fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

 

חברת אנבידיה (NVDA) תחזור בקרוב למכור את שבב ה-H20 שלה לסין, בעקבות הבטחה שקיבלה מהממשל האמריקאי לאשר רישוי יצוא. מדובר בהיפוך חד במדיניות שננקטה באפריל האחרון, אז הוטלו מגבלות שמנעו את המכירה – מגבלות שהוערך כי יגרעו מיליארדי דולרים מהכנסות החברה השנה. חידוש המכירות עשוי לא רק לשקם את מכירות החברה בסין, אלא גם להחזיר לה דריסת רגל בשוק אסטרטגי שהיה נראה אבוד. המהלך זוכה לשבחים רבים ונחשב לניצחון אישי של המנכ”ל ג’נסן הואנג, שנפגש לאחרונה עם הנשיא טראמפ ובכירים בממשל האמריקאי.

אנבידיה פיתחה את שבב ה-H20 במיוחד עבור השוק הסיני, תוך עמידה במגבלות טכניות שהציב הממשל האמריקאי כבר ב-2023. אך באפריל 2025 הוחמרו התקנות, והיצוא נאסר גם לשבב זה – עד עכשיו. בעקבות ההתפתחות החדשה, מניית אנבידיה זינקה ב-4.5% במסחר המוקדם, ובורסות סין הגיבו גם הן בעליות חדות: מניית עליבאבא (BABA) עלתה ב-6%, ומדד ההאנג סנג טק טיפס ב-2.2%. חברת בייג’ינג סינט טכנולוג’י (600728) זינקה ב-8.4%, על רקע ציפיות לציוד מחודש של מרכזי נתונים מבוססי אנבידיה.

מאחורי הקלעים, נרקמה עסקה רחבה יותר בין וושינגטון לבייג’ין – שכוללת אישורים הדדיים לייצוא טכנולוגיות רגישות. לדברי מקורבים, הסינים התחייבו להרחיב את אישור ייצוא המינרלים הנדירים הדרושים לתעשיות האמריקאיות. בתמורה, הממשל האמריקאי הסיר מספר מגבלות, כולל על תוכנות לתכנון שבבים, וכעת גם על שבב ה-H20. השינוי במדיניות מבטא מגמה של רגיעה זהירה ביחסי הסחר, ובשוק ההון מעריכים כי היא עשוייה לסייע לייצב את הרווחיות של אנבידיה בהמשך השנה.

ג’נסון הונג – מנכ”ל אנבידיה

המהלך גם פותח פתח חדש לחברות סיניות שמפתחות שירותי בינה מלאכותית, כמו עליבאבא, דיפסיק ואחרות, אשר עדיין תלויות בחומרה של אנבידיה למרות ההתקדמות של מתחרות מקומיות כמו וואווי. חברות אלה יוכלו להיעזר בשבב ה-H20 כדי לאמן ולהפעיל את המודלים המתקדמים שלהן, ולהתחרות באופן ישיר עם שחקניות מערביות כמו אופן איי איי. במובן זה, מדובר בחיזוק גם לפלטפורמות הסיניות וגם לשרשרת האספקה הגלובלית של שבבי AI.

ברקע הדברים עומדת גם האסטרטגיה של המנכ”ל הואנג, שדחף בשבועות האחרונים לשכנע את הממשל האמריקאי שמדיניות ההגבלות הנוכחית פוגעת דווקא באינטרסים אמריקאיים – ומעודדת את התחזקות המתחרות הסיניות. הואנג אף טען כי השוק הסיני, שאיבד מונופול של 95% לאנבידיה בשנים קודמות, עבר לידי וואווי, וכי יש לאפשר לאנבידיה לשוב להתחרות. ביקורו הנוכחי של הואנג בבייג’ין – השלישי השנה – נתפס כחלק מאותה אסטרטגיה של בניית אמון בשני הצדדים.

המהלך אינו נטול סיכונים פוליטיים. שני סנאטורים אמריקאים כבר פנו להואנג בבקשה להימנע ממפגשים עם גורמים סיניים הקשורים לצבא ולמודיעין. עם זאת, בממשל טראמפ מאמינים כי היתרי היצוא החדשים אינם מהווים סיכון ביטחוני משמעותי – משום שהשבב נמוך בהספקו ממוצרים מתקדמים יותר, ואינו מצריך אישור רגולטורי במתכונתו הנוכחית. עם זאת, ייתכן שבעתיד הקרוב, תלות יתר ביצוא לסין תיחשב שוב לנקודת תורפה, אם יחול שינוי בגישה האמריקאית כלפי בייג’ין.

יצוא שבבי AI אמריקאים לסין – דבר שהיה בראש המשא ומתן בהסכמי הסחר בין המדינות

מבחינת שוק ההון, מדובר במהלך שעשוי להשיב לאנבידיה נתח משמעותי מהכנסות שנמחקו – עד 8 מיליארד דולר ברבעון השני בלבד, לפי הערכות של בלומברג אינטיליג’נס. תעודת הסל סקטור השבבים (SOXX) רשמה עלייה לאחר ההודעה, כמו גם תעודת הסל טכנולוגיה רחבה יותר (XLK). גם מניית עליבאבא והחברות הסיניות התלויות ביכולות מחשוב מתקדמות, צפויות ליהנות מגישה מחודשת לשבבים חזקים לצורכי אימון והרצה של מודלים מבוססי בינה מלאכותית.

לסיכום, חזרת אנבידיה לשוק הסיני מסמלת לא רק הקלה רגולטורית – אלא גם שינוי טקטי מהותי ביחסי הכוחות בין סין לארצות הברית בעידן ה-AI. החברה חוזרת לשוק אסטרטגי עם מוצר ייעודי, במקביל לפיתוח שבבים חדשים דוגמת ה-Blackwell Pro שנועדו לאוטומציה ולוגיסטיקה. התוצאה היא חיזוק משמעותי של מעמד אנבידיה – גם בזירה הפוליטית, גם התעשייתית, וגם מול המשקיעים הגלובליים שממשיכים להמר עליה כעל ספקית הליבה של תשתיות ה-AI לעשור הקרוב.

מקורות:

הוול סטריט ג’רנל

בלומברג

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בחלק מניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.

.

80.79.6.161
דילוג לתוכן