מאת: אסף קופפר
ענקית הסטרימינג נטפליקס (NFLX) ממשיכה לחפש דרכים להרחיב את אחיזתה בשוק הבידור, והפעם בעזרת מהלך אסטרטגי שמחזיר את הקהל לעידן הטלוויזיה המסורתית: ריאליטי, תחרויות מוזיקה וראיונות עם סלבריטאים. החברה מקדמת מהלך להפוך למוקד בילוי מקיף לכל המשפחה – לא רק סדרות יוקרה וסרטים, אלא גם תכנים חיים ואינטראקטיביים שמזכירים את ימי שידורי הפריים טיים של הכבלים והלוויין. זהו שינוי כיוון מובהק שמתחבר למודל החדש של נטפליקס – מיקוד במנויים נתמכים פרסומות והרחבת ההכנסות בעזרת רייטינג נרחב.
לפי דיווחים עדכניים, נטפליקס קיימה שיחות עם ספוטיפיי (SPOT) לבחינת שיתופי פעולה בתחום המוזיקה – כולל הפקת מופעים חיים או טקס פרסים שיזכה לשידור בינלאומי. בנוסף, החברה צפויה להשיק בקרוב פורמט חדש של תחרות כישרונות מוזיקליים בשם “Building the Band” בהנחיית איי.ג’יי. מקלין (Backstreet Boys), שבו משתתפים יתאספו ללהקות מבלי לראות זה את זה עד שלב החזרות – שילוב של “The Voice” ו”Love is Blind”. מדובר באבולוציה טלוויזיונית עם פוטנציאל למשוך גם דור צעיר שגדל באקוסיסטם של תוכן זמין ואינטראקטיבי.
מהלך בולט נוסף של נטפליקס הוא החייאת הפורמט הקלאסי “Star Search” שהיווה השראה לריאליטי כישרונות במשך שנים. הרעיון הוא לחזור לתחרויות מוזיקה בעידן הדיגיטלי, תוך שילוב אלמנטים אינטראקטיביים כמו הצבעה חיה לצופים ברחבי העולם. במקביל, נטפליקס שוקלת לקיים ראיונות בלעדיים עם סלבריטאים ולתת מענה מהיר לאירועים אקטואליים באמצעות דוקו זריז שיתפרסם תוך ימים – כך למשל פיילוט שנבחן עם ה-Daily Beast עוסק באירועים חדשותיים לא פוליטיים.
נטפליקס מחזיקה בכפתור ישיר בשלטים ברוב הטלוויזיות החכמות בעולם
את המהלך כולו מוביל ג’ף גספרין, לשעבר המנהל שאחראי לאישור תוכניות כמו “The Voice” ב-NBCUniversal. נטפליקס רואה בו את האיש שיכול להביא את הקסם של תכניות כישרונות מהעבר לפורמט עדכני ורלוונטי, שמתאים לעולם של סטרימינג, קהל גלובלי וצריכה מרובה פלטפורמות. יחד איתו, ברנדון ריג, סמנכ”ל תחום הלא-מתוסרט והספורט, מזהה את הפוטנציאל הכלכלי העצום בפרויקטים כאלה, בעיקר בקרב מנויים במודל ממומן פרסומות.
נטפליקס כבר בחנה שידורים חיים בעבר – הקרב בין מייק טייסון לג’ייק פול, למשל, גרף צפיות עצומות אך לווה בתקלות טכניות. גם איחוד העונה של “Love is Blind” עורר עניין רב, אך נאלץ להתמודד עם קשיים בשידור החי. עם זאת, החברה שידרה שני משחקי NFL חגיגיים בהצלחה – מה שמרמז על יכולות טכנולוגיות משתפרות לקראת מהלכים עתידיים. בנטפליקס מדגישים כי שידור חי יתבצע רק כאשר יש לכך הצדקה אמיתית.
בעוד ש”Building the Band” ישודר תחילה בהזמנה, ייתכן שבעונה שנייה הגמר יעבור למתכונת חיה. גם הריבוט של “Star Search” יכלול הצבעה חיה לצופים. הרעיון: לשלב תוכן קליל, נוסטלגיה ואלמנטים אינטראקטיביים – חוויה של צפייה משפחתית שחסרה בפלטפורמות סטרימינג רבות כיום. בכך, נטפליקס מנסה לגשר בין צפייה מסורתית לבין דור חדש שמעדיף שליטה מלאה בזמן ובתוכן שהוא צורך.
גרף מניית נטפליקס ב-5 שנים האחרונות
מבחינת שוק ההון, המהלך מגיע בזמן רגיש: מניית נטפליקס איבדה ביום שלישי 3.4% לאחר דיווחים על פרויקט השיפוץ של בסיס צבאי ישן בניו ג’רזי, שהחברה מתכננת להפוך לאולפני הפקה מתקדמים. עם זאת, במסחר המוקדם חזרה המניה לעלות בכ-1%, ככל הנראה בזכות האמון במהלך האסטרטגי לתכנים חיים. החברה נסחרת כיום במכפיל רווח של 45 – הגבוה ביותר מאז 2021 – ורבים תוהים האם השווי הגבוה משקף ציפיות מוגזמות שעלולות להתנפץ באכזבה קלה בדוחות הקרובים.
למרות הסיכונים, רוב האנליסטים נותרו שוריים כלפי המניה. הסיבה ברורה: נטפליקס ממשיכה להתרחב, לקדם תכנים עולמיים ולייצר הכנסות חדשות מפרסום ושיתופי פעולה. גם דוחות הרבעון השני שצפויים להתפרסם ב-17 ביולי, עלולים לשמש זרז נוסף – אם אכן תוצג צמיחה של כ-14% בהכנסות, כפי שצופים כעת.
בעידן שבו הצרכן מצפה לתוכן מותאם אישית ומיידי, מהלכי נטפליקס מצביעים על הבנה עמוקה של המרחב התרבותי החדש. הכנסת פורמטים קלאסיים בלבוש מודרני, חיבור לתרבות הפופ ולמוזיקה, ושימוש נכון באירועים חיים, עשויים לייצר לחברה יתרון תחרותי ברור מול דיסני, אמזון, יוטיוב ואפילו טיקטוק. ייתכן שדווקא החזרה למוכר והאהוב תסייע לנטפליקס לפרוץ שוב גבולות.
מקורות:
וול סטריט ג’רנל
בלומברג
*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.