fbpx
בחרו עמוד

אסף קופפר | אינטראקטיב ישראל

מה קרה השבוע בשווקים הפיננסיים? 

שוק ההון חתם שבוע של עליות נוסף על רקע תחילת עונת החגים ודוחו"ת מרכזיים שפורסמו. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.96%, הנאסד"ק סגר בעליה של 0.78% והדאו ג'ונס עלה ב-1.31%. תשואות האג"ח לעשור עלו ב-0.7% אל 4.47%.

מבחינת הסקטורים, סקטור הבריאות הניב תשואה עודפת כאשר עלה ב-1.66% בשבוע החולף. מנגד, סקטור הנדל"ן הניב את התשואה הנמוכה ביותר כשעלה ב-0.06%.

 

מאקרו:

  • ביום שלישי פורסם בארה"ב מדד מכירת בתים קיימים לאוקטובר המודד את מכירת דירות המגורים מיד שנייה שבוצעו במהלך החודש האחרון (וביחס לתקופה התואמת אשתקד). הנתון שפורסם היה 3.79 מיליון והיה נמוך מהצפי שעמד על 3.9 מיליון בתים שנמכרו באוקטובר. המשמעות היא המשך מגמה של התכווצות סקטור הנדל"ן המלווה בריבית הגבוהה שקיימת בארה"ב בגובה 5.5% שמקשה על נטילת משכנתאות.

 

  • ביום רביעי פורסם בארה"ב נתון התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, המודד את מספר האנשים שנוספו בפעם הראשונה לתובעי דמי אבטלה במהלך השבוע החולף. הנתון שפורסם היה 209 אלף והיה נמוך מהצפי ל-225 אלף, זהו מהנתונים הכלכליים הכי מוקדמים ויש לו חשיבות גם משום היותו איתות לגבי החוסן הכלכלי הכללי במדינה, בגלל ההלימה שיש בין מצב ותנאי תעסוקה ליכולת להוצאות של הצרכנים.המשמעות היא שנרשמו פחות תביעות ראשוניות לדמי אבטלה מהצפי, נתון שמצביע על חוסן מסוים בשוק העבודה.

 

  • ביום שישי פורסם מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לנובמבר המודד את רמת ההזמנות במגזר השירותים אצל מנהלי הרכש ומהווה מדד ראשוני לביצועי המגזר. הנתון שפורסם היה 50.8, מעל לצפי שהיה 50.4, כאשר המשמעות היא שמגזר השירותים מראה על התרחבות בנובמבר כאשר מדד מנהלי הרכש מראה על גידול בהזמנות מעבר לצפי, דבר שיכול להצביע על ביקוש מוגבר לחומרי גלם וידיים עובדות בענף

 

אירועים חשובים השבוע:

  • ביום שלישי יפורסם בארה"ב נתון מדד אמון הצרכן לנובמבר המבטא את אמון הצרכנים במצב הכלכלי במדינה. בין היתר הם מתבקשים להביע דעתם אודות המצב הכלכלי הצפוי לעיניהם, כמו גם מענה באשר למקומות עבודה זמינים, תנאים עסקיים ומצב כלכלי כולל. זהו מדד מוביל המעניק הסבר לגבי רוב הפעילות הכלכלית במדינה, המספר 100 במדדי אמון הצרכנים משמש כבסיס, המצביע על סנטימנט צרכני ממוצע כאשר הצפי הוא ל-101 במדד.

 

  • ביום רביעי יתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון השלישי הקובע את השווי הכולל של כל הסחורות והשירותים שיוצרו והיוו את הפעילות הכלכלית במדינה. זהו קנה המידה הרחב ביותר והמדד הראשי של הבריאות הכלכלית של המדינה. בין היתר משמש גם כמדד של סך ההוצאות וההכנסות של המדינה. באופן כללי כלכלה חזקה מתבטאת אצל המשקיעים כפוטנציאל חיובי להזדמנויות השקעה. חשוב מכך – הבנק המרכזי צפוי להרים את שער הריבית למול כלכלה חזקה וצומחת כאשר הצפי הוא לגידול של 4.9%.

 

  • ביום שישי יפורסם בארה"ב נתון מדד ה-ISM במגזר הייצור לנובמבר המודד את רמת ההזמנות של מנהלי הרכש בסקטור היצרני ומהווה מדד ראשוני לביצועי המגזר. מדד מעל "50" מצביע על התרחבות, ולהפך. כדי לקבוע את המדד נערך סקר בקרב כ – 400 מנהלי רכש הנשאלים בנושאים שונים הכוללים רמת מועסקים, ייצור, הזמנות חדשות, הזדמנות שסופקו וכדומה כאשר הצפי הוא ל-47.6.

 

מניות בכותרות:

  • מניית ענקית השבבים אנבידיה (NVDA) הנסחרת לפי שווי של 1.2 טריליון דולר, ירדה ב-3.16% בשבוע החולף לאחר שפרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי ל 2023 שהיכו את צפיות האנליסטים בוול סטריט. החברה דיווחה על עלייה דרמטית של 206% בהכנסות ל-18.12 מיליארד דולר ברבעון השלישי, מעל הציפיות שעמדו על 16.18 מיליארד דולר, הרווח עמד על 4.06 דולר למניה, מעל הצפיות שעמדו על 3.36 דולר למניה. צמיחה זו, הניזונה מביקוש גבוה למעבדי GPU לישומי AI גנרטיבי ומסמנת שינוי משמעותי מהכנסות המשחקים המסורתיות שלה. למרות ביצועים חזקים, אנבידיה צופה ירידה במכירות עקב מגבלות יצוא, במיוחד בסין, עם זאת, צמיחה באזורים אחרים עשויה לקזז את הירידה הזו. הירידה במניה עשויה להיות מיוחסת לחששות לגבי מגבלות יצוא חדשות המשפיעות על מכירות עתידיות בסין. 

 

  • מניית רשת האופנה אמריקן איגל אאוטפיטרס (AEO) הנסחרת לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר ירדה ב-15.3% בשבוע החולף לאחר שפרסמה את תוצאותיה יחד עם תחזית חגים חלשה. למרות הצפי לגידול במכירות בשיעור חד ספרתי גבוה, מעבר לצמיחה של 3.4% המוערכת על ידי אנליסטים, הרווח התפעולי החזוי של 105 עד 115 מיליון דולר שהייתה לרוב מתחת לצפי של 114 מיליון דולר. מחסור זה נובע בחלקו מעלייה צפויה של 20% בהוצאות המכירה והניהול. ברבעון השלישי החברה דיווחה על ביצועים גבוהים יותר עם רווח של 49 סנט למניה מעבר לצפי של 48 סנט למניה, ההכנסות היו 1.3 מיליארד דולר, מעבר לצפי של 1.28 מיליארד דולר.

 

  • מניית אוטודסק (ADSK) ענקית תוכנות העיצוב, הנסחרת לפי שווי של 43.5 מיליארד דולר ירדה ב-5.46% בשבוע החולף לאחר שפרסמה את תוצאותיה על רקע תגובות מעורבות להנחייה המעודכנת שלה. הרווח ברבעון הנוכחי היה 2.07 דולר למניה, מעל הצפי שעמד על 1.99 דולר למניה, ההכנסות היו 1.41 מיליארד דולר מעבר לצפי שעמד על 1.39 מיליארד דולר. תחזית ההכנסות של החברה לרבעון הרביעי של 2023 של 1.42 עד 1.44 מיליארד דולר היתה בהתאם לתחזית של וול סטריט ל-1.43 מיליארד דולר ולא הצליחה להפתיע, הרווח המתואם החזוי של 1.91 דולר עד 1.97 דולר למניה לרבעון הרביעי של 2023 היה נמוך מהצפי ל-2.01 דולר. החברה העלתה את התחזית לשנת הכספים 2024 לגבי הכנסות, הרווחים ותזרים מזומנים חופשי. עבור שנת 2025, אוטודסק צופה צמיחה של כ-9% בהכנסות, נתון שנחשב מאופק על ידי אנליסטים לאור אתגרי השוק הנוכחיים.

סקטורים מובילים - נקודת מבט שבועית:

סקטור
סימבול
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
סקטורטכנולוגיה
סימבולXLK
שבועי0.96%+
חודשי15.12%+
מתחילת שנה49.61%+
סקטורתעשייה
סימבולXLI
שבועי0.86%+
חודשי9.29%+
מתחילת שנה8.05%+
סקטוראנרגיה
סימבולXLE
שבועי1.55%+
חודשי2.05%-
מתחילת שנה0.63%+
סקטורבריאות
סימבולXLV
שבועי1.66%+
חודשי4.69%+
מתחילת שנה3.20%-
סקטורפיננסים
סימבולXLF
שבועי1.23%+
חודשי10.46%+
מתחילת שנה3.09%+
סקטורצריכה מחזורית
סימבולXLY
שבועי0.99%+
חודשי13.64%+
מתחילת שנה31.04%+
סקטורתשתיות
סימבולXLU
שבועי0.46%+
חודשי4.73%+
מתחילת שנה11.08%-
סקטורתקשורת
סימבולXLC
שבועי1.55%+
חודשי12.07%+
מתחילת שנה45.98%+
סקטורנדלן
סימבולXLRE
שבועי0.06%+
חודשי10.5%+
מתחילת שנה2.02%-
סקטורצריכה בסיסית
סימבולXLP
שבועי1.06%+
חודשי4.31%+
מתחילת שנה5.20%-
סקטורחומרי גלם
סימבולXLB
שבועי0.81%+
חודשי8.19%+
מתחילת שנה4.54%+

מדדים אמריקאים

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדS&P 500
שבועי0.96%+
חודשי10.2%+
מתחילת שנה19.23%+
מדדNasdaq Composite
שבועי0.78%+
חודשי13.14%+
מתחילת שנה37.2%+
מדדDow Jones Industrial Average
שבועי1.31%+
חודשי7.95%+
מתחילת שנה6.8%+
מדדRussell 2000
שבועי0.62%+
חודשי9.08%+
מתחילת שנה3.24%+

מניה במוקד: סיילספורס

סיילספורס (CRM), שבסיסה בסן פרנסיסקו, קליפורניה שבארה"ב, עומדת בחזית מהפכת מחשוב הענן, ומציעה חבילת שירותים שהפכה לאינטגרלית בתחום ניהול קשרי לקוחות דיגיטליים. החברה, בפיקודו של המנכ"ל מארק בניוף, הפגינה חוסן ויכולת הסתגלות, שהניעה צמיחה גם בתוך רוחות הנגד הכלכליות.

עם מגוון מקיף של יישומים, ההשפעה של סיילספורס הייתה בולטת מאז השינוי הדיגיטלי שנגרם על ידי מגיפה. הרכישה המתוקשרת שלה של Slack הייתה התרחבות אסטרטגית, שיפרה את ההיצע שלה וחיזקה את תפקידה בתחום עסקי הדיגיטלי. מבחינה פיננסית, סיילספורס מפגינה חוזק, עם תחזית הכנסות של 8.72 מיליארד דולר ברבעון השלישי וצמיחה צפויה של 11% מול אותה תקופה אשתקד. החברה מתהדרת ביעילות תפעולית מרשימה, הבאה לידי ביטוי במרווחים החזקים שלה.

עם זאת, סיילספורס מנווטת בנתיב רצוף אתגרים כגון תנודות כלכליות, סיכוני מטבע ושוק תחרותי מאוד הדורש חדשנות מתמדת. למרות אלה, הביצועים של החברה ברבעון השני היו חזקים והתחזיות האופטימיות שלה לרבעון שלישי מציירים תמונה של חברה שלא רק מחזיקה מעמד אלא משגשגת בתוך הנוף הטכנולוגי המתפתח ללא הרף. הניתוח הטכני של סיילספורס חושף מסלול שורי עם עליה של 67% מתחילת השנה המצביעה על אמון המשקיעים בכיוון האסטרטגי שלה וביכולת הסתגלות לשוק.

כאשר סיילספורס נכנסת לאור הזרקורים לקראת פרסום תוצאותיה, הציפייה היא לא רק במספרים אלא גם בחזון האסטרטגי שיתפתח, ומשקף את המסע שלה ממובילת התוכנות לניהול לקוחות לענקית מרכזית לפתרונות ארגוניים דיגיטליים. עם שווי שוק של 218.3 מיליארד דולר המשקף את מעמדה, סיילספורס נותרה נחשבת למרכזית בתעשיית הטכנולוגיה, כאשר כל דו"ח שהיא מפרסמת נבדק היטב כברומטר לעתיד מחשוב הענן.

סיילספורס תפרסם את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2023 ביום רביעי לאחר המסחר, המניה מסוקרת על ידי 38 אנליסטים כאשר 25 ממליצים על "קנייה", 12 ממליצים על “אחזקה” ואנליסט אחד ממליץ על "מכירה" עם מחיר יעד ממוצע של $252 למניה המשקף אפסייד של 12.3% מהמחיר הנוכחי.  לפי הממוצע של 12 הדו"חות הקודמים, מניית סיילספורס נוטה לנוע ב-7.2% לכל כיוון לאחר פרסום הדו"ח. האנליסטים מצפים לרווח של 2.06 דולר למניה, ההכנסות צפויות לעמוד על 8.72 מיליארד דולר.

בורסאות אירופה

  • מניית פרארי (RACE), ענקית רכבי הספורט האיטלקית, הנסחרת בשווי 66.4 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-2.95% בעקבות העלאת מחיר יעד מברקליס ל-375 אירו מ-350 אירו ושמר על דירוג עודף משקל במניות. ברקליס מציינת כי המחיר, התמהיל, הקיצוץ וההזמנות של פרארי "כולם נהדרים" לראשונה ומאמינה שהסיכוי של צמיחת הרווחים הם גבוהים במיוחד. בכך מצדיקה כעת החברה את מכפילי מחיר היעד בהתאם לעמיתתה בתחום היוקרה הרמס. העובדה שברקליס השווה את הביצועים של פרארי לאלה של הרמס, מותג יוקרה נחשב, חיזקו עוד יותר את אמון המשקיעים בחברה.

 

  • ביום חמישי פרסם גוש האירו את נתון מדד מנהלי הרכש לענף הייצור לנובמבר המודד את רמת הפעילות של הזמנות המנהלים מהמגזר היצרני. נתון מעל "50" מצביע על התרחבות, ולהפך. המדד נקבע בעקבות סקר של מנהלי ייצור המתבקשים להשיב על נושאים הכוללים מצב המועסקים, תפוקה, הזמנות חדשות, הזמנות שסופקו וכדומה. הנתון שפורסם היה 43.8 והיה גבוה מהצפי שעמד על 43.4, הנתון מלמד שעל פי מדד מנהלי הרכש ענף הייצור בגוש האירו עדיין לא נמצא בהתרחבות, אך עלה מעל הצפי, הדבר יכול לשקף רמות ביקוש גבוהות יותר משהעריכו להזמנות ולהשפיע על ביקושים לכוח אדם וחומרי גלם בענף הייצור.

 

  • ביום שישי פרסמה גרמניה את נתון התמ"ג השנתי שלה לרבעון השלישי של 2023, הקובע את השווי הכולל של כל הסחורות והשירותים שיוצרו והיוו את הפעילות הכלכלית במדינה. זהו קנה המידה הרחב ביותר והמדד הראשי של הבריאות הכלכלית של המדינה. כלכלה חזקה מתבטאת אצל המשקיעים כפוטנציאל חיובי להזדמנויות השקעה. הנתון שפורסם הראה על ירידה שנתית של (0.4%) והיה נמוך מהצפי לירידה של (0.3%). המשמעות של הנתון שפורסם היא שכלכלת גרמניה התכווצה ב-0.4% בשנה האחרונה, דבר שיכול להשפיע על רמות הביקוש לחומרי גלם ומקומות עבודה.

 

  • ביום חמישי פרסמה בריטניה את נתון מדד מנהלי הרכש לענף השירותים המבוסס על סקר רמת הרכישה של מנהלי השירותים במגזר התעשייתי, המתבקשים להשיב על מצב תנאי העסק באופן יחסי, כולל מועסקים, ייצור, הזמנות חדשות, מחירים, משלוחים שסופקו וכדומה. מדד מעל "50" מצביע על התרחבות, ולהפך, הנתון שפורסם היה 50.5 והיה גבוה מהצפי שעמד על 49.5, המשמעות היא שענף השירותים בבריטניה מראה סימנים של קצב ביקושים גבוה יותר משצפו, מה שיכול להשפיע על רמות הביקוש לחומרי גלם וכוח אדם בענף השירותים.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדCAC40
שבועי0.81%+
חודשי7.32%+
מתחילת שנה12.65%+
מדדDAX
שבועי0.69%+
חודשי9.14%+
מתחילת שנה15.12%+
מדדFTSE100
שבועי0.21%-
חודשי2.70%+
מתחילת שנה0.49%+
מדדSTOXX50
שבועי0.74%+
חודשי8.93%+
מתחילת שנה15.27%+

תמונת מצב - אסיה

  • אסקפנג (XPEV), יצרנית הרכבים החשמלים הסינית, הנסחרת בשווי של 17.7 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-10.6% לאחר שהציגה את ה-X9 EV החדש עם שבעה מושבים בתערוכת אוטו גואנגג'ואו 2023. מחירו כ-54,000 דולר, ה-X9 הוא אטרקציה מרכזית באירוע הבינלאומי, מה שמסמל התקדמות בשוק החשמל הסיני. החדשנות וההתמקדות של אקספנג ברכבים חשמליים משפחתיים, לרבות תכונות כמו מתלי אוויר חכמים והיגוי אקטיבי של הגלגלים האחוריים, ממצבים אותה חזק במגזר החשמלי התחרותי. השחרור של ה-X9 מגיע בזמן שבו שוק הרכבים החשמליים בסין צומח, עם פיתוח תשתיות הולך וגובר. 

 

  • ביום חמישי פרסמה אוסטרליה את נתון מדד מנהלי הרכש של מגזר הייצור המודד את רמת הפעילות של מנהלי הרכש במגזר הייצור. ערך גבוה מ-50 מצביע על התרחבות אפשרית במגזר הייצור וערך נמוך מזה מצביע על התכווצות אפשרית. הנתון שפורסם היה 47.7 וממשיך את מגמת הירידה מהנתון הקודם שהיה 48.2 וזה שלפניו שהיה 48.7. המשמעות היא שמגזר הייצור באוסטרליה חווה התכווצות, דבר שיכול להשפיע על הביקוש לסחורות וכוח אדם במגזר. 

 

  • ביום שישי פרסמה יפן את נתון מדד המחירים לצרכן השנתי לאוקטובר המודד את השינוי במחירים והסחורות במדינה מול שנה שעברה . מדד המחירים לצרכן משמש כמדד האינפלציה בפועל במדינה ומכך חשיבותו במכלול השיקולים להחלטת הריבית. הנתון שפורסם הראה על עליה של 3.3% נתון שהיה נמוך מהצפי ל-3.4%. המשמעות היא שהאינפלציה ביפן ירדה מעבר לצפי, מה שמשדר יציבות כלכלית.

 

  • ביום שני פרסמה סין את נתון ריבית הפריים על הלוואות של בנק סין לנובמבר הקובע את שיעור ריבית הפריים על הלוואות במדינה. הנתון שפורסם היה 4.2% בהתאם לצפי, המשמעות היא שהבנק הותיר את הריבית ללא שינוי. החלטה זאת מגיעה למרות ירידת האינפלציה בסין לרמה שלילית של (0.2%), למרות שהריבית נותרה ללא שינוי, החלטה זו צפויה להמשיך להפעיל לחץ על נוטלי ההלוואות בסין ומשדרת חוסן כלכלי.

מדד
שבועי
חודשי
מתחילת שנה
מדדNikkei 225
שבועי 0.12%+
חודשי8.50%+
מתחילת שנה28.86%+
מדדShanghai
שבועי0.44%-
חודשי0.77%+
מתחילת שנה1.56%-
מדדHang Seng
שבועי0.65%+
חודשי0.97%+
מתחילת שנה11.19%-
מדדChina A50
שבועי0.37%-
חודשי0.58%-
מתחילת שנה8.57%-
מדדS&P/ASX 200
שבועי0.12%-
חודשי3.13%+
מתחילת שנה0.03%+

נפט (CL)

מחיר חבית נפט נסגר ביום שישי במחיר $75.17 לפי חוזה עתידי CL שעוקב אחרי מחירי הנפט, מה שמסכם ירידה שבועית של 1.1% בשבוע החולף.

זהב (GC)

מחירו של הזהב נסגר ביום שישי האחרון במחיר של $2,003.7 לאונקיית זהב לפי חוזה עתידי GC שעוקב אחרי מחירי הזהב, מה שמשקף עליה שבועית של 1%.

ביטקוין (BRR)

מחיר הביטקוין עומד על $37,430 לפי חוזה עתידי BRR שעוקב אחר מחיר הביטקוין.

מחיר הביטקוין סגר ירידה שבועית של 2.5%.

שער הביטקוין עלול להשתנות מעת לעת בעקבות מסחר רצוף (24/7)

שני 27/11/2023

  • היתרי בניה (חודשי) - ארה"ב flag us

  • מכירת בתים חדשים (אוקטובר) - ארה"ב flag us

שלישי 28/11/2023

  • סנטימנט הצרכנים (דצמבר) - גרמניה flag de

  • ליבת מדד המחירים לצרכן (שנתי) - יפן

  • מדד אמון הצרכן (נובמבר) - ארה"ב flag us

רביעי 29/11/2023

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (נובמבר) - גרמניה flag de

  • תמ"ג (רבעוני) (ר3) - ארה"ב flag us

  • שיעור האינפלציה הנגזר מהתמ"ג (רבעוני) (ר3) - ארה"ב flag us

חמישי 30/11/2023

  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - סין flag cn

  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (נובמבר) - גוש האירו flag ez

  • מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (שנתי) (אוקטובר) - ארה"ב flag us

שישי 01/12/2023

  • מדד ISM במגזר הייצור (נובמבר) - ארה"ב flag us

  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - ארה"ב flag us

  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - גרמניה flag de

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

אירועים בולטים השבוע

  • היתרי בניה (חודשי) - ארה"ב
  • מכירת בתים חדשים (אוקטובר) - ארה"ב
  • סנטימנט הצרכנים (דצמבר) - גרמניה
  • ליבת מדד המחירים לצרכן (שנתי) - יפן
  • מדד אמון הצרכן (נובמבר) - ארה"ב
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (נובמבר) - גרמניה
  • תמ"ג (רבעוני) (ר3) - ארה"ב
  • שיעור האינפלציה הנגזר מהתמ"ג (רבעוני) (ר3) - ארה"ב
  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - סין
  • מדד המחירים לצרכן (שנתי) (נובמבר) - גוש האירו
  • מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (שנתי) (אוקטובר) - ארה"ב
  • מדד ISM במגזר הייצור (נובמבר) - ארה"ב
  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - ארה"ב
  • מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור (נובמבר) - גרמניה

אין מסחר בארה”ב

מסחר חלקי

 

*2022 כל הזכויות שמורות ל"אינטראקטיב ישראל" מסמך זה מבוסס על נתונים ומידע שהיו גלויים לציבור. הנתונים והמידע ששימשו להכנת מסמך זה הונחו כנכונים, וזאת מבלי שאינטראקטיב ישראל או מי מטעמה ביצע בדיקות עצמאיות ביחס לנתונים ולמידע אלו – אין בסקירה זו משום אימות או אישור לנכונותם. אינטראקטיב ישראל ועובדיו אינם אחראים לשלמותם או דיוקם של הנתונים האמורים או לכל השמטה, שגיאה או ליקוי אחרים במסמך. יודגש כי מסמך זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד, הוא אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות וכל הנסיבות הקשורות לאמור בו. המידע עליו מתבסס מסמך זה, והדעות האמורות בו, עשויים להשתנות מעת לעת ללא כל מתן הודעה או פרסום נוספים. אין להסתמך על האמור במסמך זה ואין להתבסס על כך ששימוש במידע או בהמלצות המובאות במסמך זה משום ייעוץ השקעות או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתוניו, צרכיו ומטרות השקעתו המיוחדים של כל אדם. אינטראקטיב ישראל, עובדיו, וכל מי שפועל מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק או הפסד, ישירים או עקיפים, שייגרמו, אם ייגרמו, כתוצאה משימוש במסמך זה או כתוצאה מהסתמכות עליו. לאינטראקטיב ישראל, או לחברות קשורות אליו, או לבעלי שליטה בהם, עשויות להיות החזקות בניירות הערך או הנכסים הפיננסיים הנזכרים במסמך זה, עבורם או עבור לקוחותיהם, והם עשויים לבצע עסקאות המנוגדות לאמור במסמך זה. מסמך זה הינו רכושו של הבנק, אין להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן, לצלם, להקליט וכיו"ב את מסמך זה, או חלקים ממנו, ללא קבלת אישור, מראש ובכתב, מאינטראקטיב ישראל

35.175.107.142
דילוג לתוכן