מאת: אסף קופפר
המניה של דיסני זינקה היום ב-9.5%, בעקבות דו”ח רווחים מפתיע לטובה לרבעון השני של 2025 והכרזה מרעישה על פתיחת פארק שעשועים חדש באבו דאבי. אחרי פתיחת המסחר, מניית DIS נגעה ברמות שיא דו-חודשיות, בניגוד למגמת הירידות הכללית בטכנולוגיה ובמדיה השנה. מדובר ברגע של ניצחון לבוב אייגר, המנכ”ל הוותיק של החברה, שמצליח להוביל אותה לעידן חדש של צמיחה ורווחיות לאחר תקופה ארוכה של שינויים, משברים ואתגרים רגולטוריים.
התוצאות הכספיות של דיסני ברבעון היו מרשימות: רווח נקי מתואם של 1.45 דולר למניה על הכנסות של 23.62 מיליארד דולר, לעומת ציפיות האנליסטים לרווח של 1.20 דולר והכנסות של 23.17 מיליארד בלבד. מדובר בעלייה של 20% ברווח למניה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, וצמיחה של 7% בהכנסות. דיסני אף העלתה את התחזית השנתית לרווח מתואם של 5.75 דולר למניה, המייצג גידול של 16% לעומת 2024.
אחד המרכיבים הבולטים ביותר בדו”ח הוא תחום הפארקים והחוויות. ההכנסות מהמגזר הזה עלו ל-8.89 מיליארד דולר, כשפארקי השעשועים בארה”ב רושמים קפיצה של 9% בזכות עלייה בהוצאות המבקרים ונתוני תפוסה גבוהים. קווי השיט של דיסני תורמים גם הם להתרחבות, עם השקת ספינת הקרוז החדשה “Disney Treasure”. ההכרזה על הקמת פארק דיסני חדש באבו דאבי רק הוסיפה להתרגשות: זהו הפארק השביעי של החברה בעולם, והוא צפוי להיות “אותנטי דיסני ובעל אופי אמירתי מובהק”, כפי שאמר אייגר.

מנכ”ל דיסני בוב אייגר
הפארק באבו דאבי יוקם בשיתוף עם Miral, קבוצת פיתוח מקומית, על אי יאס האיקוני, וצפוי להפוך למוקד משיכה בינלאומי לתיירים מהמזרח התיכון, אסיה, אירופה ואפריקה. אייגר תיאר את הפרויקט כ”רגע מכונן נוסף” בהיסטוריה של דיסני, והשווה אותו לפתיחת דיסנילנד המקורית ב-1955. מדובר בצעד אסטרטגי שמחזק את הנוכחות הגלובלית של דיסני, במיוחד בשווקים צומחים שבהם קיימת צמא לחוויות בידור ברמה הגבוהה ביותר.
גם תחום הסטרימינג, שלפני שנה נחשב לבעיה המרכזית של דיסני, מציג סימני התאוששות ברורים. דיסני+ הוסיף 1.4 מיליון מנויים חדשים, והגיע ל-126 מיליון מנויים עולמיים, בניגוד לציפיות לירידה. הכנסות חטיבת הסטרימינג עלו ל-6.12 מיליארד דולר, עם רווח תפעולי של 336 מיליון דולר לעומת 47 מיליון בלבד לפני שנה. אייגר הדגיש שהחברה נוקטת גישה ממוקדת יותר בתכנים שהיא מייצרת, מה שמשפר את הרווחיות.
במגזר הבידור, ההכנסות צמחו ל-10.68 מיליארד דולר – עלייה של 9%. למרות ביצועים מאכזבים לסרטים כמו “שלגיה” ו”קפטן אמריקה: עולם חדש אמיץ”, סרטים כמו “מואנה 2″ ו”מפאסה: מלך האריות” הובילו למכירות חזקות בקולנוע וברישוי. גם ההכנסות מהטלוויזיה המסורתית ירדו, אך במקביל רואים התאוששות בתחום החדשות והתוכן הכללי, מה שעשוי להעיד על מיקוד מחודש באיכות והעדפות קהל משתנות.
דיאגרמה הממחישה איך דיסני מרוויחה כסף לפי נתוני הדו”ח
תחום הספורט ממשיך להיות נכס אסטרטגי עבור דיסני. הכנסות ESPN עלו ל-4.53 מיליארד דולר, בין היתר בזכות שידורי NFL, פוטבול מכללות וטורניר כדורסל הנשים של ה-NCAA. אייגר ציין ש-ESPN רשמה את הרבעון הנצפה ביותר שלה בפריים טיים בקרב קהל הגילאים 18–49. לקראת סוף השנה, דיסני מתכננת גם להשיק את שירות הספורט הישיר לצרכן (DTC) של ESPN, מהלך שעשוי לייצר זרם הכנסות חדש.
בשיחת המשקיעים, אייגר שידר ביטחון והתרגשות. לדבריו, דיסני מתמקדת בעתיד לא פחות מאשר בהווה, ומובילה קדימה דרך ארבעת עמודי התווך האסטרטגיים שלה: בידור, חוויות, סטרימינג וספורט. הוא תיאר את הביצועים כרבעון יוצא דופן, תוצאה של אסטרטגיה ממוקדת וצוות ביצוע חזק.
יחד עם זאת, החברה גם הבהירה שהיא שומרת על זהירות: הסביבה הכלכלית עדיין לא יציבה, ויש חשש מהשפעות של מיתון, מגבלות סחר וגורמים גלובליים נוספים. דיסני ציינה שהיא עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות המאקרו-כלכליות, אך בשלב זה ההזמנות בפארקים וברזי הספינות חזקות במיוחד גם לקראת הרבעונים הבאים.
לסיכום, דיסני שולחת מסר ברור: החברה התייצבה, מתרחבת, ומחזירה לעצמה את האמון של המשקיעים. העלייה במניה משקפת לא רק תוצאות טובות, אלא גם סיפור של חזרה לגדולה. מול עולם משתנה, דיסני מציגה מודל עסקי רב-רגלי, חוצה יבשות, שמבוסס על מותגים נצחיים, ניהול ממוקד, וחדשנות שקטה – בדיוק כפי שוולט דיסני דמיין לפני כמעט מאה שנה.
מקורות:
הנויורק טיימס
סי אן בי סי
מרקט וואטצ’
*הכותב משמש כעובד בחברת אינטראקטיב שירותי בורסה
בע”מ (להלן: “החברה”). כל האמור והמוצג בכתבה זו ניתן באופן כללי בלבד ואינו מהווה
ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או המלצה כלשהי למסחר בשוק ההון המתחשבים בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ו/או נכסים
פיננסים מכל סוג, מדדים וכיו”ב. כמו כן, המידע המוצג בכתבה לעיל אינו מהווה תמריץ
ו/או המלצה ו/או ייעוץ לפעול בדרך כלשהי בשוק ההון. על כן, אין לפרש דבר באמור
בכתבה כהמלצה או ייעוץ לביצוע רכישה או מכירה של כל נייר ערך או נכס פיננסי המוצג
בה. הנתונים המוצגים בכתבה אינם מהווים ערובה או מדד כלשהו לתוצאות ותשואות
עתידיות. הניתוח שבוצע לעיל הינו רק על בסיס מידע פומבי ציבורי וללא שיח עם החברות
המוזכרות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים
ובצרכים המיוחדים של כל אדם. פעילות בשוק ההון דורשת ידע, הבנת סיכונים ומיומנות.
כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.
הכותב אינו מחזיק בניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים
לעיל.