fbpx
בחרו עמוד

אסף קופפר | אינטראקטיב ישראל

מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים? 

שוק ההון חתם שבוע של ירידות בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן שיצא גבוה מהצפוי והקטין את הסיכוי להורדת הריבית. מדד ה-S&P 500 ירד ב-1.69%, הנאסד"ק סגר בירידה של 0.68% והדאו ג'ונס ירד ב-2.40%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-3.46% אל 4.52%.

מבחינת הסקטורים, סקטור האנרגיה הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-2.01% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הפיננסים הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשירד ב-3.73%

 

מאקרו:

  • ביום רביעי פורסם בארה"ב נתון מדד המחירים לצרכן השנתי לחודש מרץ, המודד את שינוי המחירים ששילמו הצרכנים על סל סחורות ושירותים. הנתון הציג שיעור של 3.5% שנתי, גבוה יותר מהצפי שעמד על 3.4% וגם מעל לנתון הקודם שהיה 3.2%. עלייה זו במדד המחירים מעידה על גידול בלחץ האינפלציוני, דבר שיכול להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב לגבי הריבית ולהקטין את הסיכוי להורדת ריבית בטווח הקרוב ובכך להחמיר במדיניות המוניטרית כדי לשלוט באינפלציה.

 

  • ביום חמישי פורסם בארה"ב נתון מדד המחירים ליצרן השנתי לחודש מרץ, המודד את שינוי המחירים שמקבלים היצרנים על סחורות ושירותים בשלב הייצור. הנתון שפורסם הציג שיעור של 2.1% שנתי, מתחת לצפי שעמד על 2.2% אך עדיין גבוה מהנתון הקודם שהיה 1.6%. נתון זה למרות שהיה נמוך מהצפי עדיין מציג עליה מעל לנתון הקודם של פברואר. המשמעות היא שלמרות הייתה עלייה במדד המחירים לצרכן, מדד המחירים ליצרן מראה סימנים של התמתנות ביחס לצפי, שצפויה להתגלגל גם לצרכן בהמשך, דבר שסיפק אופטימיות לשווקים.

 

  • ביום שישי פורסם בארה"ב נתון ציפיות האינפלציה של מישיגן לחודש אפריל. נתון זה הציג שיעור של 3.1%, גבוה יותר מהצפי שעמד על 2.9% וכן מהשיעור הקודם שהיה גם הוא 2.9%. עלייה בציפיות האינפלציה מעידה על חששות עתידיים בקרב הצרכנים כי המחירים ימשיכו לעלות, מה שיכול להשפיע על התנהגותם הכלכלית ולגרום ללחצים נוספים על הפדרל ריזרב לקבוע מדיניות מוניטרית שמטרתה לשמור על יציבות המחירים.

 

אירועים חשובים השבוע:

  • ביום שני צפוי להתפרסם בארה"ב נתון דו"ח המכירות קמעונאיות לחודש מרץ, המשקף את השינוי בערך הכולל של המכירות הקמעונאיות. זהו שיקוף מוקדם של נתון חיוני המצביע על התנהגות הצרכנים באשר להוצאותיהם. הנתון הצפוי משקף עלייה חודשית של 0.4%, נמוך מהנתון הקודם שהיה 0.6%. מכירות קמעונאיות מהוות אינדיקטור מרכזי לצריכת הפרט ולכוחה של הכלכלה. ירידה מהצפי הקודם עשויה להעיד על חולשה בצריכה הפרטית, מה שיכול להשפיע לרעה על ההתאוששות הכלכלית.

 

  • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה לחודש אפריל, המשקף את מצבם העסקי הכללי של היצרנים במחוז פילדלפיה. המדד מבוסס על סקר בו מתבקשים להעריך את רמת הפעילות העסקית הכללית. המדד הצפוי הוא 0.8, נמוך מאוד לעומת הנתון הקודם שהיה 3.2. מדד זה משקף את התחושה של מנהלי הרכש בתעשייה הייצורית ונחשב לאינדיקטור למצב המגזר. הנתון הצפוי הזה מראה על אפשרות של האטה בפעילות הייצור, דבר שעלול להצביע על חולשה כלכלית נרחבת יותר.

 

  • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון דו"ח מכירות הבתים הקיימים לחודש מרץ. המדד מצביע על מכירת דירות מגורים מיד שנייה שבוצעו במהלך החודש האחרון וביחס לתקופה התואמת אשתקד. הנתון הצפוי הוא 4.20 מיליון מכירות, נמוך מהנתון הקודם שהיה 4.38 מיליון. נתון זה משקף את כמות המכירות של בתים הקיימים  ומהווה אינדיקטור למצב שוק הדיור. ירידה במכירות עשויה להעיד על ירידה בביקוש לנדל"ן, אשר משקפת פחות אופטימיות לגבי המצב הכלכלי, משמעותו של מדד זה באה על רקע היותו מחוון הדיור הראשון שמתפרסם. 

 

מניות בכותרות:

  • מניית אלפאבית (GOOGL), חברת האם של גוגל הנסחרת לפי שווי של כ-2 טריליון דולר, עלתה ב-3.2% בשבוע החולף לאחר שהחברה חשפה פרטים גרסה מעודכנת של שבבי הבינה המלאכותית של מרכזי הנתונים שלה, גוגל יצרה TPU שהוא בעצם סוג של מעבד מתקדם, שפותח על ידי גוגל לצורך ביצועים מהירים ויעילים של משימות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. ה-TPU מותאם במיוחד לעיבוד חישובים שקשורים לניתוח ולעיבוד של נתונים בצורת טנסורים, שהם מבני נתונים מרובי ממדים המשמשים באופן נרחב באלגוריתמים של למידה עמוקה.

 

  • מניית בואינג (BA) יצרנית המטוסים הנסחרת לפי שווי של 104 מיליארד דולר, ירדה ב-6.9% בשבוע החולף לאחר שהחברה ממשיכה להסתבך עם תקלה נוספת בו חלק מהכיסוי המנוע של מטוס בואינג 737-800 של חברת סאות'ווסט איירליינס (LUV) נפל במהלך המראה מנמל התעופה הבינלאומי בדנוור. בנוסף מהנדס החברה, סאם סלחפור, חשף בפני ה-FAA טענות על קיצורי דרך בייצור מטוסי ה-777 וה-787 Dreamliner. לדברי סלחפור, בואינג לא רק שלא טיפלה בבעיות אלו, אלא גם נקטה בפעולות כלפיו שנתפסו כניסיון להשתיק אותו ולמנוע ממנו להמשיך ולדווח על הליקויים. 

 

  • מניית מדרנה (MRNA) יצרנית החיסונים הנסחרת לפי שווי של 41 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-2.7% לאחר שהחברה פרסמה נתונים חיוביים מניסוי של חיסון סרטן. החיסון נועד לאמן את מערכת החיסון של החולים לזהות ולתקוף מוטציות ספציפיות בתאי הסרטן. נתוני הניסוי האחרונים מצביעים על פוטנציאל להרחבת שימוש בחיסון לטיפול בסוגים נוספים של סרטן מעבר למלנומה. אנליסטים מבית ההשקעות Jefferies הדגישו את הנתונים החדשים מהניסוי המשולב וציינו את האפשרות להגשת בקשה לאישור מהיר לטיפול בסוג מסוים של מלנומה. הצלחת הניסוי והפוטנציאל הגלום בחיסון מעוררים עניין רב בקרב המשקיעים ומצביעים על כיוונים חדשים ומרגשים במלחמה נגד הסרטן.

סקטורים מובילים - נקודת מבט שבועית:

סקטור
סימבול
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
סקטורטכנולוגיה
סימבולXLK
שבועי0.76%-
חודשי1.61%-
מתחילת שנה9.59%+
סקטורתעשייה
סימבולXLI
שבועי2.34%-
חודשי0.72%+
מתחילת שנה8.92%+
סקטוראנרגיה
סימבולXLE
שבועי2.01%+
חודשי5.30%+
מתחילת שנה13.44%+
סקטורבריאות
סימבולXLV
שבועי2.85%-
חודשי4.82%-
מתחילת שנה0.09%+
סקטורפיננסים
סימבולXLF
שבועי3.73%-
חודשי1.89%-
מתחילת שנה6.09%+
סקטורצריכה מחזורית
סימבולXLY
שבועי1.62%-
חודשי1.52%-
מתחילת שנה0.02%-
סקטורתשתיות
סימבולXLU
שבועי1.55%-
חודשי1.31%+
מתחילת שנה0.08%-
סקטורתקשורת
סימבולXLC
שבועי1.56%-
חודשי1.55%+
מתחילת שנה12.57%+
סקטורנדלן
סימבולXLRE
שבועי3.20%-
חודשי4.66%-
מתחילת שנה7.89%-
סקטורצריכה בסיסית
סימבולXLP
שבועי1.20%-
חודשי2.89%-
מתחילת שנה0.74%+
סקטורחומרי גלם
סימבולXLB
שבועי3.32%-
חודשי0.93%-
מתחילת שנה5.31%+

מדדים אמריקאים

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדS&P 500
שבועי1.69%-
חודשי0.53%-
מתחילת שנה8.02%+
מדדNasdaq Composite
שבועי0.68%-
חודשי0.29%+
מתחילת שנה9.54%+
מדדDow Jones Industrial Average
שבועי2.40%-
חודשי2.37%-
מתחילת שנה0.71%+
מדדRussell 2000
שבועי3.45%-
חודשי1.38%-
מתחילת שנה0.48%-

מניה במוקד: נטפליקס

נטפליקס (NFLX), החברה המובילה בעולם לשירותי סטרימינג, הוקמה בשנת 1997 ומשרדה הראשי נמצא בלוס גאטוס, קליפורניה, ארה"ב. כמותג מוביל בתחום שירותי הווידאו על דרך האינטרנט, נטפליקס מציעה ללקוחותיה מגוון שירותים כולל צפייה בסדרות טלוויזיה, סרטים ותוכניות נוספות בזמן אמת. החברה מתגאה בחדשנות טכנולוגית וביכולת לספק תוכן איכותי שמותאם אישית לכל משתמש ומשתמשת. נטפליקס פועלת בשווקים ברחבי העולם ומשמשת כשחקנית מרכזית בתעשיית המדיה והבידור הגלובלית.

החברה עברה שינויים משמעותיים לאורך השנים תוך שאיפה להתחדשות וחדשנות בתחום המדיה הדיגיטלית. עם צמיחתה המהירה, נטפליקס הפכה לפלטפורמות הסטרימינג הפופולאית  בעולם וכיום מציעה מגוון רחב של סדרות, סרטים ותכנים מקוריים שזכו בפרסים רבים. אנליסטים מבית JP Morgan ו-TD Cowen העלו את מחירי היעד למניית נטפליקס בשבוע האחרון, מתוך תחזית לצמיחה במספר המנויים. הביטחון ביכולתה של נטפליקס לממש את פוטנציאל ההכנסות מהמנויים הוביל לתחזיות אופטימיות אלו.

במהלך השנה האחרונה, נטפליקס הצליחה להמיר רבים מהמשתמשים הלא משלמים שלה הכוללים אנשים שהשתמשו בחשבונות של אחרים, למנויים משלמים. החברה צפויה להמיר עד 36 מיליון משתמשים כאלה עד סוף השנה הנוכחית, ו-43 מיליון עד סוף שנת 2025. כמו כן, נטפליקס צפויה להוסיף יותר מנויים מהתחזיות הנוכחיות בשוק, מה שמצביע על טרנד חיובי בגיוס לקוחות חדשים.

נטפליקס המדווחת את תוצאותיה ביום חמישי אחרי המסחר נמצאת במוקד העניין של המשקיעים עקב היותה אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות שמדווחות ראשונות. המשקיעים יעקבו ויצפו לראות כמה מנויים חדשים צירפה החברה, איך מתקדמת האסטרטגיה של החברה לגבי אי שיתוף הסימאות, האם היו סרטים או סדרות ספציפים שהביאו לזינוק במנויים, כמה מנויים צרפה החברה למסלול הנתמך בפרסומות ואיך מתקדמות יוזמות נוספות של החברה.

לקראת הדו"ח הקרוב שיפורסם ביום חמישי אחרי שעות המסחר הרשמיות, התחזית היא לרווח של 4.51 דולר למניה והכנסה של 9.27 מיליארד דולר. 40 אנליסטים מסקרים את מניית נטפליקס כאשר 27 מחזיקים בהמלצת "קניה", 12 בהמלצת "אחזקה" ו-1 מחזיק בהמלצת "מכירה" עם מחיר יעד ממוצע של 628 דולר למניה, המייצג אפסייד של 1% ממחירה הנוכחי. על פי 13 הדו"חות הקודמים מניית נטפליקס נוטה לזוז ב-11.8% לכל כיוון אחרי פרסום הדו"ח.

בורסאות אירופה

  • מניית לואי ויטון (LVMH), ענקית היוקרה הצרפתית הנסחרת בשווי של 424 מיליארד דולר, ירדה בשבוע החולף ב-5.2% בעקבות אי-ודאות הגוברת בסין, המשפיעה על מגזר היוקרה. משקיעים מביעים חששות עמוקים לקראת פרסום הדוחות הכספיים של חברות יוקרה גדולות, שמתוכם עשויים להשתקף ביקוש נמוך מסין והשוואות לתקופה שלאחר הרמת הגבלות הקורונה בשנה שעברה, כאשר היה זינוק במכירות. אזהרת הכנסות מפתיעה מקרינג (KER.PA), קבוצת חברות צרפתית שמתמחה בתחום היוקרה והאופנה, שדיווחה על ירידה ניכרת במכירות באסיה, הוסיפה לחששות הקיימים. הירידה במכירות באסיה, במיוחד מהמותג גוצ'י, הובילה לדאגות שגם מותגים אחרים עשויים לסבול מקשיים דומים. בנוסף, עצם הפחד מהאטה כלכלית רחבה יותר בסין תורם לאווירה של חוסר ודאות בשווקים,והוביל לירידות במניות חברות היוקרה.

 

  • בריטניה פרסמה ביום שישי את נתון דו"ח התוצר המקומי הגולמי (התמ"ג) השנתי לחודש פברואר. הנתון הציג ירידה שנתית של 0.2%, שהיא פחות מהירידה שהוערכה מראש שהייתה 0.4%, אך נמוכה יותר מהירידה שנרשמה בחודש ינואר שהייתה 0.1%. התמ"ג השנתי מספק אינדיקציה לכלכלה בטווח הרחוק יותר ולמגמות הכלליות. ירידה פחות חדה מהצפוי מעידה על כך שהכלכלה אולי מתמודדת טוב יותר מהמצופה עם האתגרים הכלכליים הנוכחיים, אך עדיין מדובר בתקופה של ירידה בפעילות הכלכלית הכוללת בבריטניה.

 

  • גרמניה פרסמה ביום שישי את נתון דו"ח מדד המחירים לצרכן השנתי לחודש מרץ. הנתון הציג עלייה שנתית של 2.2%, תואמת לצפי שעמד על 2.2% ונמוכה מהנתון שנרשם בחודש פברואר שהיה 2.5%. מדד המחירים לצרכן משקף את שיעור האינפלציה, והוא מעיד על השינוי במחירים שמשלמים הצרכנים על סל סחורות ושירותים. ירידה במדד מהערך הקודם מצביעה על האטה בלחצים האינפלציוניים, שעשויה להשפיע על החלטות מדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי האירופי ולהרגיע את שוק ההון בעקבות דאגות לעלייה חדה במחירים.

 

  • גוש האירו פרסם ביום חמישי את החלטת הריבית לחודש אפריל. הריבית נשארה על כנה בגובה של 4.50%, תואמת לצפי שעמד על 4.50% ולנתון הקודם שגם הוא היה 4.50%. השמירה על רמת הריבית קבועה מעידה על גישה מאוזנת של הבנק המרכזי האירופי לניהול המדיניות המוניטרית בתקופת חוסר ודאות כלכלית. השמירה על רמת הריבית הנוכחית מצביעה על מטרה לשמר יציבות כלכלית, תוך ניסיון לאזן בין צמצום האינפלציה לבין סיכון של פגיעה בצמיחה הכלכלית.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדCAC40
שבועי0.63%-
חודשי1.88%-
מתחילת שנה6.20%+
מדדDAX
שבועי1.49%-
חודשי0.18%-
מתחילת שנה6.88%+
מדדFTSE100
שבועי1.07%+
חודשי3.47%+
מתחילת שנה3.39%+
מדדSTOXX50
שבועי1.21%-
חודשי0.64%-
מתחילת שנה9.57%+

תמונת מצב - אסיה

  • מניית טייוואן סמיקונדקטור מניופקטורינג (TSM), יצרנית השבבים הטאיוואנית הנסחרת לפי שווי של 739 מיליארד דולר, ירדה בשבוע החולף ב-1.8% לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית להקים מפעל לייצור שבבים מתקדמים באריזונה, ארה"ב, לאחר התחייבות למימון ממשלתי של עד 11.6 מיליארד דולר. ההשקעה מקושרת לחוק השבבים של 2022, חלק ממאמץ של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לחזק את ייצור השבבים בארה"ב. טאיוואן סמיקונדקטור, אשר כבר בנתה שני מפעלים במדינה, תוסיף מפעל שלישי המתוכנן לייצר שבבים בגודל שני ננומטר. המיזם צפוי ליצור 6,000 משרות ישירות בתחום ההייטק ועוד עשרות אלפי משרות עקיפות, תוך תרומה משמעותית לכלכלת אריזונה ולתעשיית השבבים האמריקאית. 

 

  • ביום שישי, פורסם ביפן נתון דו"ח הייצור התעשייתי לחודש פברואר. הנתון הציג ירידה חודשית של 0.6%, יותר מהצפי שעמד על ירידה של 0.1% ופחות מהירידה הקיצונית שנרשמה בינואר שהייתה 6.7%. ייצור תעשייתי מהווה אינדיקטור חשוב לפעילות הכלכלית בתעשייה ובמשק בכלל. הירידה שנרשמה מעידה על התאוששות מהירידה הקשה בחודש הקודם, אך עדיין מציינת חולשה בתחום הייצור, שעלולה להשפיע לרעה על הצמיחה הכלכלית הכוללת של יפן.

 

  • ביום חמישי פורסם בסין נתון דו"ח מדד המחירים לצרכן השנתי לחודש מרץ. הנתון הציג עלייה שנתית של 0.1%, נמוכה מהצפי שעמד על 0.4% ומהנתון הקודם שהיה 0.7%. מדד המחירים לצרכן משקף את השינוי במחירים שמשלמים הצרכנים על סל סחורות ושירותים, והוא אחד המדדים המרכזיים למדידת אינפלציה. נתון זה מצביע על חולשה בלחצי האינפלציוניים, שיכולה להעיד על התמתנות הביקוש ועל חולשה כלכלית כללית, דבר שיכול להשפיע על החלטות המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי בסין.

 

  • ביום חמישי, פורסם באוסטרליה נתון דו"ח אישורי הבנייה לחודש מרץ. הנתון הציג ירידה חודשית של 1.9%, תואמת לצפי שעמד על ירידה של 1.9% ומשקפת ייצוב לעומת הירידה הקודמת שהייתה 2.5%. אישורי בנייה הם אינדיקטור מרכזי לפעילות בתחום הבנייה ולהשקעות בנדל"ן. ייצוב בירידות אישורי הבנייה עשוי להעיד על כך שהשוק מתחיל להתאושש אך עדיין קיימת חולשה בתחום, שיכולה להשפיע על הצמיחה הכלכלית במגזר הבנייה בטווח הקצר.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדNikkei 225
שבועי 1.47%+
חודשי2.22%+
מתחילת שנה18.24%+
מדדShanghai
שבועי1.62%-
חודשי1.15%-
מתחילת שנה1.50%+
מדדHang Seng
שבועי0.01%-
חודשי0.00%+
מתחילת שנה1.92%-
מדדChina A50
שבועי2.59%-
חודשי1.68%-
מתחילת שנה3.59%+
מדדS&P/ASX 200
שבועי0.19%+
חודשי1.54%+
מתחילת שנה2.60%+

נפט (CL)

מחיר חבית נפט נסגר ביום שישי במחיר 85.45 לפי חוזה עתידי CL שעוקב אחרי מחירי הנפט, מה שמסכם ירידה שבועית של 1.5% בשבוע החולף.

זהב (GC)

מחירו של הזהב נסגר ביום שישי האחרון במחיר של $2,360.2 לאונקיית זהב לפי חוזה עתידי GC שעוקב אחרי מחירי הזהב, מה שמשקף עליה שבועית של 0.5%.

ביטקוין (BRR)

מחיר הביטקוין עומד על $64,500 לפי חוזה עתידי BRR שעוקב אחר מחיר הביטקוין.

מחיר הביטקוין סגר ירידה שבועית של 7.6%.

שער הביטקוין עלול להשתנות מעת לעת בעקבות מסחר רצוף (24/7)

שני 15/04/2024

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - ארה"ב flag us

  • ייצור תעשייתי (שנתי) (פבר') - גוש האירו flag ez

שלישי 16/04/2024

  • תמ"ג (שנתי) (ר1) - סין flag cn

  • התחלות בניית בתים (מרץ) - ארה"ב flag us

  • ייצור תעשייתי (שנתי) (מרץ) - ארה"ב flag us

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - סין flag cn

רביעי 17/04/2024

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - גוש האירו flag ez

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - בריטניה flag uk

חמישי 18/04/2024

  • מכירות בתים קיימים (מרץ) - ארה"ב flag us

  • מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה (אפר') - ארה"ב flag us

  • שיעור האבטלה (מרץ) - אוסטרליה flag au

שישי 19/04/2024

  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (מרץ) - גרמניה flag de

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - בריטניה flag uk

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - יפן

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

אירועים בולטים השבוע

  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - ארה"ב
  • ייצור תעשייתי (שנתי) (פבר') - גוש האירו
  • תמ"ג (שנתי) (ר1) - סין
  • התחלות בניית בתים (מרץ) - ארה"ב
  • ייצור תעשייתי (שנתי) (מרץ) - ארה"ב
  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - סין
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - גוש האירו
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - בריטניה
  • מכירות בתים קיימים (מרץ) - ארה"ב
  • מדד הייצור של הפד' של פילדלפיה (אפר') - ארה"ב
  • שיעור האבטלה (מרץ) - אוסטרליה
  • מדד המחירים ליצרן (שנתי) (מרץ) - גרמניה
  • מכירות קמעונאיות (שנתי) (מרץ) - בריטניה
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (מרץ) - יפן

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

 

*2022 כל הזכויות שמורות ל"אינטראקטיב ישראל" מסמך זה מבוסס על נתונים ומידע שהיו גלויים לציבור. הנתונים והמידע ששימשו להכנת מסמך זה הונחו כנכונים, וזאת מבלי שאינטראקטיב ישראל או מי מטעמה ביצע בדיקות עצמאיות ביחס לנתונים ולמידע אלו – אין בסקירה זו משום אימות או אישור לנכונותם. אינטראקטיב ישראל ועובדיו אינם אחראים לשלמותם או דיוקם של הנתונים האמורים או לכל השמטה, שגיאה או ליקוי אחרים במסמך. יודגש כי מסמך זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד, הוא אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות וכל הנסיבות הקשורות לאמור בו. המידע עליו מתבסס מסמך זה, והדעות האמורות בו, עשויים להשתנות מעת לעת ללא כל מתן הודעה או פרסום נוספים. אין להסתמך על האמור במסמך זה ואין להתבסס על כך ששימוש במידע או בהמלצות המובאות במסמך זה משום ייעוץ השקעות או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתוניו, צרכיו ומטרות השקעתו המיוחדים של כל אדם. אינטראקטיב ישראל, עובדיו, וכל מי שפועל מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישירים או עקיפים, שייגרמו, אם ייגרמו, כתוצאה משימוש במסמך זה או כתוצאה מהסתמכות עליו. לאינטראקטיב ישראל, או לחברות קשורות אליו, או לבעלי שליטה בהם, עשויות להיות החזקות בניירות הערך או הנכסים הפיננסיים הנזכרים במסמך זה, עבורם או עבור לקוחותיהם, והם עשויים לבצע עסקאות המנוגדות לאמור במסמך זה. מסמך זה הינו רכושו של הבנק, אין להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן, לצלם, להקליט וכיו"ב את מסמך זה, או חלקים ממנו, ללא קבלת אישור, מראש ובכתב, מאינטראקטיב ישראל

80.79.6.161
דילוג לתוכן