשיך להעיב על קצב הצמיחה בטווח הקצר.
  • ביפן פורסם ביום שלישי כי החשבון השוטף המתואם לחודש מאי עמד על עודף של 2.82 טריליון ין – גבוה מהתחזיות שעמדו על 2.58 טריליון, ומעל הנתון הקודם שעמד על 2.31 טריליון. מדובר בעודף נרחב מהרגיל, שמשקף שיפור ביצוא הסחורות ובמאזן ההכנסות הראשוניות, בעיקר תשלומי דיבידנדים וריביות מחו”ל. העלייה נובעת גם מהיחלשות הין, שממשיכה לתמוך בתחרותיות של המגזר היצרני היפני. מנגד, היבוא נותר מתון יחסית, על רקע ירידה במחירי הסחורות והאטה בצריכה המקומית. הנתון מחזק את עמדת הכלכלנים כי יפן נהנית מאזון תשלומים יציב למרות סביבת אינפלציה נמוכה ומדיניות מוניטרית מרחיבה. עם זאת, התחזקות אפשרית של הין או עלייה במחירי האנרגיה עלולות לצמצם את העודף החודשי בהמשך השנה. הנתון הנוכחי תורם לביטחון המשקיעים ביציבות החיצונית של יפן, אך לא צפוי לשנות בטווח הקרוב את מדיניות הבנק המרכזי.
  • ביום רביעי פורסם בסין כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.1% בחישוב שנתי ביוני, לאחר שני חודשים רצופים של ירידה שנתית של 0.1%. מדובר ביציאה קלה מהטריטוריה השלילית, מה שמעיד על התייצבות מסוימת בביקושים הפנימיים. העלייה הצנועה נבעה בעיקר מעליות מחירים קלות במזון ובשירותים, אך רוב הסעיפים נותרו ללא שינוי מהותי. הכלכלנים מציינים כי האינפלציה האפסית משקפת חולשה בפעילות הצרכנית וברמות השכר, על רקע ההתאוששות האיטית של הכלכלה הסינית מהמשבר של השנים האחרונות. אף שמדובר בנתון חיובי יחסית, הוא עדיין רחוק מיעד האינפלציה של הממשל, ולכן עשוי לתמוך בציפיות להרחבות מוניטריות נוספות מצד הבנק המרכזי. המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר נתוני המחירים והביקוש המקומי כדי להעריך אם מדובר בתחילתה של מגמה מתמשכת של אינפלציה חיובית, או בהתאוששות זמנית בלבד.
  • ביום שלישי פורסמה החלטת הריבית של הבנק המרכזי של אוסטרליה (RBA) ליולי, ולפיה הריבית נותרה ללא שינוי ברמה של 3.85% – בהתאם לרמה הקודמת ולמרות הערכות מוקדמות לחידוש ההידוק המוניטרי. ההחלטה התקבלה לאחר עלייה חדה מהצפוי במדד המחירים לצרכן ברבעון השני, אך בבנק בחרו להמתין ולבחון את ההשפעות המצטברות של העלאות הריבית הקודמות על הכלכלה הריאלית. בהודעת הנלוות נמסר כי הלחצים האינפלציוניים עדיין קיימים, במיוחד בתחומי הדיור והשירותים, אך ניכרת התמתנות בצריכה הפרטית ובשוק העבודה. הכלכלנים מעריכים כי ה-RBA בוחר לאותת על גישה זהירה, תוך שמירה על אפשרות להעלאות נוספות אם יתברר שהאינפלציה אינה נחלשת בקצב הרצוי. החלטה זו נתפסת כמאוזנת, כשהשוק מגלם כעת הסתברות נמוכה יותר להידוק נוסף בטווח הקצר, ויותר עניין יתמקד בנתוני האינפלציה הקרובים שיפרסמו לקראת אוגוסט.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדNikkei 225
שבועי 0.61%-
חודשי 5.59%+
מתחילת שנה0.81%-
מדדShanghai
שבועי 1.09%+
חודשי 3.94%+
מתחילת שנה 4.73%+
מדדHang Seng
שבועי 0.93%+
חודשי 1.03%+
מתחילת שנה 20.34%+
מדדChina A50
שבועי 0.47%+
חודשי 3.41%+
מתחילת שנה 2.44%+
מדדS&P/ASX 200
שבועי 0.27%-
חודשי 0.38%+
מתחילת שנה 5.16%+

נפט (CL)

מחיר חבית נפט נסגר ביום שני במחיר 68.45 דולר לפי חוזה עתידי CL שעוקב אחרי מחירי הנפט, מה שמסכם עליה שבועית של 2.95% בשבוע החולף.

זהב (GC)

מחירו של הזהב נסגר ביום שני האחרון במחיר של $3,364 לאונקיית זהב לפי חוזה עתידי GC שעוקב אחרי מחירי הזהב, מה שמשקף עליה שבועית של 0.52%.

ביטקוין (BRR)

מחיר הביטקוין עומד על $117,775 לפי חוזה עתידי BRR העוקב אחר מחיר הביטקוין.

מחיר הביטקוין סגר בעליה של 8.48% בשבוע החולף.

שער הביטקוין עלול להשתנות מעת לעת בעקבות מסחר רצוף (24/7)

שני 14/07/2025

  • יצוא (שנתי) (יוני) - סין flag cn

  • ייצור תעשייתי (מאי) - יפן

  • מכרז אג"ח ל-6 חודשים - ארה"ב flag us

  • הלוואות חדשות (יוני) - סין flag cn

שלישי 15/07/2025

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - ארה"ב flag us

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (יוני) - סין flag cn

  • תמ"ג (שנתי) (ר2) - סין flag cn

  • מדד המכירות הקמעונאיות של BRC (שנתי) (יוני) - בריטניה flag uk

רביעי 16/07/2025

  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (יוני) - ארה"ב flag us

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - בריטניה flag uk

  • ייצור תעשייתי (שנתי) (יוני) - ארה"ב flag us

  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - גרמניה flag de

חמישי 17/07/2025

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (יוני) - ארה"ב flag us

  • מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה (יולי) - ארה"ב flag us

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - גוש האירו flag ez

  • השינוי במספר המועסקים (יוני) - אוסטרליה flag au

שישי 18/07/2025

  • אישורי בנייה (יוני) - ארה"ב flag us

  • מדד המחירים ליצרן (יוני) - גרמניה flag de

  • אישורי בנייה (יוני) - ארה"ב flag us

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - יפן

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

דוחות המתפרסמים השבוע

לחץ על החברה כדי לקבל דוח אנליסטים מפורט

 

שני 14/07/2025

  • Fastenal (FAST)

  • Simulations Plus (SLP)

  • Equity Bancshares (EQBK)

  • FirstBank (FBK)

שלישי 15/07/2025

  • JPMorgan Chase & Co (JPM)

  • Citi (C)

  • Wells Fargo (WFC)

  • BlackRock (BLK)

  • State Street (STT)

  • BNY Mellon (BK)

  • AngioDynamics (ANGO)

  • Albertsons (ACI)

  • Ericsson (ERIC)

  • J.B. Hunt (JBHT)

  • Home BancShares (HWC)

  • Hilltop Holdings (HTH)

  • Omnicom Group (OMC)

  • Fulton Financial (FULT)

  • Pinnacle Financial (PNFP)

  • Kestra (KMTS)

  • WaFd Bank (WAFD)

רביעי 16/07/2025

  • ASML (ASML)

  • United Airlines (UAL)

  • Bank of America (BAC)

  • Alcoa (AA)

  • Goldman Sachs (GS)

  • Kinder Morgan (KMI)

  • Progressive (PGR)

  • SL Green Realty (SLG)

  • Johnson & Johnson (JNJ)

  • Synovus (SNV)

  • Morgan Stanley (MS)

  • Triumph Financial (TFIN)

  • PNC Financial (PNC)

  • First Industrial Realty Trust (FR)

  • Prologis (PLD)

  • Home BancShares (HOMB)

  • M&T Bank (MTB)

  • Great Southern Bancorp (GSBC)

  • Sandvik (SDVKY)

  • Rexford Industrial (REXR)

חמישי 17/07/2025

  • Taiwan Semiconductor (TSM)

  • Netflix (NFLX)

  • PepsiCo (PEP)

  • Interactive Brokers (IBKR)

  • Cintas (CTAS)

  • Marten Transport (MRTN)

  • U.S. Bancorp (USB)

  • Bank OZK (OZK)

  • Texas Capital Bank (TCBI)

  • First National Bank (FNB)

  • Abbott (ABT)

  • Simmons Bank (SFNC)

  • Travelers (TRV)

  • Western Alliance Bank (WAL)

  • Webster Bank (WBS)

  • Wipro (WIT)

  • Fifth Third Bank (FITB)

  • Metropolitan Commercial Bank (MCB)

  • Novartis (NVS)

  • Cohen & Steers (CNS)

שישי 18/07/2025

  • Huntington Bancshares (HBAN)

  • 3M (MMM)

  • Regions Financial (RF)

  • Truist Financial (TFC)

  • SLB (SLB)

  • Charles Schwab (SCHW)

  • Ally Financial (ALLY)

  • Comerica (CMA)

  • Autoliv (ALV)

  • American Express (AXP)

דוחות המתפרסמים השבוע

לחץ על החברה כדי לקבל דוח אנליסטים מפורט

 
  • Fastenal (FAST)

  • Simulations Plus (SLP)

  • Equity Bancshares (EQBK)

  • FirstBank (FBK)

  • JPMorgan Chase & Co (JPM)

  • Citi (C)

  • Wells Fargo (WFC)

  • BlackRock (BLK)

  • State Street (STT)

  • BNY Mellon (BK)

  • AngioDynamics (ANGO)

  • Albertsons (ACI)

  • Ericsson (ERIC)

  • J.B. Hunt (JBHT)

  • Home BancShares (HWC)

  • Hilltop Holdings (HTH)

  • Omnicom Group (OMC)

  • Fulton Financial (FULT)

  • Pinnacle Financial (PNFP)

  • Kestra (KMTS)

  • WaFd Bank (WAFD)

  • ASML (ASML)

  • United Airlines (UAL)

  • Bank of America (BAC)

  • Alcoa (AA)

  • Goldman Sachs (GS)

  • Kinder Morgan (KMI)

  • Progressive (PGR)

  • SL Green Realty (SLG)

  • Johnson & Johnson (JNJ)

  • Synovus (SNV)

  • Morgan Stanley (MS)

  • Triumph Financial (TFIN)

  • PNC Financial (PNC)

  • First Industrial Realty Trust (FR)

  • Prologis (PLD)

  • Home BancShares (HOMB)

  • M&T Bank (MTB)

  • Great Southern Bancorp (GSBC)

  • Sandvik (SDVKY)

  • Rexford Industrial (REXR)

  • Taiwan Semiconductor (TSM)

  • Netflix (NFLX)

  • PepsiCo (PEP)

  • Interactive Brokers (IBKR)

  • Cintas (CTAS)

  • Marten Transport (MRTN)

  • U.S. Bancorp (USB)

  • Bank OZK (OZK)

  • Texas Capital Bank (TCBI)

  • First National Bank (FNB)

  • Abbott (ABT)

  • Simmons Bank (SFNC)

  • Travelers (TRV)

  • Western Alliance Bank (WAL)

  • Webster Bank (WBS)

  • Wipro (WIT)

  • Fifth Third Bank (FITB)

  • Metropolitan Commercial Bank (MCB)

  • Novartis (NVS)

  • Cohen & Steers (CNS)

אירועים בולטים השבוע

  • יצוא (שנתי) (יוני) - סין
  • ייצור תעשייתי (מאי) - יפן
  • מכרז אג"ח ל-6 חודשים - ארה"ב
  • הלוואות חדשות (יוני) - סין
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - ארה"ב
  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (יוני) - סין
  • תמ"ג (שנתי) (ר2) - סין
  • מדד המכירות הקמעונאיות של BRC (שנתי) (יוני) - בריטניה
  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (יוני) - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - בריטניה
  • ייצור תעשייתי (שנתי) (יוני) - ארה"ב
  • מכרז אג"ח ל-30 שנה - גרמניה
  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (יוני) - ארה"ב
  • מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה (יולי) - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - גוש האירו
  • השינוי במספר המועסקים (יוני) - אוסטרליה
  • אישורי בנייה (יוני) - ארה"ב
  • מדד המחירים ליצרן (יוני) - גרמניה
  • אישורי בנייה (יוני) - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (יוני) - יפן

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

סקירה זו מבוססת על נתונים ומידע גלויים לציבור אשר מפורסמים באתרים פיננסיים בישראל ובעולם וללא שיח עם החברות המוזכרות. מידע ונתונים אלו הונחו כנכונים וזאת מבלי שאינטראקטיב ישראל או מי מטעמה ביצע בדיקות לאימות הנתונים ומידע זה. משכך, אין בסקירה זו משום אימות או אישור לנכונותם, דיוקם או שלמותם. יודגש כי מסמך זה סוקר נתונים עובדתיים והינו למטרת אינפורמציה בלבד ואינו מתיימר להוות ניתוח,  מלא או חלקי, של המידע המוצג בו ולפיכך אין להסתמך על האמור במסמך זה ו/או להתבסס עליו לצורך קבלת החלטות הנוגעות להשקעה. אינטראקטיב ישראל, עובדיה וכל מי שפועל מטעמה לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישירים או עקיפים, שייגרמו, אם ייגרמו, כתוצאה משימוש או הסתמכות על תוכן מסמך זה. הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה בע”מ. כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות עתידיות. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו, עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים לעיל. חברה קשורה (אינטראקטיב ישראל שוקי הון בע”מ), עוסקת בניהול השקעות בני”ע עבור עצמה ועבור אחרים ועשויה להחזיק, לקנות או למכור ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אשר מידע לגביהם נכלל בסקירה לעיל.  

2a06:c701:491e:fa00:d44b:1c61:92f1:a59d
דילוג לתוכן