fbpx
25.03.2026

וול סטריט מתעלמת מהמלחמה? התחזית שמפתיעה את המשקיעים

וול סטריט מתעלמת מהמלחמה? התחזית שמפתיעה את המשקיעים

מאת: אסף קופפר
בעוד המלחמה במזרח התיכון ממשיכה לייצר תנודתיות חדה בשווקים, בוול סטריט מתחילה להתגבש תמונה שונה לחלוטין מהנרטיב הפסימי. לפי אסטרטגים של מורגן סטנלי (MS), מנוע הצמיחה של החברות האמריקאיות לא רק שלא נפגע – אלא עשוי להמשיך להתחזק, עם תחזיות לרווחים שיכולות להפתיע את המשקיעים גם בתקופה של אי ודאות גיאופוליטית.
הנתונים שמגיעים מהשוק מצביעים על ציפייה לעלייה של כ-20% ברווחי החברות במדד ה-S&P 500 בשנה הקרובה – רמה שנראתה בעבר בעיקר ביציאה ממשברים כלכליים. מדובר בתחזית אגרסיבית במיוחד, בעיקר על רקע עליית מחירי האנרגיה, החשש לפגיעה בצריכה והסיכונים לשרשראות האספקה.
מה שמפתיע את המשקיעים הוא לא רק התחזית עצמה, אלא התזמון שלה. דווקא בזמן שבו השוק מתמודד עם מלחמה, אינפלציה ואי ודאות לגבי מדיניות הריבית, האנליסטים מעלים תחזיות רווח – תופעה נדירה יחסית היסטורית, שמעידה על ביטחון גבוה בעמידות החברות.
אחד ההסברים המרכזיים לכך הוא החוזק של החברות הגדולות, ובעיקר ענקיות הטכנולוגיה. חברות כמו מיקרוסופט (MSFT), אמזון (AMZN) ואלפאבית (GOOGL) ממשיכות להוביל את הצמיחה, בין היתר בזכות השקעות מאסיביות בבינה מלאכותית, שמייצרות מנועי הכנסות חדשים.
בנוסף, המגזר הפיננסי מציג יציבות יחסית. בנקים כמו ג׳יי פי מורגן (JPM) נהנים מסביבת ריבית גבוהה יותר, שמשפרת את מרווחי הריבית שלהם. גם מורגן סטנלי (MS) עצמה מצביעה על כך שהמערכת הפיננסית מצליחה להתמודד עם תנאי השוק המורכבים טוב מהצפוי.

לפי אסטרטגים של מורגן סטנלי, מנוע הצמיחה של החברות האמריקאיות עשוי להמשיך להתחזק

אך לא הכל ורוד. אחד הסיכונים המרכזיים הוא מחירי האנרגיה. אם הנפט יתבסס ברמות גבוהות לאורך זמן, הדבר עלול לפגוע ברווחיות החברות דרך עלויות ייצור גבוהות יותר ופגיעה בכוח הקנייה של הצרכנים. לפי הערכות, תרחיש כזה עשוי למחוק עד 5% מהתחזיות הנוכחיות.
גם עונת הדוחות הקרובה צפויה להיות מבחן משמעותי. הדוחות של הבנקים הגדולים צפויים לפתוח את העונה, והם יהיו האינדיקציה הראשונה האם התחזיות האופטימיות אכן משקפות את המציאות או שמדובר בהערכת יתר.
חשוב להבין כי תחזיות רווח נוטות להגיב באיחור לשינויים מאקרו-כלכליים. כלומר, גם אם המלחמה תתחיל להשפיע על הכלכלה הריאלית, ייתכן שייקח זמן עד שהדבר יתבטא בתחזיות. זהו אחד הגורמים שמעלה חשש בקרב חלק מהמשקיעים.

חברת גוגל

במקביל, השוק מראה עמידות מפתיעה. למרות התנודתיות, הירידות במדדים היו יחסית מתונות, והמשקיעים ממשיכים לחפש הזדמנויות. חלקם עשויים לראות בירידות האחרונות הזדמנות להיכנס לשוק, מתוך אמונה שהיסודות הכלכליים נותרו חזקים.
עם זאת, לא כל האסטרטגים שותפים לאופטימיות. יש מי שמזהירים כי השוק עדיין לא מתמחר במלואו את הסיכונים, במיוחד אם המלחמה תימשך או תתרחב. השפעה על שרשראות האספקה או על מחירי האנרגיה עלולה לשנות במהירות את התמונה.
בסופו של דבר, השוק נמצא בנקודת איזון עדינה. מצד אחד, רווחי החברות ממשיכים לתמוך בעליות. מצד שני, הסיכונים הגיאופוליטיים והמאקרו-כלכליים עדיין כאן. השאלה המרכזית היא מה יקרה כאשר שני הכוחות הללו יתנגשו.
עבור המשקיעים, מדובר בדילמה קלאסית: האם להאמין בנתונים החזקים ולהישאר בשוק, או לקחת בחשבון שהסיכונים עדיין לא באו לידי ביטוי מלא. ההיסטוריה מראה כי לעיתים דווקא בתקופות של אי ודאות נוצרות ההזדמנויות הגדולות ביותר. השורה התחתונה ברורה: למרות הרעש מסביב, השוק עדיין מתמקד ברווחים. השאלה היא כמה זמן זה יחזיק.

 

מקורות:

יאהו פייננס

 

 

הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים לעיל.

כתבות נוספות

העשרה וול סטריט מתעלמת מהמלחמה? התחזית שמפתיעה את המשקיעים
העשרה מאסק רוצה לבנות אימפריית שבבים בטריליונים – ומה זה אומר על מחסור ה-AI
העשרה טראמפ מטלטל את השווקים: מו״מ עם איראן או מהלך טקטי?
תכנון השקעה איך לסחור בשווקים בינלאומיים ולהרחיב את תיק ההשקעות שלכם?
תכנון השקעה מרקט או לימיט: כל מה שצריך לדעת לפני שבוחרים הוראות מסחר!
העשרה אנבידיה שוב שוברת את התחזיות: טריליון דולר בביקוש לשבבי AI משנה את חוקי המשחק
העשרה מטא מהמרת על תשתיות AI: עסקת ענק עם נוביוס עשויה לשנות את מפת המחשוב העולמית
העשרה שוק הנפט נכנס לשלב חדש: שחרור מאגרי החירום לא מצליח להרגיע את הסערה

לשיחה עם נציג

לשיחה עם נציג

פתח חשבון
Scroll to Top
דילוג לתוכן