fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

 

בעולם המהיר של היום, ההשפעה ההולכת ומתרחבת של הטכנולוגיה מחלחלת כמעט לכל היבט של החיים, ותחום הספורט אינו יוצא מן הכלל. טכנולוגיית ספורט לבישה, מגאדג'טים לאימון מתוחכמים ועד לכלים למניעת פציעות, עומדת כעדות למיזוג זה של אתלטיות וחדשנות. המסע החל בכלים ראשוניים כמו שעוני עצר (סטופר), המשמשים למדידת מהירותו של ספורטאי, ועבר למכשירים הרב-גוניים של ימינו המספקים משוב ביו-מכני בזמן אמת. האבולוציה ניזונה מהדחף התמידי לשפר את הביצועים ולשמור על רווחתם של הספורטאים, כשעברנו מטיימרים בסיסיים במאה ה-20 ולמוני דופק בסוף שנות ה-70, הקשר הישיר בין ספורט לטכנולוגיה התברר. המאה ה-21 בישרה עידן של צמיחה חסרת תקדים, עם פריטים לבישים כמו פיטביט, אפל וואטצ' וגרמין.

מכשירים לבישים מודרניים, משובצים בחיישנים ותוכנות מתקדמות, מספקים לספורטאים נתונים מורכבים על גופם. מניטור דופק ורמות חמצן ועד מעקב אחר מהירות וניתוח מכניקת הגוף, מכשירים אלה מציעים תובנות שיכולות לכוונן את משטרי האימון ולשפר את הביצועים. פציעה היא האויב הגדול ביותר של ספורטאי, מכשירים שעונים חכמים  מסייעים לאמוד את רמות העייפות, ובכך מפחיתים את סיכוני הפציעות. על ידי ניטור רמות הלחץ והעומס הביומכני, הם מספקים נתונים מרכזיים המסייעים בקביעת תקופות מנוחה והתאמת עוצמת האימון.

מכשירים לבישים אינם מיועדים רק לספורטאים, חברות כמו WHOOP שילבו תכונות של מעורבות מעריצים, המאפשרות למעריצים להשוות את מדדי הבריאות שלהם לאלו של כוכבי הספורט האהובים עליהם. התקדמות כזו מטפחת מערכת יחסים אינטימית יותר בין האוהד לספורטאי, ומגבירה את חווית הצפייה.

בעוד שעוזר שופט וידאו (VAR) הכניס שינוי במשחקים כמו כדורגל, והבטיח דיוק בקבלת החלטות, הוא לא בלי המבקרים שלו. ויכוחים זועמים על השפעתו על זרימת המשחק ומהותו. באופן דומה, כלי ניתוח ביו-מכניים, תוך שהם מציעים תובנות לגבי תנועתו של ספורטאי, עוררו חששות לגבי שינוי פוטנציאלי של אופיו המולד של ספורט. כמו בכל מאמץ מדעי, הכנסת הטכנולוגיה בספורט דורשת מחקר קפדני. לא מדובר רק בפיתוח ציוד לביש מתקדם, מדובר על הבטחת שהם מדויקים, אמינים ומועילים. מחקרים שנבדקו על ידי עמיתים, פרוטוקולי בדיקה מחמירים ושיתוף פעולה בין מפתחי טכנולוגיה ומדעני ספורט הם חיוניים. רק באמצעות הקפדה מתודולוגית יכולה קהילת הספורט להיות בטוחה בנתונים שהגאדג'טים הללו מספקים.

שופט נעזר במערכת VAR בשביל לבדוק מה קרה במשחק בהילוך איטי

עבור אלה המחפשים הזדמנויות השקעה, תעשיית הטכנולוגיה הלבישה מציגה אוצר. קחו בחשבון את ה-Apple Watch של אפל (AAPL), שהגדיר מחדש את מעקב הבריאות והכושר. ואז יש את גארמין (GRMN), ענקית בתחום ה-GPS, שמתמחה בציוד לביש המותאם לחובבי ספורט. חברות כמו פיטביט כיום בבעלות גוגל, מחדשות ללא הרף, מה שהופך אותן לראויות לתשומת לב המשקיעים. הכוחות המניעים מאחורי הדומיננטיות שלהם בשוק כוללים חדשנות טכנולוגית, התמקדות גלובלית גוברת בבריאות וכושר, ויוזמות מחקר ופיתוח חזקות.

בעוד היתרונות של רכיבים לבישים בספורט הם רבים, הדרך אינה נטולת מהמורות. כשהטכנולוגיה הופכת לחלק בלתי נפרד מהספורט, היא עוררה ויכוחים סביב השלכות אתיות. מאחר שהנתונים הפיזיים והביומטריים של ספורטאים נמצאים במעקב וניתוח כל הזמן, מתעוררות חששות לגבי מי הבעלים של הנתונים הללו וכיצד נעשה בהם שימוש. הגבול בין אופטימיזציה לפגיעה בפרטיות עלול להיטשטש. היו מקרים שבהם גישה לא מורשית לנתונים כאלה עלולה להעניק לקבוצות או ליריבים יתרונות מיותרים, ולהעמיד בספק את שלמות התחרויות.

מוצרים לבישים מתקדמים מגיעים לרוב עם תגי מחיר גבוהים. משמעות הדבר היא שלצוותים או ספורטאים אמידים יש גישה לטכנולוגיה מהשורה הראשונה, בעוד שלבעלי משאבים מוגבלים נשארים מאחור. הפער הזה יכול להרחיב את פער הביצועים, כאשר הטכנולוגיה משחקת תפקיד משמעותי יותר מכישרון מולד או עבודה קשה. המבקרים טוענים שהסתמכות מוגזמת על טכנולוגיה עלולה לשחוק את עצם המהות של הספורט – חוצפה אנושית, נחישות וספונטניות. האם אירועי ספורט יהפכו לתחרויות של מי יש את הטכנולוגיה הטובה ביותר ולא מי התאמן הכי קשה או בעל כישרון מולד?

מגיפת הקורונה הדגישה את החשיבות של בריאות וכושר. כתוצאה מכך, חלה עלייה במכירות טכנולוגיות לבישות, כאשר אנשים הופכים ליותר אקטיביים לגבי בריאותם. חברות כמו אפל וגוגל משלבות מכשירים לבישים עם סמארטפונים, ומציעות מערכת אקולוגית חלקה המעודדת אימוץ. ככל שהקווים בין כושר, ניטור בריאות ותקשורת יומיומית מיטשטשים, נוכחותם של רכיבים לבישים עומדים לעלות. ההתפתחות המהירה של חיי הסוללה, דיוק החיישנים ויכולות עיבוד הנתונים הופכת את הציוד הלביש המודרני ליעיל וידידותי יותר למשתמש.

תחום זה הוא אכן מאוד חדשני והרבה חברות רוצות לקחת בו חלק, אך כאשר מספר רב של יצרנים נכנסים לתחום הציוד הלביש, קיים סיכון לרוויה בשוק. זה עלול להוביל להפחתת שולי הרווח מכיוון שחברות מתחרות בחירוף נפש על נתח שוק. ממשלות ברחבי העולם הופכות מודאגות יותר ויותר לגבי פרטיות הנתונים. תקנות מחמירות עלולות להשפיע על אופן פעולת הציוד הלביש ועל סוג הנתונים שהם יכולים לאסוף. בעולם הטכנולוגיה, החדשנות של היום יכולה להפוך להתיישנות של מחר. חברות צריכות לחדש כל הזמן כדי להישאר רלוונטיות.

מבחר רב של שעונים חכמים

עלייתה של טכנולוגיית ספורט, במיוחד פריטים לבישים, היא לא רק סיפור של אתלטיקה הפוגשת חדשנות – היא גם נרטיב עם השלכות כלכליות עמוקות. המגזר המתפתח הוא חממה למשרות, מהנדסים ועד מומחי בריאות ואנשי שיווק, תעשיית הטכנולוגיה הלבישה מעודדת הזדמנויות תעסוקה בקצב מרשים. הזינוק הזה אינו מוגבל רק לענקיות הטכנולוגיה, אלא גם סטארט-אפים, המונעים על ידי הון סיכון ותיאבון לחדשנות. ההשפעות הגלומות של הצמיחה הזו נוגעות לתחומים שונים – פיתוח תוכנה, ניתוח נתונים, לוגיסטיקה ואפילו מגזרים כמו חינוך, עם קורסים המותאמים לטכנולוגיית ספורט.

הדרישה לטכנולוגיה לבישה אינה מוגבלת על ידי גבולות. השוק האסיאתי למשל, מתגלה כשוק אדיר בשל מעמד הביניים המתפתח ותודעת הבריאות העולה. הסכמי סחר, שותפויות ואפילו דינמיקה גיאופוליטית עשויים לעצב את מסלול התעשייה הזו.

אי אפשר לדון בנוף הטכנולוגי הלביש מבלי להדגיש את הקשר התלותי בין סטארט-אפים וקרנות ההון סיכון (VCs). חברות כמו WHOOP וקטפולט ספורט התחילו פעם כרעיונות. עם גיבוי של VC, והפכו לשחקנים גדולים. הון סיכון לא רק מתדלק משאבים פיננסיים אלא גם מחזק קשרים בתעשייה ומספק הכוונה אסטרטגית. סטארט-אפים נמצאים לרוב בחזית החדשנות, ללא אתגרים תפעוליים בקנה מידה גדול. הם זריזים, מסתגלים ומוכנים לקחת סיכונים, מה שהופך אותם לבעלי ערך רב לאבולוציה של התעשייה.

ככל שהביקוש לטכנולוגיה לבישה עולה, יש חובה להבטיח שתהליכי הייצור יהיו אתיים וברי קיימא כאחד. חברות נמצאות בלחץ להשתמש בחומרים בני קיימא, המפחיתים את טביעת הרגל הסביבתית. זה לא רק על אחריות חברתית תאגידית, מדובר גם במתן שירות לבסיס צרכנים יותר ויותר מודע לסביבה. דיווחים על שיטות עבודה לא נעימות במרכזי ייצור טכנולוגי הכניסו חברות תחת זכוכית מגדלת של ביקורת. ייצור אתי הוא כבר לא מותרות – זהו עניין הכרחי, הן לתדמית המותג והן להבטחת קיימות לטווח ארוך.

בעוד שהחדרת הטכנולוגיה לספורט, במיוחד באמצעות ציוד לביש, מציעה פנורמה של הבטחה ופוטנציאל, המסע הוא יותר מרתוני מאשר ספרינט. זהו תהליך מתמשך של אבולוציה, למידה, הסתגלות וצמיחה. עבור משקיעים, הזירה גדושה בהזדמנויות, אבל עם התגמול באים סיכונים. המפתח טמון בבדיקת נאותות, הבנת דינמיקת השוק ושמירה על אוזן קשבת. עבור ספורטאים ומעריצים, השילוב הזה של עולמות מבטיח חוויות משופרות, שיאי ביצועים ומעורבות עמוקה יותר. אבל, כמו בכל הכלים, הערך הוא לא בטכנולוגיה עצמה אלא בהפעלתה. ככל שהקווים בין הדיגיטלי לפיזי ממשיכים להיטשטש, דבר אחד נותר ברור: עתיד הספורט, המופעל על ידי טכנולוגיה לבישה, הוא לא רק בשבירת שיאים – אלא בהגדרה מחדש שלהם.

ההיסטוריה של טכנולוגיית הספורט היא שטיח ארוג בכושר המצאה אנושי. חדשנים מוקדמים ביקשו לשכלל את מלאכתם עם הכלים הזמינים, מה שהוביל ליצירת ציוד אימון ראשוני וכלים בסיסיים להערכת ביצועים. אבל, עם שחר העידן הדיגיטלי, תחום האפשרויות התרחב. התפשטות האינטרנט והמכשירים הדיגיטליים הובילה להכנסת גאדג'טים ותוכנה מתוחכמים, שספורטאים ומאמנים אימצו במהירות.

טכנולוגיות כגון מערכת מעקב הספורט ZXY מציעות תובנות מפורטות לגבי הביצועים של ספורטאי, ומספקות נתונים שניתן לנתח כדי לחדד אסטרטגיות ולשפר מיומנויות. השילוב של AI ו-VR במשטרי אימון מאפשר משוב בזמן אמת, המאפשר לספורטאים לשפר את הטכניקות שלהם באופן מיידי. מכשירים לבישים הפכו למסייעים בניטור בריאותו של ספורטאי, חיזוי פציעות אפשריות והצעת אמצעי מניעה. הופעתן של מציאות רבודה (AR) ומציאות מדומה (VR) הגדירה מחדש את מעורבות המעריצים והציעה חוויות סוחפות שמקרבות את האוהדים שמתלהבים מהאקשן יותר מאי פעם.

גבר שמתאמן במכונת חתירה עם קסדת מציאות מדומה (VR). 

העתיד מזמן הבטחות לחידושים פורצי דרך עוד יותר, בעוד שמכשירים לבישים, מערכות עוזר שופט וידאו (VAR) וכלי ניתוח ביומכני נמצאים כעת באופנה, האופק מרמז על הופעתו של אימון מונע בינה מלאכותית, שידורים הולוגרפיים ואולי אפילו זירות וירטואליות. עם זאת, הגאות הטכנולוגית הזו לא הגיעה ללא המחלוקות שלה, הקו בין שיפור לשינוי טושטש, טכנולוגיות כמו מערכת ה-VAR בכדורגל עמדו בפני בדיקה, כאשר יש הטוענים שהיא משנה את מהות הספורט. קיים ויכוח מתמשך לגבי ההגינות והאתיקה סביב חלק מההתקדמות הללו.

הקשר ההולך וגובר בין ספורט לטכנולוגיה שינה ללא ספק את שני המגזרים. כאשר ענף הספורט מסתכל לעבר כלים ותוכנות מתוחכמים, אשר משנים מטבעם את אופן פעולתו, ומוסיפים שני שכבות של מורכבות ופוטנציאל. לדוגמה, ציוד חדשני, כגון מערכת המעקב הספורטיבית ZXY, מספק תובנות מפורטות של ביצועים שפעם היה בלתי אפשרי למדוד, ומתורגמים ישירות לביצועים אתלטיים משופרים. התקדמויות אלו מדגישות את אופיו המתפתח של הספורט, שבו הצלחה אינה קשורה רק ליכולת פיזית אלא גם במידת היעילות שבה אפשר לשלב ולפרש ביצועי ספורט באמצעות טכנולוגיה.

מעבר לשיפור הביצועים, הטכנולוגיה הביאה הזדמנויות ואתגרים חדשים עבור ספורטאים. עם העידן הדיגיטלי בעיצומו, ספורטאים צעירים, בפרט, מוצאים את עצמם בצומת של שמירה על כושר גופני וניווט בנוף אימונים היותר ויותר דיגיטלי. התפשטות הטכנולוגיה הזו בספורט לא הייתה נטולת מחלוקות, כאשר שינויים בטכנולוגיה או החדרת ציוד חדש עלולים לפעמים לשבש את אופן המשחק בספורט, ולהוביל לוויכוחים על הוגנות ומהות הספורט עצמו. לדוגמה, ויכוחים בין מדעני ספורט ואקדמאים מדגישים את המתח בין מסורת לחדשנות, במיוחד כאשר התקדמות טכנולוגית עשויה להאפיל על מיומנות אתלטית טהורה.

המהפכה הטכנולוגית אכן כיילה מחדש את זירת הספורט, כיום, חדשנות, עיצוב ויישומים טכנולוגים בספורט תחרותי הם בעלי חשיבות עליונה עבור ספורטאים שמטרתם לשפר את הביצועים שלהם ולהשיג יתרון תחרותי. ההתכנסות של התקדמות טכנולוגית וספורט טיפחה נוף חדש של הזדמנויות תוך יצירת מחלוקות מסוימות. מבחינה היסטורית, הספורט היה פשטני – תלוי בכישורים אנושיים מולדים ובכלים ראשוניים. מאז ועד היום, אנו רואים ריבוי של גאדג'טים ותוכנות מתוחכמים כמעט בכל תחום ספורט. כלים אלה, הממנפים טכנולוגיות מתקדמות, ממלאים תפקיד מרכזי בשיפור ביצועי הספורט, חידוד מתודולוגיות האימון, סיוע במניעת פציעות והגברת מעורבות האוהדים.

החידושים אחרונים, כגון מכשירים לבישים, מספקים נתונים בזמן אמת שיכולים להיות חיוניים לניטור ביצועי ספורטאים ולמניעת פציעות. עזרי ווידאו לשופטים (VAR) בכדורגל ובענפי ספורט אחרים, שנועדו להגביר את דיוק השיפוט, זכתה לשבחים וגם לביקורת. הוא אמנם מציע פתרון טכנולוגי להפחתת טעויות אנוש, אך בו זמנית הוא מעורר ויכוחים על שינוי מהות הספורט. יתר על כן, כלי ניתוח ביו-מכני, באמצעות חיישנים ואלגוריתמים מתקדמים, מאפשרים פירוק מורכב של תנועות הספורטאים, מיטוב ביצועים והפחתת סיכון לפציעה. יש הטוענים שהתערבויות טכנולוגיות מוגזמות יכולות לדלל את מהות הספורט, ולהפוך אותו לתחרות של מי יש לו את הטכנולוגיה הטובה יותר ולא מיומנות או אסטרטגיה אמיתיים.

מגמה משמעותית המניעה את תחום הספורט היא המינוף של נתוני תנועת הספורטאים והביצועים במהלך משחקים. השימוש בטכנולוגיה זו מסייע למאמנים תובנות משופרות, ומסייע להם בגיבוש אסטרטגיה וחידוד. החיבוק המתמשך של חידושים טכנולוגיים צפוי להשפיע עמוקות על נוף הספורט, ועלול לזרז רמות חסרות תקדים של שיפורי ביצועים. עידן זה היה עד לחידושים בולטים שמתעלים מעל מדדי האימון והביצועים המקובלים. ההתקדמות הללו, בעיקר בתחומי האימונים, הביצועים, ההימורים ומעורבות האוהדים, מעצבות מחדש את חווית הספורט המובהקת.

חוקרים בודקים נתונים מחיישנים על ספורטאים

בתקופה הנוכחית מגמות היי-טק מסוימות מוכנות להגדיר מחדש את תעשיית הספורט. הסינתזה של מציאות מדומה במשטרי אימונים והתפשטות של ציוד לביש מתקדם הם מהמגמות המובהקות שצפויות לשלוט השנה. בנוסף, תעשיית הספורט צפויה להיות עדה לעסקאות מדיה פורצות דרך וחידושים, במיוחד מספקי סטרימינג מתפתחים. המומנטום מאחורי הימורי ספורט צפוי רק לגדול, ומציע פרדיגמה חדשה של מעורבות מעריצים וחוויות אינטראקטיביות.

ספקנים אחרים טוענים שהסתמכות יתר על טכנולוגיה עלולה לגזול מהספורט את מהותו, תוך הישענות יותר לכיוון דיוק רובוטי ופחות על מיומנות אנושית וספונטניות אינהרנטית. לדוגמה, בגדי ים משופרים טכנולוגית שהוצגו לפני כמה שנים הובילו לניפוץ שיאי עולם מרובים, מה שהוביל לשאלות האם זו יכולתו של הספורטאי או השפעת הטכנולוגיה היא השולטת. ככל שתעשיית הטכנולוגיה הספורטיבית מתקדמת, יש צורך דחוף לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של קפדנות מחקר. חשוב לוודא שהחידושים הטכנולוגיים תקפים ומהימנים מבחינה מדעית. הקפדה זו מבססת אמון בין ספורטאים, מאמנים ובעלי עניין, ומבטיחה שהם מבססים את החלטותיהם על מידע מדויק, מבוסס ראיות. זה לא יהיה מופרך לדמיין תקופה שבה שתלי ננו-טק יספקו ביופידבק בזמן אמת או כאשר אצטדיונים הופכים למערכות אקולוגיות של IoT אינטראקטיביות המגיבות לדינמיקת משחק חיה.

הנה הצצה לכמה חברות ציבוריות מובילות שזכו להכרה בשל התקדמותן בטכנולוגיית ספורט:

  • נייקי (NKE), הידועה בעיקר כיצרנית בגדי ספורט, התעמקה בטכנולוגיה על ידי הצגת נעלי ספורט מחוברות, ציוד לביש מתקדם ושימוש בניתוח נתונים כדי לשפר את ביצועי האתלטיים.

 

  • פיטביט שנרכשה על ידי גוגל (GOOGL) היא אחת החברות המובילות בטכנולוגיה לבישה, שהציעה מגוון מוצרים למעקב אחר פעילות גופנית ולניטור מדדי בריאות.

  • גארמין (GRMN), חברה זו ידועה בטכנולוגיית ה-GPS שלה, אך גם הרחיבה את אופקיה לטכנולוגיות ספורט וכושר עם מכשירים לבישים הנותנים מענה לספורטאים, רצים וחובבי כושר.

  • אנדר ארמור (UA), מלבד היותה מותג בגדים, אנדר ארמור השקיעה באפליקציות כושר וציוד לביש, תוך איסוף נתוני משתמשים כדי לשפר את הביצועים והציוד האתלטי.

  • אפל (AAPL): עם ה-Apple Watch, אפל נכנסה למגזר הכושר והבריאות, והציעה תכונות כמו מעקב אחר פעילות, ניטור דופק ואפילו קריאות אק"ג בדגמים מאוחרים יותר.

  • גו-פרו (GPRO): מכשירי GoPro, הידועים במצלמות הפעולה שלה, נמצאים בשימוש נרחב בספורט אתגרי ופעילויות חוצות, מצלמים וידאו בהבחנה גבוהה בסביבות מאתגרות.

  • דרפטקינגס (DKNG): כחברת בידור ומשחקי ספורט דיגיטליים, דרפטקינגס נמצאת בחזית המהפכה הטכנולוגית של הימורי ספורט, ממנפת ניתוח נתונים ומציעה שירותי ספרי ספורט מקוונים.

  • פלוטון אינטראקטיב (PTON): פלוטון חוללה מהפכה בתעשיית הכושר הביתי עם אופני כושר והליכונים המחוברים שלה, יחד עם שיעורי כושר בסטרימינג בשידור חי.

  • קרנות הנסחרות בבורסה המתמקדות בטכנולוגיה זכו לתשומת לב משמעותית בשנת 2023. אחת מהקרנות המוכרות היא קרן (XLK), תעודת סל זו משקפת את המדד הממוקד טכנולוגיה, ולוכדת קשת רחבה של חברות בתחום זה.

האפל וואטצ' מציג נתונים מהאימון על גבי מסך האייפון

משקיעים המעוניינים לנצל את המגזר המתפתח הזה צריכים לא רק להתמקד בשחקנים הגדולים הנוכחיים אלא גם לפקוח עין על סטארטאפים שמביאים נקודות מבט וחידושים רעננים. הדבר הגדול הבא בציוד לביש עשוי להיות רק בשלב המתהווה שלו ומחכה לרגע הנכון לשנות את נוף הטכנולוגיה הספורטיבית.

ככל שטכנולוגיות הבינה המלאכותית ולמידת המכונה מתבגרות, הגל הבא של הטכנולוגיה הלבישה עשוי להיות מכשירים שלא רק אוספים נתונים אלא מפרשים אותם בזמן אמת, ומציעים תובנות ניתנות לפעולה במהלך הביצועים. יתרה מכך, שילוב של מציאות מדומה בסימולציות אימון או מציאות רבודה למעורבות אוהדים יכול להגדיר מחדש את הספורט כפי שאנו מכירים אותו.

לסיכום, בספורט, כמו בחיים, השינוי הוא הקבוע היחיד. טכנולוגיה לבישה עשתה ותמשיך לחולל מהפכה בנוף הטכנולוגי – משיפור הביצועים וחוויות האוהדים ועד לעיצוב מחדש של מתודולוגיות אימון. זהו עידן מרגש, עשיר בהבטחות ופוטנציאל, לא רק עבור ספורטאים ואוהדים, אלא עבור משקיעים המכוונים לתחום זה של ספורט וטכנולוגיה. ככל שהתחומים הדיגיטליים והביולוגיים משתלבים זה בזה, אפשר לצפות לחוויות מעריצים סוחפות יותר, מפגשי אימון במציאות מוגברת ואסטרטגיות אימון מונעות בינה מלאכותית. עם זאת, האתגר נותר למצוא איזון, להבטיח שהטכנולוגיה תסייע במקום להאפיל על התעוזה האנושית. 

מקורות:

פייננשל טיימס

יאהו פייננס

או.אי.סי.די

פוקס ביזנס

סי אן אן

רויטרס

איי בי אם

ניו יורק טיימס

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

54.36.149.2
דילוג לתוכן