fbpx
בחרו עמוד

ענקיות כמו Amazon ו- eBay חוששות ממנה, אבל היא ממשיכה לדהור קדימה. עם המון רוח גבית בזכות מגפת הקורונה וזינוק חד בקניות ברשת, שופיפיי (SHOP) ממשיכה לעצב את עולם המסחר האלקטרוני (E-commerce) ועושה רושם שהיא עושה זאת בהצטיינות. הסיפור על חנות הסנובורד שהצליחה יותר מדי, באמת מרתק. טוביאס לוטקה וכריס לייק, חובבי גלישת סנובורד, השקיעו את מיטב מאמציהם לבנות חנות אונליין למוצרי גלישה. הם לא תיארו לעצמם כמה קשה זה הולך להיות או כפי שהם אומרים ״כמה גרועה תהיה התוצאה״ בעיקר כי לא היה ניתן לבדל את האתר שלהם מכל אתר אחר. מה שבטוח, לא היה להם מושג שהם ייצרו בסופו של דבר את פלטפורמת המסחר האלקטרוני הגדולה בעולם.
היום לפני פתיחת המסחר, שופיפיי תחשוף את הדוח הראשון לשנה ועם תשואה של כמעט 200% בשנה האחרונה, ההתרגשות בשיאה.

Snowdevil, חנות השופיפיי הראשונה.

אלה היו התנאים המושלמים לצמיחה עבור שופיפיי. שנת 2020 ללא ספק תיזכר לאורך שנים בשל רצף אירועים היסטוריים אבל עבור חברות הטכנולוגיה מדובר בשנה המשמעותית ביותר בעשור האחרון, מכיוון שהיא המחישה לכולנו עד כמה תהליך הדיגיטליזציה מוטמע בנו והופך להיות חלק אינטגרלי מהעולם בו אנחנו נמצאים. שופיפיי מיצבה את עצמה מהיום הראשון כחברה גלובלית והיא כיום פעילה בכ-175 מדינות ברחבי העולם עם כמעט שני מיליון מוכרים.

ב-2013, שופיפיי כבר הופכת מבינונית לגדולה וברשותה כ-50 אלף מוכרים רשומים בפלטפורמה. היא מבינה שהפלטפורמה שברשותה טובה מבחינה טכנולוגית אך זה עדיין לא מספיק. תוך כדי שהיא מבצעת עבודת מחקר יסודית שכוללת פידבקים איכותיים מהמוכרים בפלטפורמה, היא מנסה להקדיש את מלוא תשומת הלב להתמקדות בלקוח ומיקומו במרכז העניינים. היא עושה זאת באמצעות מגוון פיצ׳רים שפותחו בעקבות פידבקים מהמוכרים, ביניהם: מנוע חיפוש יותר טוב, ניהול החזרים יעיל יותר, כלי עריכה מתקדמים יותר ועוד.
כפי שלוטקה תיאר,  ״שופיפיי מגדירה מחדש את הדרך שבה חנויות E-commerce עובדות ומסמנת את המעבר מהגישה המסורתית והישנה לעיצוב אתרים״.

חברת Shopify מחזיקה בכמעט 10% משוק האון ליין ריטייל בארה"ב שמגלגל כיום 4.28 טריליון דולר בשנה וצפוי לגדול ל כ-5.4 טריליון דולר עד סוף 2022. אחד מיתרונותיה הבולטים ביותר הוא הגיוון שהיא מציעה ללקוח. נכון שיש ל-Shopify ישנה עוד דרך ארוכה עד שתתקרב לאמזון (39%) אבל נראה ששופיפיי עלתה על הנוסחה המנצחת לליבם של הלקוחות שלה והיא כעת קוטפת את המחמאות. 

מוכרים בפלטפורמה מספרים שהתחושה היא שהמוצר מרגיש כאילו הוא כמעט מותאם אישית. האפשרות ליצור למוכרים את האקו סיסטם המושלם עבור חנות האונליין שלהם עם תמחור גמיש (בין 29$ ל-2000$) קסטומיזציה (התאמה אישית) כמעט מוחלטת של המוצר ללקוח, מסתמנת כהצלחה הגדולה של שופיפיי.

שופיפיי מאז ומתמיד רצתה לשמור על קשר טוב עם לקוחותיה על מנת לבנות את המערכת בהתאם לצרכים המשתנים של בעלי החנויות, למשל כשהחליטה באחד מהקמפיינים המפורסמים ביותר שלה
״You are unique, your store could be too". צעד משמעותי נוסף שעזר למוכרים לקדם את החנות שלהם הינו קבלת נתונים אנליטיים (שנשמעים לנו מאוד בסיסיים היום) כגון כמות מבקרים יומית. שופיפיי בחרה להתמקד בלספק לכל לקוח את אבני היסוד ליצירת החנות המושלמת, דרך תשתית טכנולוגית שעזרה למוכרים לקדם את המוצרים שלהם. לפתע, האינטרס הפך למשותף כאשר שופיפיי מעצימה את המוכרים אצלה כדי שימכרו יותר והם יוכלו להרוויח מכך. 

חנות שופיפיי כיום

כעת שופיפיי ממשיכה להתרחב בצורה חכמה ויעילה במיוחד. היא משקיעה משאבים רבים במרכזים הלוגיסטיים והיא עושה כל שביכולתה כדי להפוך את תהליך האחסון וההפצה ליעיל יותר בכל המובנים. דוגמה מעניינת להטמעת היעילות בחברה היא רכישת Six river systems (בכמעט חצי מיליארד דולר) שמאפשרת אוטומציה מלאה בכל נושא האחסון וההפצה, בשושגכךלישעךלחידשחלךעיךחדליכעחלדימכגעדצורה חכמה יותר ומדויקת יותר.
לשופיפיי יש מחסנים לוגיסטיים בקליפורניה, ג׳ורג׳יה, ניו ג׳רזי, נבאדה, אוהיו, פנסילבניה וטקסס והרכישה הזאת התבררה כחכמה במיוחד. שופיפיי יצרה לעצמה עוד אפיק רווח שמסתנכרן בצורה מושלמת עם המוצר שהם כבר בנו.  מעבר לכך, ריכוז שרשרת האספקה הלוגיסטית תחת קורת גג אחת (בדומה לשירותי ה-FBA של אמזון) היא רעיון מבריק שמספק ערך רב יותר ללקוח ומגדילה בצורה דרמטית את ה-ARPU של הלקוחות. בזכות מגוון אפשרויות מתקדמות ללקוח כגון גימור סופי לחבילה או מידע בזמן אמת לגבי כמות הסחורה הזמינה במחסנים (וחישוב אוטומטי שלה ע״פ ממוצע חודשי מכל מוצר) הלקוח מקבל הרבה יותר כשהוא בעצם עושה פחות. 

 היום לפני פתיחת המסחר שופיפיי תחשוף את הדוח הראשון לשנת 2021. מאוחר יותר באותו היום תדווח eBay וביום חמישי Amazon ואנחנו בהחלט ממתינים בסבלנות מכיוון שהדבר יאפשר לנו לקבל תמונת מצב עדכנית על ביצוען של ענקיות המסחר האלקטרוני. 

רפרנסים: 

-Tech Crunch

-Bloomberg Buisness

– WSJ

– Shopify Website

-Six River

   *הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע"מ (להלן: "החברה"). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו"ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
החברה ו/או הכותב עשויים להחזיק חלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

80.79.6.161
דילוג לתוכן