fbpx
בחרו עמוד

מאת: אסף קופפר

חברת מיקרוסופט (MSFT) שואפת להוביל את עידן הבינה המלאכותית לא רק דרך חדשנות טכנולוגית, אלא גם באמצעות מוניטיזציה רחבה ואפקטיבית של הכלים שהיא מפתחת. במשך השנים האחרונות השקיעה החברה עשרות מיליארדי דולרים בפיתוח תשתיות, מרכזי דאטה, ושיתופי פעולה עם חברות כמו אופן איי איי – אך דווקא במישור הצרכני היא נתקלת בקשיים. Copilot, העוזר הדיגיטלי שמיקרוסופט מטפחת, עדיין לא הפך למוצר חובה בשוק, על אף שמדובר במאמץ אסטרטגי בליבת פעילותה העתידית.

במרכז האסטרטגיה של מיקרוסופט עומדים שלושה מוצרים תחת המותג Copilot: עוזר תכנות למפתחים, עוזר משרדי משולב באפליקציות כמו וורד ואאוטלוק, ועוזר אישי לשימוש ביתי. המטרה של סאטיה נאדלה, מנכ”ל החברה, היא להגיע למאות מיליוני משתמשים קבועים במוצרי הבינה המלאכותית של מיקרוסופט. כדי להשיג זאת, גויס מוסטפא סולימאן, יזם בעל רקע באלפאבית ו-Inflection, שמוביל כיום את חטיבת ה-AI הצרכנית של החברה.

סולימאן יישם גישה אגרסיבית של פיתוח מהיר בספרינטים קצרים, תוך דגש על התאמה אישית, קול אנושי, ועיבוד חזותי. אך המעבר למכשירים ניידים התגלה כמורכב במיוחד: משתמשים דיווחו על תקלות, הסרה של פיצ’רים אהובים, וביצועים לא עקביים. בעוד Copilot ממשיך להתעדכן ולהשתפר, אפליקציות כמו ChatGPT – עם יותר מ-900 מיליון הורדות – ממשיכות להוביל בפער ניכר. נכון להיום, Copilot צבר כ-79 מיליון התקנות בלבד.

אפליקציית ChatGPT שכבר צברה יותר מ-900 מיליון הורדות

אחת הבעיות המרכזיות שמיקרוסופט מתמודדת איתן היא נוכחות מוגבלת בשוק הסמארטפונים, הנשלט בידי מערכות ההפעלה של אפל (AAPL) ואלפאבית (GOOGL). מיקרוסופט לא הצליחה עד כה לייצר אפליקציה מוביילית פופולרית באמת, והיעדר אינטגרציה ישירה ברמת מערכת ההפעלה מקשה על חדירה עמוקה. גם כאשר פרסומת באביב הובילה לעלייה בהורדות, המשתמשים נטשו במהרה בשל תסכול מתקלות חוזרות.

במישור הארגוני, למיקרוסופט יתרון בזכות השליטה בפלטפורמות כמו אופיס ואאוטלוק, אך גם שם העובדים עצמם מפעילים לחץ על המנהלים להשתמש דווקא ב-ChatGPT. חברות רבות נמצאות כיום בשלב ניסוי, ובוחנות במקביל את שני הכלים – כשההכרעה טרם נפלה. כאן המקום שבו מיקרוסופט מקווה להפוך את Copilot למוצר ברירת מחדל, בזכות שילוב הדוק עם כלי העבודה הקיימים.

למרות הקשיים, מיקרוסופט לא מוותרת. צוותי הפיתוח עובדים על שילוב פונקציות קוליות וחזותיות, שמבוססות על ניתוח תמונה וזיהוי הקשר. אחד היתרונות ש-Copilot מציג הוא ביכולת לבצע שיחות קוליות טבעיות יותר, כולל זיהוי של הפסקות דיבור, אך גם כאן – הביצועים אינם עקביים. ישנם דיווחים על קישורים שבורים, תכנים לא מעודכנים, וזיהוי לא מדויק של צרכי המשתמש.

קופיילוט של מיקרוסופט

המשימה הגדולה של מיקרוסופט היא להפוך את Copilot לכלי מרכזי בכל חוויית שימוש – בין אם מדובר בהגדרת תזכורות, זיהוי בעיות במחשב, או קבלת החלטות מושכלות. בניגוד לעבר, כשהעוזר הקולי קורטנה לא הצליח להמריא, הפעם מדובר בהשקעה מקיפה המלווה גם בפריצה לארגונים, מערכת ההפעלה, ובענן.

הפוטנציאל המסחרי אדיר: אם מיקרוסופט תצליח להחדיר את Copilot לשגרת המשתמשים ולשלב אותו באופן טבעי בחייהם, היא תוכל ליצור מנוע הכנסות חדש שיתחרה ברווחים מהענן או מהרישוי הארגוני. עבור שוק ההון, זו עשויה להיות עדות ליכולת של החברה לתרגם את ההובלה הטכנולוגית שלה בתחום הבינה המלאכותית לתשואה פיננסית עקבית. הסיפור של Copilot הוא עדיין בתחילתו – אך ברור שהמבחן האמיתי של מיקרוסופט יהיה האם תוכל להפוך אותו ממוצר מסקרן לכלי שאי אפשר בלעדיו.

מקורות:

בלומברג

*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.
80.79.6.161
דילוג לתוכן